Ce e bine sa stii despre oxidantul de par si cum il folosesti corect

Ce e bine sa stii despre oxidantul de par si cum il folosesti corect

Dacă intenționezi să îți vopsești părul într-o nunață deschisă în confortul casei tale, una din provocările pe care o să le ai este alegerea vopselei de păr, și implicit alegerea unui oxidant de păr (peroxid, activator, oxidant). Fără un oxidant potrivit este pur și simplu inutil să încerci să îți vopsești șuvițele cu succes.

Oxidantul este un element absolut esențial în procesul de colorare a părului. Cremele oxidante conțin peroxid de hidrogen care deschide cuticula părului. Pigmenții de culoare, datorită acestui proces, pot pătrunde adânc în fibra de păr și o pot colora. Fără oxidant nu poți obține o schimbare semnificativă a culorii părului

Culoarea părului și oxidantul sunt amestecate într-un anumit raport pentru a forma un amestec de nuanță care este apoi aplicat părului. Raportul de amestecare este de obicei 1: 1, 1: 1,5 sau 1: 2 (pentru un efect de iluminare foarte puternic).

Beneficiile unui oxidant de păr

 • Activarea culorii - Vopseaua de păr este activată după amestecarea cu un oxidant de păr. Oxidantul vopselei de păr acționează ca un activator și catalizator. În acest fel, pigmentul pătrunde în păr.
 • Consistența - Culoarea care a fost amestecată cu un oxidant de păr cremă este mai groasă și se amestecă uniform. Oxidantul ajută, de asemenea, la o acoperire uniformă.
 • Livrarea culorii - Oxidantul depozitează culoarea prin ridicarea straturilor cuticulelor suficient pentru ca pigmentul de culoare să alunece în interior.
 • Îndepărtarea culorii - Acțiunea de deschidere a cuticulei a oxidantului ajută, de asemenea, la îndepărtarea culorii naturale a părului.
 • Culoare mai bună - Nuanțele de culoare rezultate vor avea o intensitate mai mare și vor fi mai dura mai mult timp.

Alegerea oxidantului potrivit

 Pentru cele mai bune rezultate, este important să utilizezi concentrația potrivită a oxidantului. Această alegere va depinde, de asemenea, de tipul de culoare, gradul de iluminare, tipul de păr și calitatea părului. Ar mai trebui să alegi aceea marcă de oxidant ca și colorantul pentru păr, deoarece sunt proiectate pentru același nivel PH. 

Concentrația unui oxidant de păr este exprimată în procente (%) sau unități de volum (Vol.). Cu cât numărul este mai mare, cu atât oxidantul este mai puternic și, prin urmare, luminează mai mult părul.

Corespondența dintre concentrația de oxidant Vol (volumul de oxigen liber) și concentrația de oxidant % este în următoarele coordonate: 5Vol. - 1,5%; 10Vol. - 3%; 15Vol. - 4,5%; 20Vol. - 6%; 25Vol. - 7,5%; 30Vol. - 9%; 40Vol. - 12%.

Alegerea oxidantului după tipul de vopsea

Trebuie să alegi un oxidant de păr în funcție de tipul de vopsea pe care o vei folosi:

 • Culori temporare - culorile semi-/demi-permanente sunt amestecate cu oxidanti mai slabi (3 Vol. până la 20 Vol.) sau chiar fără oxidant.
 • Culori permanente - aceste culori sunt folosite cu oxidanți moderați, de obicei 20 vol. până la 30 vol.
 • Decolorarea / Iluminarea - pentru pulberile sau cremele de albire se utilizeze oxidanți mai puternici, de obicei, 30 vol. până la 40 vol.

Alegerea oxidantului în funcție de tipul de păr

Deoarece diferite tipuri de păr reacționează la vopsire în moduri diferite, este important să folosesti un oxidant de păr corespunzător pentru a evita deteriorarea părului. Aceasta este și cauza pentru care este recomandat să folosești vopseaua de păr conform instrucțiunilor producătorului și înainte de utilizare să efectuezi întotdeauna un test de sensibilitate.

Împreună cu o vopsea de păr ușoară pe părul fin trebuie folosit un oxidant cu volum redus, deoarece culoarea pătrunde mai repede în el. Pentru părul normal, poți merge cu volumul oxidantului de păr recomandat de culoarea părului. Pentru un părul gros oxidantul poate avea un volum mai mare deoarece este puțin mai dificil de deschis sau întunecat.

