Recomandarea BOLD: Cum alegi balsamul potrivit pentru parul cret sau ondulat?

Recomandarea BOLD: Cum alegi balsamul potrivit pentru parul cret sau ondulat?

Persoanele cu părul ondulat sau creț știu că balsamul de păr este crucial pentru a menține buclele sănătoase și strălucitoare. Părul creț este predispus să se încurce și să se rupă atunci când îl coafezi și este de obicei mult mai uscat față de celelalte tipuri de păr. Cu cât firul este mai ondulat și mai încolăcit, cu atât va avea nevoie de mai multă hidratare. Tocmai de aceea un balsam par cret potrivit nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a părului.

Părul creț este diferit de părul drept începând de la nivelul scalpului, unde glandele sebacee produc sebum, un ulei natural care acționează ca strat protector pentru păr și îl ajută să rețină umiditatea. Iar ca să înțelegi diferență dintre structura firului de păr trebuie să știi că foliculii de pe scalpul persoanelor cu păr creț au formă ovală care determină modelul buclelor, în timp ce cei cu păr drept au foliculii de formă circulară. Din acest motiv, sebumului îi este mai greu să se deplaseze de-a lungul unui fir de păr creț din cauza formei sale spiralate și trebuie să călătorească mai mult. Așadar, cu cât părul este mai creț cu atât este mai dificil să se hidrateze în mod natural. De aceea este important ca buclele să fie răsfățate cu produse ultra-hidratante. Dar nu orice balsam își face treaba, ci neapărat un balsam par cret.

 

 

Cum alegi balsamul potrivit pentru părul creț?

 
  1. Verifică ingredientele

De ce nu funcționează orice balsam pentru părul creț? Pentru că un balsam par cret conține ingrediente specifice, care funcționează cel mai bine pentru părul creț. Iată cele 3 mari categorii:

Umectanți/agenți de hidratare - Aceștia promovează hidratarea prin atragerea moleculelor de apă și legarea lor la anumite locuri specifice de-a lungul structurii lor. Inclusiv ingrediente precum glicerina, sucul de aloe Vera și mierea.

Balsamuri cationice - Aceștea netezesc cuticula părului, favorizează alunecarea (îndepărtează nodurile) și așează o peliculă peste cuticulă pentru a menține părul neted. Ingredientele care se încadrează în această categorie includ clorura de cetrimoniu, clorura de behentrimonium și stearamidopropyl dimetilamină.

Emolienți - Aceștia sigilează hidratarea, oferă senzația specifică de alunecare, facilitează descurcarea prin netezirea cuticulei părului și adaugă strălucire. Aceștia includ ingrediente precum uleiul de jojoba, untul de shea și uleiul de avocado.

Aceste ingrediente sunt cele mai bune pentru persoanele cu păr creț, însă nu uita că părul creț este unic și, din punct de vedere structural, foarte pretențios. Dacă ai părul creț cu porozitate mare, trebuie să stai departe de umectanți precum glicerina și butilen glicolul deoarece pot ridica cuticula părului și pot cauza frizz. Le regăsești printre primele două - trei ingrediente de pe eticheta unui balsam. Părul cu porozitate scăzută înseamnă o cuticulă destul de netedă. Partea bună a lucrurilor este că ai mai puțin frizz dar este nevoie de mai mult timp pentru că hidratarea să pătrundă în părul tău. Așadar, lasă balsamul să acționeze câteva minute în plus sau pentru o hidratare mai mare, pune o cască de duș și direcționează căldura de la un foehn timp de câteva minute înainte de a clăti. Pentru a evita acumularea de produs, asigură-te că îți clătești bine balsamul, în special de pe scalp unde este cel mai probabil să apară acumulare de produs. 

Persoanele cu păr creț cu toate tipurile de porozitate a părului, ar trebui să evite alcoolii care usucă, precum alcoolul izopropilic.

 
  1. Alege în funcție de culoarea părului tău

Există anumite game de balsam păr creț cu formulă specială pentru părul vopsit sau părul blond. După cum probabil știi, părul vopsit este de cele mai multe ori deshidratat și sensibil, motiv pentru care un balsam cu formulă specială îl va ajuta în crearea unei bariere de protecție.

De asemenea, părul blond necesită o îngrijire specială întrucât firele de păr sunt mai sensibile la factorii de mediu, iar coafarea excesivă îi conferă un aspect uscat, iar firele încep să se rupă. În plus, părul blond natural are un conținut de melanină mai mic și din această cauză își pierde mult mai ușor strălucirea și are tendința de a se usca mai repede, devenind casant și fragil.

 

Un balsam special conceput pentru părul vopsit precum cel de la Wella Professionals Color Motion conține o formulă inovatoare ce fixează și protejează culoarea, menținând până la 8 săptămâni intensitatea și strălucirea acesteia. În plus, oferă o hidratare în profunzime și lasă părul moale și ușor de pieptănat.                                                                                           

 

Pentru persoanele cu păr blond, gama Blonde Life a fost creată special pentru a conferi luminozitate părului și a-l face mai sănătos. Arginina și complexul de uleiuri Monoi și Tamanu din compoziția balsamului protejează firele de păr de factorii externi ce îl pot deteriora, ajută la estomparea culorii și hidratează în profunzime. Rezultatul este un păr mătăsos și strălucitor. 

 
  1. Alege în funcție de timpul de care dispui

Dacă nu folosești deja, probabil ai aflat de balsamurile leave in. Sunt o alegere excelentă atunci când ești în criză de timp, dar nu vrei să treci peste pasul de hidratare al părului. Balsamul leave in hrănește și hidratează părul, previne ruperea și despicarea vârfurilor și ajută la descurcarea părului. Majoritatea au apă ca prim ingredient, un motiv în plus să le folosești pentru hidratarea părului. Există însă multe alte ingrediente care ajută la creșterea gradului de hidratare al părului tău. Spre exemplu: Aloe Vera - care ajută în mod natural părul să rețină apa/umiditatea, Apa de trandafiri - care reface hidratarea părului și Glicerina - care atrage umiditatea din aer în firele de păr 

Balsamul leave in este un produs de bază pentru părul creț sau ondulat. Pulverizându-l pe păr va face buclele să arate și să se simtă mai hidratate și mai definite. Iar dacă ai nevoie de un refresh la câteva zile după spălare, poți folosi un balsam leave in fără teama că îți va încărca părul.

 
  1.  Alege în funcție de nevoile părului tău

Fiecare tip de păr este diferit și din acest motiv nu există un balsam universal pentru toate tipurile de păr. Așadar, înainte de a alege un balsam pentru păr creț potrivit pentru tine stabilește care sunt nevoile părului tău. Poate ai nevoie de un balsam revitalizant, un balsam cu cheratină pentru reactivarea buclelor, un balsam pentru volum sau unul pentru netezire. Atunci când alegi în funcție de nevoile părului tău, rezultatele vor fi vizibile și nu vei avea impresia că produsul folosit nu aduce niciun beneficiu. De aceea este foarte important să descoperi mai întâi ce îi lipsește părului tău și mai apoi să alegi produsele potrivite.

 

Trebuie să reții că alegerea unui balsam par cret trebuie să fie documentată dacă vrei să obții rezultate vizibile și să ai bucle răsfățate și sănătoase. Produsele destinate îngrijirii părului nu se pot alege după miros, ambalaj sau alte aspecte care nu țin de funcționalitatea produsului. 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!