Cum alegi cel mai bun sampon pentru par blond

Cum alegi cel mai bun sampon pentru par blond

Dacă iubești părul blond, iar la ultima ta vizită la salonul preferat, haistylist-ul ți-a reușit cea mai fantastică nuanță de blond, probabil că ultimul lucru pe care îl dorești este deteriorarea acestuia și apariția unor tonuri galbene sau culoarea ta să se estompeze. La salon, haistylist-ul a aplicat preventiv un toner pentru a ajuta la contracararea riscului de auriu și a tonurilor de alamă, dar aceste tonere vor dura o perioada scurtă de timp, nefiind permanente. 

Pentru a evita ca, în ultimele săptămâni înainte de următorul vopsit, părul tău să aibă tonurile galbene nedorite, îți recomandăm să adăugi la rutina ta de îngrijire a părului un șampon pentru păr blond care te va ajuta să îți păstrezi nuanța frumoasă de blond mai mult timp. 

Cel mai bun șampon pentru părul blond

Un șampon bun este esențial indiferent de culoarea părului pentru că este esențial să îți păstrezi părul curat, proaspăt și hidratat pentru ca acesta să arate cât mai bine zi de zi. Indiferent dacă este natural sau vopsit, părul blond necesită o îngrijire suplimentară pentru a-și menține atât culoarea, cât și nivelul de hidratare.

Totul pornește de la faptul că părul blond natural are un conținut mai mic de melanină, și își poate pierde mai ușor strălucirea, având tendința să se usuce mai repede și să devină casant și fragil. Pe de altă parte, părul vopsit blond devine poros datorită radicalilor liberi din procesul de colorare care descompun proteinele. Această porozitate înseamnă că părul decolorat absoarbe mineralele și metalele nedorite în apa de la robinet și dobândește o nuanță galbenă în timp. De aceea, găsirea unui șampon bun pentru părul blond este atât de importantă. 

Pactic, alegerea unui șampon pentru păr blond este puțin mai dificilă deoarece ar trebui ca acesta să respecte câțiva factori specifici:

  • Prevenirea diverselor tonuri galbene

Părul blond trece prin multe etape (mai ales dacă ți-ai decolorat părul de curând) și poate să arate uneori galben, tern sau chiar cu tonuri de alamă. Șamponul violet poate ajuta la neutralizarea acestor tonuri de galben și poate oferi părului un aspect mai luminos și mai vibrant. De ce? Pentru că pigmenții dintr-un șampon violet sunt folosiți pentru a anula și neutraliza tonurile galbene / aurii din păr. Efectul se bazează pe „roata universală a culorilor pentru păr. Violetul este contracararea imediată direct vizavi de galben, deci violetul va neutraliza subtonul galben". 

Șamponul Milk Shake Light din colecția Silver Shine, este un șampon pentru păr blond care pe lângă curățarea delicată a scalpului, nu perturbă echilibrul natural al părului. Utilizarea sistematică garantează vitalitate, strălucire extraordinară și moliciune, datorită extractelor de zmeură, afine și mure, a proteinelor din lapte și a pigmentului violet specific. Conținutul de pigment violet este perfect pentru neutralizarea tonurilor galbene care pot fi observate pe părul natural sau decolorat, blond sau gri.

  • Stimularea strălucirii

Semi di Lino Blonde este linia de tratament creată pentru a pune în valoare părul argintiu și blond, fie el natural sau decolorat. Tehnologia folosește Blonde Recovery, un ingredient activ din extract de semințe de roșcovă ce oferă vigoare și hidratare pentru o culoare intensă și un aspect sănătos de durată; Blue Light Shield, care protejează culoarea de lumina albastră și pigment violet pentru a neutraliza tonurile galbene nedorite. Șamponul Alfaparf Semi di Lino Blonde neutralizează tonurile galbene nedorite, revigorează fibra capilară și oferă hidratare pentru un păr mătăsos și strălucitor. 

  • Contracararea uscăciunii

Pentru a preveni uscarea părului ar trebui să alegem șampoane hidratante și fără sulfați. Sulfații sunt detergenți frecvent întâlniți în șampon precum lauril sulfat de sodiu și, deși sunt eficienți la curățarea părului, pot fi, de asemenea, foarte duri pentru păr și cu potențial de uscare. Șampoanele profesionale de la BoldBeauty.ro sulfate - free, ceea ce înseamnă în timp echilibru îmbunătățit al umidității, păr mai neted și mai ușor de pieptănat, frizz redus, retenție îmbunătățită a culorilor. Alege un șampon pentru păr blond ca antidot perfect pentru a menține părul blond, gri sau platinat vibrant și fără alamă, lăsând în același timp părul moale, sănătos și hidratat.

  • Ingrediente hrănitoare și hidratante 

Ingredientele precum uleiurile naturale și vitaminele, sunt mai mult decât recomandate pentru că părul blond poate fi susceptibil la deteriorare și uscare. Aceste ingrediente pot ajuta la repararea daunelor și la prevenirea apariției altor daune.

Joico Blonde Life Brightening este un șampon pentru păr blond care neutralizează nuanțele de blond nedorite. În plus, acest șampon violet conține mai multe ingrediente pentru hidratarea și întărirea părului, inclusiv ulei de monoi, ulei de tamanu și arginină.

  • Obținerea unui ton mai rece

Nuanțele reci de blond (blond cenusiu, blond platinat, blond inchis) mențin și garantează vitalitate și strălucire extraordinară, dar și menținerea aceleiași nuanțe de blond un timp îndelungat.

Un produs recomandat celor care poartă o nuanță de blond și își doresc să o mențină sau să îi adauge reflexii reci, este Keune Care din colecția Silver Savior. În afară de pigmenții violeți care anulează reziduurile aurii din fondul de colorare, inclusiv după procesul de decolorare, acest șampon pentru păr blond conține agenți de stabilizare care păstrează nuanțele de blond rece, gri, alb și argintiu. Provitamina B5 din compoziția șamponului hrănește podoaba capilară și o lasă mătăsoasă. Proteinele din grâu protejează structura interioară a firului de păr și adaugă volum.

Cel mai bun șampon pentru păr blond îți va curăța delicat și îți va hrăni șuvițele, menținându-le sănătoase și prevenind ruperea. De asemenea, te va ajuta să îți menții culoarea părului și să previi decolorarea, astfel încât șuvițele blonde să arate la fel de seducătoare întotdeauna.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!