Parul vopsit: 10 pasi pentru o culoare intensa, de durata

Parul vopsit: 10 pasi pentru o culoare intensa, de durata

Îngrijirea p─ârului vopsit ╚Öi men╚Ťinerea unei culori intense de durat─â trebuie s─â plece de la în╚Ťelegerea faptului c─â parul vopsit este un p─âr cu nevoi speciale. Pe de o parte ai satisfac╚Ťia unui p─âr senza╚Ťional în culoarea visat─â, pe de alt─â parte vin alte griji. Cum s─â men╚Ťii culoarea proasp─ât─â ╚Öi intens─â? Cum s─â-╚Ťi men╚Ťii s─ân─âtatea firului de p─âr?

P─ârul odat─â vopsit î╚Öi schimb─â structura complet ╚Öi are nevoi diferite fa╚Ť─â de cele ale unui p─âr natural, netratat chimic. Pentru a îngriji corect parul vopsit, este nevoie în primul rând s─â apelezi la o linie dedicat─â de produse.  

Pa╚Öii în îngrijirea p─ârului vopsit pentru p─âstrarea unei culori intense, de durat─â

Pa╚Öii preg─âtitori dinaintea vopsirii sunt esen╚Ťiali dac─â vrei ca nuan╚Ťa p─ârului t─âu s─â se p─âstreze intact─â pentru cât mai mult timp. 

1.Folose╚Öte un ╚Öampon pentru cur─â╚Ťare intens─â cu dou─â zile înainte de a te vopsi, pentru a ajuta pigmen╚Ťii s─â p─âtrund─â mai în profunzime firul de p─âr.

2. Evit─â s─â î╚Ťi speli p─ârul în ziua în care te vopse╚Öti, deoarece lipsa uleiurilor naturale ale p─ârului poate duce la irita╚Ťii ale scalpului ╚Öi la uscarea excesiv─â a firelor de p─âr, sporind ╚Öansele ca intensitatea nuan╚Ťei s─â se piard─â mai rapid.

Dup─â aplicarea vopselei începe adev─ârata provocare. Produsele pe care le folose╚Öti pentru a-╚Ťi p─âstra parul vopsit s─ân─âtos ╚Öi str─âlucitor au o importan╚Ť─â major─â. Pentru ca vopseaua s─â reziste, este posibil s─â fie nevoie s─â înlocuie╚Öti câteva dintre produsele pe care le utilizai în mod normal. 

╚śampoanele cu o formul─â foarte puternic─â ╚Öi sprayurile de p─âr sunt ╚Öi ele pe lista produselor care ar trebui folosite cât mai rar pentru c─â duc la sc─âderea intensit─â╚Ťii culorii. Ar trebui s─â folose╚Öti produse create special pentru parul vopsit, de preferat f─âr─â sulfa╚Ťi, pe care s─â le utilizezi de maximum trei ori pe s─âpt─âmân─â. Nu te sp─âla mai des decât este nevoie. Sp─âlarea zilnic─â duce, evident, la o pierdere rapid─â a culorii.

3. Procesul de cur─â╚Ťare nu se face la întâmplare 

Dup─â ce ╚Ťi-ai vopsit p─ârul, este recomandat s─â a╚Ötep╚Ťi cel pu╚Ťin dou─â zile înainte s─â te speli din nou pe cap. Cuticula firului de p─âr r─âmâne deschis─â dup─â ce te vopse╚Öti, iar dac─â î╚Ťi speli p─ârul prea devreme, culoarea se va scurge. Cu cât a╚Ötep╚Ťi mai mult, cu atât culoarea se va fixa mult mai bine ╚Öi va r─âmâne la fel de intens─â pentru mai mult timp.

4. Folose╚Öte ╚Öamponul potrivit 

Pentru parul vopsit este recomandat s─â folose╚Öti ╚Öampon ╚Öi balsam f─âr─â sulfa╚Ťi, substan╚Ťe care ajut─â la crearea spumei, dar care pot s─â î╚Ťi afecteze p─ârul vopsit. Sulfa╚Ťii faciliteaz─â eliminarea uleiurilor naturale din firele de p─âr, fapt care duce la alterarea culorii ╚Öi decolorare. Folose╚Öte, în schimb, produse care con╚Ťin vitamina E (un puternic antioxidant) care protejeaz─â p─ârul împotriva radicalilor liberi, acid glioxilic (ce ajut─â la men╚Ťinerea culorii în timp) ╚Öi ingrediente pentru hidratarea ╚Öi repararea p─ârului vopsit, precum keratina ╚Öi alte uleiuri hr─ânitoare. Acestea ac╚Ťioneaz─â în profunzime ╚Öi las─â p─ârul hidratat ╚Öi neted.

Folose╚Öte kituri de îngrijire complet─â pentru parul vopsit, formate de obicei din ╚Öampon, balsam ╚Öi masc─â sau alte lo╚Ťiuni. Produsele din gama Reconstruction Alfaparf restaureaz─â în profunzime parul vopsit datorit─â ingredientelor active care ac╚Ťioneaz─â în structura firului de p─âr. Dedicat p─ârului vopsit, deteriorat ╚Öi stresat, care necesit─â un tratament specific pentru a-╚Öi rec─âp─âta forta ╚Öi elasticitatea, ╚Öamponul din aceast─â gam─â este prima etapa în reconstruc╚Ťia p─ârului deteriorat, în care p─ârul î╚Öi recap─ât─â proteinele pierdute. În plus gama de reconstruc╚Ťie protejeaz─â culoarea ╚Öi confer─â extra str─âlucire p─ârului. 

