Îngrijirea părului pe timpul verii: Cum protejăm părul de soare

Îngrijirea părului pe timpul verii: Cum protejăm părul de soare

Indiferent care este tipul, culoarea sau textura părului tău, efectele nocive ale expunerii la soare se simt la fel. Însă, dacă părul tău este mai fragil, sau mai subțire și îi lipsește grosimea sau pigmentul care îl poate proteja de razele soarelui, acesta va fi și mai predispus la daune solare și de aceea va trebui să beneficieze de mai multă protecție păr soare.

Așa cum pentru a-ți păstra tinerețea pielii, cel mai important produs de îngrijire din rutina ta zilnică este crema de protecție solară, care te protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi, pigmentare, acnee sau cancer de piele, aceeași abordare ar trebui să o ai și în cazul părului tău. 

Dacă părul este supus unei expuneri prelungite la soare, razele UVA și UVB pot deteriora învelișul exterior al firului de păr, numit cuticulă. În timp, efectul fiind deteriorarea firului de păr, care duce la decolorare, îngroșare timpurie, fire uscate și casante, vârfuri rupte sau despicate, subțiere și încrețire. 

În plus, soarele de vară face, de asemenea, scalpul transpirat și gras, ceea ce îl poate predispune la mătreață, descuamare și arsuri solare. Adăugă la toate acestea poluanții de mediu, iar daunele asupra părului se pot agrava. 

 

Semne distincte pentru păr deteriorat de soare

Poate nu chiar imediat, dar după perioade lungi de timp de expunere la soare fără protecție păr soare, este posibil să începi să observi unele modificări ale culorii și stilului părului tău. Semnele de deteriorare ale părului de la soare includ:

 
  • Decolorarea - O schimbare dramatică a culorii este un semn relevant că razele UV au reacționat cu melanina din părul tău.

  • Schimbarea texturii - S-ar putea să descoperi că părul tău, cândva neted și mătăsos, a devenit uscat, aspru și fragil și nu se mișcă liber ca înainte.

  • Vârfuri despicate - Pe măsura ce soarele pătrunde în păr, șuvitele devin mai fragile și predispuse la rupere.

Cum îți poți proteja părul de soare

La fel cum folosești SPF zilnic, există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja părul înainte de a ieși la soare:
 

  • Hidratează-ți părul cu produse cosmetice corespunzătoare

 

Unul dintre semnele proeminente ale daunelor solare asupra părului este deshidratarea, astfel că pentru a proteja părul de daunele solare, trebuie să ai o rutină solidă de hidratare. Ceea ce nu înseamnă să îți cumperi doar cea mai mare sticlă de balsam și șampon pe care o poți găsi. 

Folosește în schimb o formulă delicată de șampon care nu îndepărtează uleiurile naturale ale părului, este blând cu scalpul tău, păstrează umiditatea naturală și bariera protectoare a părului și în plus garantează protecție păr soare. După care adaugă un plus de hidratare cu un balsam din aceiași gamă. Iar dacă ai ieșit la soare și ai uitat să-ți protejezi părul, poți să-i oferi în continuare hrănirea de care are nevoie. Optează pentru un șampon și un balsam intens hidratant.
protectie par vara

Șamponul hidratant pentru toate tipurile de păr Milk Shake Argan Oil, este conceput pentru îngrijirea zilnică a tuturor tipurilor de păr pe baza proprietăților benefice ale uleiului de argan. Utilizarea regulată este o garanție de hidratare și de protecție împotriva factorilor externi (UV).

Deoarece ieșirea sub soarele arzător îți va lăsa părul uscat, iar apa sărată și clorul îl vor degrada, aplicarea unui balsam înainte de a ieși afară este probabil cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți proteja părul. Nu numai că un balsam fără îndoială îți va hidrata părul, dar te va ajuta să păstrezi părul protejat de deteriorări suplimentare. 

Balsamul hidratant fără clatire pentru păr normal sau uscat Milk Shake Leave-in, este ușor de utilizat și conține o combinație de proteine din lapte și extracte de fructe. Protejează cortexul și îmbunătățește echilibrul hidric al părului, conferind strălucire și catifelare. Este un produs excelent pentru protecție păr soare, iar ingredientul exclusiv Integrity 41 protejează părul de razele UV, îmbunătățind stabilitatea culorii.
 

