Șampon profesional: Care sunt avantajele și cum trebuie folosit

Șampon profesional: Care sunt avantajele și cum trebuie folosit

Părul a fost considerat întotdeauna ca un simbol puternic al feminității și masculinității, fiind un fel de carte de vizită pentru oricine. Sănătatea părului și a scalpului sunt în strânsă legătură cu alegerea produselor de îngrijire a părului. Folosirea produselor potrivite, adică a celor care se potrivesc tipului tău de păr, te poate ajuta să ai un păr puternic și strălucitor. Prin urmare, trebuie să alegi întotdeauna cu atenție și în cunoștință de cauză, șampoanele, balsamurile sau măștile de păr pentru a-ți menține și îmbunătăți sănătatea părului.

 

Șampoanele obișnuite conțin substanțe chimice dure și ingrediente active care dăunează părului mai mult decât ajută. Cea mai bună alegere pentru tine este să investești într-un șampon profesional. Produsele profesionale conțin ingrediente naturale și sunt mai blânde și sigure pentru păr și scalp.

 

Avantajele șamponului profesional

 

Este adevărat că un șampon profesional este mai scump decât șamponul dintr-un supermarket. De ce? În primul rând, vorbim de un șampon profesional mai concentrat decât produsele obișnuite care se găsesc în comerț.

 

Mai mult decât atât, șampoanele profesionale conțin o proporție mai mare de ingrediente de înaltă calitate care protejează și hrănesc părul, și mai puține dintre cele care îi îndepărtează părului puterea sa naturală.

 
  • Produsele profesionale de îngrijire a părului au pentru fiecare ingredient din compoziție o etichetă de preț individuală proprie.

  • Sunt produse create de branduri de top cu acces la cele mai înalte tehnologii și ingrediente de calitate și care au investit continuu în cercetarea, dezvoltarea și testarea acestora. Ca urmare un șampon profesional va avea ingrediente active inovatoare bazate pe studii extinse de dezvoltare.

  • Un șampon profesional va avea mai puține substanțe chimice nocive și un procent mai mare de ingrediente active. Șamponul profesional conține concentrații mari de proteine, ceea ce permite o penetrare și o curățare mai bună a scalpului și implicit o strălucire de durată. Pentru acest motiv consumatorii vor putea să utilizeze mai puțin din produs pentru a-și curăța în mod eficient părul.

  • În general din formula produselor profesionale de îngrijire pentru păr sunt evitate substanțe chimice și ingrediente precum: lauril sulfatul de sodiu (SLS), siliconul, clorura de sodiu, polietilen glycol, uleiurile minerale, parabenii. Agenții tensioactivi sau agenții de curățare și care sunt o parte importantă a performanței, sunt de obicei mult mai blânzi într-un șampon profesional decât în cele găsite la supermarket. Multe produse folosesc sulfatul de lauret de sodiu ca agent tensioactiv, deoarece este o alternativă mult mai blândă. Consumatorii care sunt preocupați de sănătatea lor s-ar putea să nu se supere să plătească puțin mai mult pentru ingredientul sulfat de lauret de sodiu, deoarece poate fi mai bine pentru organism decât unul care conține amoniac.
    sampon profesional

  • Odată ce se face trecerea de la un șampon și balsam obișnuit la un balsam și șampon profesional fără ingrediente dăunătoare, se poate simți instantaneu diferența în aspectul și senzația părului. Părul ar trebui să se simtă mai moale, mai neted, și mai sănătos în termen de câteva utilizări ale unui produs profesional de îngrijire a părului. Produsele care conțin substanțe chimice dure dezbracă părul de uleiurile necesare, care pot deteriora adesea părul, făcându-l uscat și tern, ceea ce duce la păr încrețit și fragil. Uneori, ingredientele nocive din unele produse pot duce la acumularea de produse, ceea ce ar putea face părul gras și ar putea provoca iritații pe scalp. Scalpul este locul de unde crește părul și, în funcție de îngrijirea și sănătatea scalpului, este afectat în mare măsură modul în care arată și se simte părul.

  • Un șampon profesional este dedicat pentru reconstrucția firelor de păr deteriorate, ajutând la regenerarea acestora. Datorită ingredientelor active și a tehnologiei avansate, acestea pot penetra și hrăni în profunzime structura firului de părul, reparând firele deteriorate. Efectul lui va fi de fortifiere, având și acțiune anti-rupere. Părul va deveni mai rezistent, plin de strălucire și moale la atingere.