5. Balsam după șamponare

Folose╚Öte mereu balsam, pentru a hidrata în profunzime p─ârul ╚Öi pentru a oferi stralucire p─ârului vopsit. Po╚Ťi folosi un balsam pentru parul vopsit cu efect de intesificare a culorii în locul balsamului t─âu obi╚Önuit. Încearc─â balsamul din linia de tratament Design Keratin Therapy special─â pentru crearea p─ârului drept, luminos ╚Öi u╚Öor de piept─ânat, datorit─â tehnologiei inovative pe baz─â de keratin─â. Balsamul are formula îmbog─â╚Ťit─â cu Kera-Collagen, care remodeleaz─â lan╚Ťurile de keratin─â din firul de p─âr ╚Öi le modific─â structurile ╚Öi ulei pre╚Ťios de Babassu din Amazon cu extraordinare propriet─â╚Ťi emoliente, care las─â parul vopsit moale ╚Öi str─âlucitor.

6. Folosește masca de păr

Conditionerul este de recomandat persoanelor care se spal─â ceva mai des (1-3 zile) sau au un fir mai sub╚Ťire, iar masca, fiind mai intens─â, e recomandat s─â fie folosit─â de persoanele cu firul mai gros ╚Öi uscat, sau care au un ritm de sp─âlare de pân─â la 5 zile. Pe lâng─â consisten╚Ťa diferit─â, masca necesit─â durata de ac╚Ťionare pe p─âr de cca. 5 minute, pe când conditioner-ul, dup─â ce se aplic─â, se poate cl─âti imediat. Ambele tratamente pentru parul vopsit, o dat─â aplicate, se distribuie uniform pe lungimi ╚Öi se piapt─ân─â u╚Öor pentru a descurca p─ârul.

Cu masca Alfaparf pentru p─âr normal sau uscat, cu efect anti-uscare, po╚Ťi beneficia de îngrijire profesional─â la tine acas─â. Las─â p─ârul suplu la atingere ╚Öi plin de vitalitate. Formula con╚Ťine proteine din lapte ╚Öi grâu, care revitalizeaz─â p─ârul vopsit.

7. Folose╚Öte tratamente leave-in 

Balsamurile de tip leave-in ofer─â de multe ori protec╚Ťie împotriva razelor solare ╚Öi deci protejeaz─â culoarea. Acestea ajuta în mod special parul vopsit care î╚Öi pierde repede culoarea de pe lungimi. L─âsând leave-in-ul pe p─âr, îl po╚Ťi usca lejer sau po╚Ťi apela ╚Öi la un produs de styling, de preferat cu protec╚Ťie împotriva razelor UV, ce pot afecta intensitatea ╚Öi durabilitatea culorii.

Crema leave-in pentru netezire protejeaz─â p─ârul de c─âldur─â ╚Öi umiditate, men╚Ťine controlul anti-încre╚Ťire ╚Öi îl face mai u╚Öor de periat. Ingredientul activ derivat din plante, ac╚Ťioneaz─â ca un strat protector, capabil s─â fac─â o bariera împotriva umidit─â╚Ťii externe, cât ╚Öi s─â men╚Ťin─â cantitatea de ap─â din p─âr.

8. Produse pentru protec╚Ťie termic─â

Dac─â frecventezi solarul ar trebui s─â î╚Ťi protejezi p─ârul cu un astfel de produs, iar placa de p─âr ╚Öi ondulatorul nu ar trebui s─â se apropie de p─ârul tau dac─â nu l-ai îngrijit cu un produs de protec╚Ťie termic─â înainte.

9. Seteaz─â temperatura potrivit─â a apei

Nu folosi apa fierbinte la sp─âlat, ci încearc─â s─â utilizezi apa cât de rece po╚Ťi suporta tu. Acesta este un sfat benefic ╚Öi în cazul p─ârului nevopsit, dar mai ales atunci cand î╚Ťi colorezi podoaba capilar─â, deoarece apa cald─â sau fierbinte ridic─â cuticulele firelor de p─âr, f─âcând parul vopsit aspru ╚Öi poros. Apa rece în schimb te ajuta s─â ai un p─âr mai moale, mai s─ân─âtos ╚Öi mai str─âlucitor ╚Öi nu interac╚Ťioneaz─â în mod negativ cu vopseaua de p─âr. 

10. Folose╚Öte produse adi╚Ťionale

Dac─â te vopse╚Öti într-o nuan╚Ť─â apropiat─â celei naturale ╚Öi deci r─âd─âcinile nu devin foarte vizibile atunci când parul vopsit începe s─â creasc─â ╚Öi î╚Ťi dore╚Öti s─â te vopse╚Öti mai rar, po╚Ťi apela la nuan╚Ťatoare sau ╚Öampoane colorante care nu con╚Ťin amoniac ╚Öi peroxid ╚Öi care sunt extrem de utile în prelungirea vie╚Ťii culorii. Acestea nu au efecte negative asupra p─ârului, culoarea se estompeaz─â treptat, de obicei la 6 - 8 sp─âl─âri ╚Öi nu influen╚Ťeaz─â negativ procesul de vopsire.

Urmând to╚Ťi ace╚Öti pa╚Öi pentru îngrijirea p─ârului, parul vopsit î╚Öi va p─âstra culoarea str─âlucitoare pentru un timp îndelungat ╚Öi va r─âmâne totodat─â s─ân─âtos. R─âsfa╚Ť─â-╚Ťi p─ârul doar cu produse cosmetice de îngrijire care s─â te ajute s─â-i men╚Ťii o culoare intens─â, de durat─â. 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!