Recomandarea BOLD: Cum alegi balsamul potrivit pentru parul cret sau ondulat?

Recomandarea BOLD: Cum alegi balsamul potrivit pentru parul cret sau ondulat?

Persoanele cu p─ârul ondulat sau cre╚Ť ╚Ötiu c─â balsamul de p─âr este crucial pentru a men╚Ťine buclele s─ân─âtoase ╚Öi str─âlucitoare. P─ârul cre╚Ť este predispus s─â se încurce ╚Öi s─â se rup─â atunci când îl coafezi ╚Öi este de obicei mult mai uscat fa╚Ť─â de celelalte tipuri de p─âr. Cu cât firul este mai ondulat ╚Öi mai încol─âcit, cu atât va avea nevoie de mai mult─â hidratare. Tocmai de aceea un balsam par cret potrivit nu trebuie s─â lipseasc─â din rutina de îngrijire a p─ârului.

P─ârul cre╚Ť este diferit de p─ârul drept începând de la nivelul scalpului, unde glandele sebacee produc sebum, un ulei natural care ac╚Ťioneaz─â ca strat protector pentru p─âr ╚Öi îl ajut─â s─â re╚Ťin─â umiditatea. Iar ca s─â în╚Ťelegi diferen╚Ť─â dintre structura firului de p─âr trebuie s─â ╚Ötii c─â foliculii de pe scalpul persoanelor cu p─âr cre╚Ť au form─â oval─â care determin─â modelul buclelor, în timp ce cei cu p─âr drept au foliculii de form─â circular─â. Din acest motiv, sebumului îi este mai greu s─â se deplaseze de-a lungul unui fir de p─âr cre╚Ť din cauza formei sale spiralate ╚Öi trebuie s─â c─âl─âtoreasc─â mai mult. A╚Öadar, cu cât p─ârul este mai cre╚Ť cu atât este mai dificil s─â se hidrateze în mod natural. De aceea este important ca buclele s─â fie r─âsf─â╚Ťate cu produse ultra-hidratante. Dar nu orice balsam î╚Öi face treaba, ci neap─ârat un balsam par cret.

 

 

Cum alegi balsamul potrivit pentru p─ârul cre╚Ť?

 
  1. Verific─â ingredientele

De ce nu func╚Ťioneaz─â orice balsam pentru p─ârul cre╚Ť? Pentru c─â un balsam par cret con╚Ťine ingrediente specifice, care func╚Ťioneaz─â cel mai bine pentru p─ârul cre╚Ť. Iat─â cele 3 mari categorii:

Umectan╚Ťi/agen╚Ťi de hidratare - Ace╚Ötia promoveaz─â hidratarea prin atragerea moleculelor de ap─â ╚Öi legarea lor la anumite locuri specifice de-a lungul structurii lor. Inclusiv ingrediente precum glicerina, sucul de aloe Vera ╚Öi mierea.

Balsamuri cationice - Ace╚Ötea netezesc cuticula p─ârului, favorizeaz─â alunecarea (îndep─ârteaz─â nodurile) ╚Öi a╚Öeaz─â o pelicul─â peste cuticul─â pentru a men╚Ťine p─ârul neted. Ingredientele care se încadreaz─â în aceast─â categorie includ clorura de cetrimoniu, clorura de behentrimonium ╚Öi stearamidopropyl dimetilamin─â.

Emolien╚Ťi - Ace╚Ötia sigileaz─â hidratarea, ofer─â senza╚Ťia specific─â de alunecare, faciliteaz─â descurcarea prin netezirea cuticulei p─ârului ╚Öi adaug─â str─âlucire. Ace╚Ötia includ ingrediente precum uleiul de jojoba, untul de shea ╚Öi uleiul de avocado.

Aceste ingrediente sunt cele mai bune pentru persoanele cu p─âr cre╚Ť, îns─â nu uita c─â p─ârul cre╚Ť este unic ╚Öi, din punct de vedere structural, foarte preten╚Ťios. Dac─â ai p─ârul cre╚Ť cu porozitate mare, trebuie s─â stai departe de umectan╚Ťi precum glicerina ╚Öi butilen glicolul deoarece pot ridica cuticula p─ârului ╚Öi pot cauza frizz. Le reg─âse╚Öti printre primele dou─â - trei ingrediente de pe eticheta unui balsam. P─ârul cu porozitate sc─âzut─â înseamn─â o cuticul─â destul de neted─â. Partea bun─â a lucrurilor este c─â ai mai pu╚Ťin frizz dar este nevoie de mai mult timp pentru c─â hidratarea s─â p─âtrund─â în p─ârul t─âu. A╚Öadar, las─â balsamul s─â ac╚Ťioneze câteva minute în plus sau pentru o hidratare mai mare, pune o casc─â de du╚Ö ╚Öi direc╚Ťioneaz─â c─âldura de la un foehn timp de câteva minute înainte de a cl─âti. Pentru a evita acumularea de produs, asigur─â-te c─â î╚Ťi cl─âte╚Öti bine balsamul, în special de pe scalp unde este cel mai probabil s─â apar─â acumulare de produs. 