  • Ai grijă de culoarea ta

 

Dacă ai părul vopsit, trebuie să ai grijă suplimentară de părul tău în timpul verii. Tratamentele chimice amestecate cu soarele arzător al verii pot duce la estomparea culorii, deteriorarea maximă și uscăciunea părului. Alege produse de îngrijire a părului pentru protecție păr soare făcute special pentru părul vopsit. 

De exemplu, un spray protecție păr soare cum este tratamentul fără clătire pentru îngrijirea părului colorat Keune So Pure Color Care, care descurcă, hidratează părul și îl protejează de acțiunea razelor UV. Extractul din semințe de floarea soarelui ajută la menținerea intensității culorii, în timp ce uleiul esențial de iasomie și cel de lemn de santal refac nivelul hidric la nivelul părului și al scalpului. Uleiul de argan, cu un conținut bogat de vitamina A și E, întărește structura fibrei capilare și revitalizează funcțiile scalpului.

Mai mult, dacă dorești să îți schimbi culoarea părului în timpul verii, fă-o cu o lună sau două înainte ca soarele să ardă puternic. Iar dacă ți-ai vopsit părul recent, încearcă să eviți să-ți expui părul la lumina directă a soarelui cât mai mult posibil, deoarece razele soarelui acționează ca un decolorant pe păr. Reacționează cu melanina din păr și îndepărtează culoarea într-o reacție chimică ireversibilă. 

De asemenea, deteriorează cheratina. Uneltele fierbinți și iluminarea părului pot deteriora și mai mult proteina, ceea ce permite apoi soarelui și căldurii să pătrundă mai ușor în păr, ceea ce poate duce la o șuviță de păr fragilă.
 

  • Ia o pauză de la Heat Styling

 

Soarele este destul de brutal de unul singur, iar folosirea instrumentelor pentru coafură termică nu va face decât să înmulțească daunele. Asta nu înseamnă că trebuie să îți împachetezi definitiv uscătorul de păr și ondulatorul sau placa, dar folosirea lor mai rar în timpul verii poate ajuta la menținerea părului puternic. 

Pentru a oferi șuvițelor tale o pauză, un gel protecție păr soare cu Pantenol și filtru UV Farmavita HD Life Style Strong te poate ajuta să obții un stil elegant pur și simplu folosind palmele după aplicare sau pentru un stil structurat, folosind degetele pentru modelarea părului. 

protectie par vara

Dacă totuși, vrei să folosești instrumente pentru modelarea părului asigură-te înainte utilizând un tratament de protecție împotriva căldurii, cum ar fi un spray cu protecție termica Milk Shake pentru toate tipurile de păr.
 

  • Creează un scut de protecție pentru părul tău

 

Asigură-te că îți protejezi în permanență părul de efectele soarelui, aplicarea locală a produselor de păr care conțin protecție păr soare va ajuta la crearea unei bariere împotriva daunelor solare. Un tratament fără îndoială pe care îl poți pulveriza pe scalp și șuvițe după duș este esențial și poate fi suficient de ușor pentru a-ți proteja părul de a nu se încurca. 

La fel cum hidratarea poate ajuta la repararea barierei protectoare a pielii, un tratament protecție păr soare poate face părul mai puternic, mai flexibil și mai puțin predispus la încrețire și rupere prin sigilarea cuticulei, făcându-l și mai puțin poros.

Un spray protecție păr soare eficient este spray-ul cu apă de mare Waterclouds Volume. Acesta adaugă suport, definire, structură și volum de durată părului tău. Pe lângă minerale care hrănesc și întăresc părul, conține și filtru UV pentru a-ți proteja părul împotriva stresului extern.

În afara acestor produse profesionale de îngrijirea a părului incluse în ritualul tău de îngrijire, ar trebui să te hidratezi mai mult și să incluzi în dieta ta fructe și legume într-o mulțime de culori. Acestea sunt încărcate cu antioxidanți care ajută la reducerea daunelor oxidative. 

La fel, ar trebui să ții cont că protecția părului prin bariere fizice este probabil cea mai bună modalitate de a te proteja împotriva daunelor UV. O pălărie, o eșarfă șic sau chiar o umbrelă, vor proteja cu succes părul împotriva daunelor UV asupra părului.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!