Alegerea oxidantului în funcție de calitatea părului

Calitatea părului influențează, de asemenea, alegerea unui oxidant de păr. Deoarece părul sănătos reacționează normal la culoare, poți utiliza volumul recomandat de oxidant. Pentru părul poros, trebuie să alegeți un oxidant cu volum mai mic sau mai mare, în funcție de cât de deschis sau întunecat dorești să fie părul tău. 

Părul poros absoarbe rapid culoarea, dar și culoarea se estompează rapid. Dacă ai părul poros, alege un oxidant cu volum mai mic pentru albirea părului și un oxidant cu volum mai mare pentru a întuneca părul.

oxidant de par

Alegerea oxidantului în funcție de gradul de închidere / deschidere a culorii părului

Trebuie să alegi un oxidant de păr în funcție de gradul în care dorești să îți deschizi sau să îți închizi părul. De obicei, peroxidul de hidrogen 3% din oxidant atinge 1 grad de iluminare / întunecare. Volumul 10 este cel mai slab, iar volumul 40 este cel mai puternic nivel de oxidant. 

Dacă dorești să îți păstrezi nivelul de culoare, utilizează un oxidant de păr 3%, acesta este nivelul standard de oxidare pentru o culoare permanentă a părului fără deschidere.

 • Oxidant 10 vol. - Conține 3% peroxid de hidrogen și îți întunecă părul cu un nivel. Funcționează numai atunci când treci de la o nuanță mai deschisă la una mai închisă, dar nu invers. Este cea mai bună opțiune atunci când dorești să mergi pentru o nuanță care este puțin mai închisă decât culoarea actuală a părului. Este cel mai potrivit pentru părul subțire sau fin.
 • Oxidant 20 vol. - Conține 6% peroxid de hidrogen și îți ridică culoarea părului cu unul sau două niveluri. Este folosit atât cu vopsele de păr temporare, cât și permanente și este o alegere populară pentru acoperirea părului gri. Funcționează bine pe texturi groase.
 • Oxidant 30 vol. - Conține 9% peroxid de hidrogen și îți ridică culoarea părului până la trei până la patru niveluri. Deoarece este un dezvoltator puternic, nu poate fi folosit pe părul subțire sau fin, deoarece poate duce la deteriorarea părului. Este potrivit pentru acoperirea griurilor.
 • Oxidant 40 vol. - Conține 12% peroxid de hidrogen și îți ridică culoarea părului până la opt niveluri. Este folosit numai pentru deschiderea părului. Deoarece este cel mai puternic oxidant de păr, nu este recomandat să fie utilizat acasă din cauza riscului de ardere al părului și / sau al scalpului. Dacă crezi că trebuie să folosești acest oxidant pentru a obține culoarea dorită a părului, vizitează un salon de coafură și lasă-ți părul să fie vopsit de către un stilist sau colorist profesionist.

Cum se amestecă vopseaua de păr 

Înainte de a amesteca oxidantul și vopseaua de păr, pune-ți o pelerină de coafor și mănuși de latex / nitril pentru a evita pătarea mâinilor și a hainelor:

 • Identifică raportul oxidant / colorant. Este de obicei 1 parte din vopseaua pentru păr, pentru 2 părți ale oxidantului. Asigură-te că amesteci oxidantul și vopseaua în raportul potrivit, așa cum este recomandat, pentru a obține rezultatele dorite.
 • Aplică amestecul pe păr după cum dorești. Decide dacă îți vei vopsi tot părul sau vrei să evidențiezi doar câteva secțiuni. Împarte-ți părul în secțiuni și aplică amestecul de culori în consecință.

Evită să lași oxidantul pe păr mai mult decât este în instrucțiuni, deoarece se poate ajunge la rezultate neuniforme ale culorii părului.

Brandurile de produse de colorare profesionale de pe BoldBeauty.ro, au grijă de părul tău și îți oferă o gamă largă de vopsele și tipuri de oxidant de păr, care sunt special formulate pentru a obține cele mai bune rezultate în funcție de culoarea actuală a părului și de dorințele tale.

 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!