Persoanele cu p─âr cre╚Ť cu toate tipurile de porozitate a p─ârului, ar trebui s─â evite alcoolii care usuc─â, precum alcoolul izopropilic.

 
  1. Alege în func╚Ťie de culoarea p─ârului t─âu

Exist─â anumite game de balsam p─âr cre╚Ť cu formul─â special─â pentru p─ârul vopsit sau p─ârul blond. Dup─â cum probabil ╚Ötii, p─ârul vopsit este de cele mai multe ori deshidratat ╚Öi sensibil, motiv pentru care un balsam cu formul─â special─â îl va ajuta în crearea unei bariere de protec╚Ťie.

De asemenea, p─ârul blond necesit─â o îngrijire special─â întrucât firele de p─âr sunt mai sensibile la factorii de mediu, iar coafarea excesiv─â îi confer─â un aspect uscat, iar firele încep s─â se rup─â. În plus, p─ârul blond natural are un con╚Ťinut de melanin─â mai mic ╚Öi din aceast─â cauz─â î╚Öi pierde mult mai u╚Öor str─âlucirea ╚Öi are tendin╚Ťa de a se usca mai repede, devenind casant ╚Öi fragil.

 

Un balsam special conceput pentru p─ârul vopsit precum cel de la Wella Professionals Color Motion con╚Ťine o formul─â inovatoare ce fixeaz─â ╚Öi protejeaz─â culoarea, men╚Ťinând pân─â la 8 s─âpt─âmâni intensitatea ╚Öi str─âlucirea acesteia. În plus, ofer─â o hidratare în profunzime ╚Öi las─â p─ârul moale ╚Öi u╚Öor de piept─ânat.                                                                                           

 

Pentru persoanele cu p─âr blond, gama Blonde Life a fost creat─â special pentru a conferi luminozitate p─ârului ╚Öi a-l face mai s─ân─âtos. Arginina ╚Öi complexul de uleiuri Monoi ╚Öi Tamanu din compozi╚Ťia balsamului protejeaz─â firele de p─âr de factorii externi ce îl pot deteriora, ajut─â la estomparea culorii ╚Öi hidrateaz─â în profunzime. Rezultatul este un p─âr m─ât─âsos ╚Öi str─âlucitor. 

 
  1. Alege în func╚Ťie de timpul de care dispui

Dac─â nu folose╚Öti deja, probabil ai aflat de balsamurile leave in. Sunt o alegere excelent─â atunci când e╚Öti în criz─â de timp, dar nu vrei s─â treci peste pasul de hidratare al p─ârului. Balsamul leave in hr─âne╚Öte ╚Öi hidrateaz─â p─ârul, previne ruperea ╚Öi despicarea vârfurilor ╚Öi ajut─â la descurcarea p─ârului. Majoritatea au ap─â ca prim ingredient, un motiv în plus s─â le folose╚Öti pentru hidratarea p─ârului. Exist─â îns─â multe alte ingrediente care ajut─â la cre╚Öterea gradului de hidratare al p─ârului t─âu. Spre exemplu: Aloe Vera - care ajut─â în mod natural p─ârul s─â re╚Ťin─â apa/umiditatea, Apa de trandafiri - care reface hidratarea p─ârului ╚Öi Glicerina - care atrage umiditatea din aer în firele de p─âr 

Balsamul leave in este un produs de baz─â pentru p─ârul cre╚Ť sau ondulat. Pulverizându-l pe p─âr va face buclele s─â arate ╚Öi s─â se simt─â mai hidratate ╚Öi mai definite. Iar dac─â ai nevoie de un refresh la câteva zile dup─â sp─âlare, po╚Ťi folosi un balsam leave in f─âr─â teama c─â î╚Ťi va înc─ârca p─ârul.

 
  1.  Alege în func╚Ťie de nevoile p─ârului t─âu

Fiecare tip de p─âr este diferit ╚Öi din acest motiv nu exist─â un balsam universal pentru toate tipurile de p─âr. A╚Öadar, înainte de a alege un balsam pentru p─âr cre╚Ť potrivit pentru tine stabile╚Öte care sunt nevoile p─ârului t─âu. Poate ai nevoie de un balsam revitalizant, un balsam cu cheratin─â pentru reactivarea buclelor, un balsam pentru volum sau unul pentru netezire. Atunci când alegi în func╚Ťie de nevoile p─ârului t─âu, rezultatele vor fi vizibile ╚Öi nu vei avea impresia c─â produsul folosit nu aduce niciun beneficiu. De aceea este foarte important s─â descoperi mai întâi ce îi lipse╚Öte p─ârului t─âu ╚Öi mai apoi s─â alegi produsele potrivite.

 

Trebuie s─â re╚Ťii c─â alegerea unui balsam par cret trebuie s─â fie documentat─â dac─â vrei s─â ob╚Ťii rezultate vizibile ╚Öi s─â ai bucle r─âsf─â╚Ťate ╚Öi s─ân─âtoase. Produsele destinate îngrijirii p─ârului nu se pot alege dup─â miros, ambalaj sau alte aspecte care nu ╚Ťin de func╚Ťionalitatea produsului. 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!