  • Ingredientele naturale dintr-un șampon profesional pentru păr colorat îți vor proteja culoarea mai mult timp. Îți vor echilibra pH-ul firelor de păr și îți vor da mai multă elasticitate și strălucire părului. 

  • Șampoanele profesionale sunt create pentru a proteja părul de factorii de mediu și de produsele chimice utilizate în procesul de coafare.

  • Produsele profesionale sunt special concepute pentru anumite tipuri de păr. Gama de produse de șampoane profesionale este foarte variată, existând modele pentru păr normal, vopsit, degradat, subțire, gras, creț... Mai mult îți vor trata în mod profesional, problemele specifice părului tău, cum ar fi mătreață, căderea părului sau părul uscat și deteriorat. Vei găsi ușor un șampon profesional care să corespundă problemelor tale și tipului tău de păr.

În concluzie și pentru produsele profesionale se poate trage concluzia că "primești ceea ce plătești" dar până la un punct. De multe ori se poate trage concluzia că, atunci când un brand devine atât de bine cunoscut, ceea ce plătești este de fapt, prestigiul brandului, nu neapărat eficacitatea produsului. 

Pe de altă parte, produsele de îngrijire ale părului cumpărate de la supermarketuri au reputația de a folosi ingrediente mai ieftine, astfel încât acestea să–și poată menține accesibilitatea la o piață de masă. Și chiar dacă au trecute pe etichetă ingrediente de calitate, acestea sunt incluse doar în cantități foarte mici.

Cum folosești un șampon profesional pentru cele mai bune rezultate?

Surprinzător sau nu, dar spălarea părului trebuie să înceapă cu perierea părului. Folosește un pieptene cu dinți largi înainte de a face duș și a folosi un șampon profesional. Acest lucru va reduce și va preveni încurcăturile.

 
  • Umezește-ți părul și aplică șamponul ales – Practic trebuie să îți umezești vârfurile cu apă călduță. Apa călduță ajută la deschiderea cuticulelor de păr, permițând o penetrare mai profundă a șamponului. Prin urmare, treptat trebuie să îți umezești complet părul cu apă călduță înainte de a-l șampona. Asigură-te că folosești un șampon profesional potrivit tipului tău de păr. Pune șamponul mai întâi în palme și apoi aplică-l pe scalp și masând până se face multă spumă. Astfel vei asigura o circulație adecvată a sângelui. Șamponează într-o mișcare circulară masând cu buricele degetelor pe tot capul și apoi întinde șamponul. Clătește-ți complet părul și scalpul.

  • Aplică balsamul - După șamponare, trebuie să aplici (cu palmele) ușor un balsam pe plete și să-l lași să rămână timp de cinci minute. Balsamul se aplică doar pe păr nu pe scalp. Acest lucru va face părul vibrant, mătăsos, și neted.

  • Clătește părul cu apă rece - După ce aplici șamponul, apa rece va ajuta la închiderea cuticulelor de păr, făcându-ți pletele lucioase și netede. De asemenea, apa rece îți va curăța scalpul și îl va face mai puțin vulnerabil la ulei și murdărie.

  • Usucă părul ușor -Spăla balsamul de pe păr și folosește un prosop pentru a-ți usca părul. Șterge prin tamponare fără a-l freca prea tare, deoarece aceasta poate duce la ruperea și căderea părului. De asemenea, dacă dorești să folosești un foehn asigură-te că aplici în prealabil un ser protector pentru păr. Acest lucru va preveni deteriorarea părului de la căldură și va menține luciul părului intact.

Aceste șampoane profesionale sunt folosite în mod special la saloanele de înfrumusețare. Acum probabil vei înțelege de ce există diferențe atât de mari între părul spălat la salon, și cel spălat acasă. Cumpărarea unui șampon profesional poate oferi unui consumator posibilitatea de a se consulta cu profesioniștii din domeniul îngrijirii părului despre care sunt cele mai bune produse pentru el sau ea. Acest lucru poate fi un avantaj în cazul în care o coafură este netradițională sau în cazul în care textura părului este unică.
 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!