Vopsea de păr permanentă: 5 trucuri esențiale pentru a obține culoarea ideală

Vopsea de păr permanentă: 5 trucuri esențiale pentru a obține culoarea ideală

Noul an vine cu noi idei de schimbare de look pentru tine? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja la schimbarea nuanței părului tău, pentru un efect de impact, care să te facă să strălucești în orice împrejurare. Indiferent dacă alegi vopsea de păr permanentă, semipermanentă sau doar nuanțator, alegerea unei culori potrivite părului tău, conform fizionomiei, pigmentației și chiar personalității tale te poate ajuta să te reinventezi, să capeți mai multă încredere în tine și să emani în jurul tău energia pozitivă cu care te încarci, atunci când te admiri în oglindă!

 

Spre deosebire de alte perioade istorice, când vopsirea părului nu era la îndemâna oricui sau chiar interzisă, astăzi trebuie să te bucuri de toată libertatea de care dispui în alegerea nuanței și coafurii părului care te pune cel mai bine în evidență! În plus, diversitatea largă de culori dintre care poți alege crește de la zi la zi și, de multe ori, să alegi o vopsea de păr permanentă poate fi un adevărat impas, dacă nu primești un sfat din partea unei persoane avizate.

 

De aceea, este important să știi că încă de la început faptul că e recomandat ca alegerea unei noi culori a părului să fie făcută consultând un specialist, un hairstylist care cunoaște fiecare detaliu în funcție de care ar trebui să alegi o culoare care să te pună cel mai bine în valoare. Nu doar forma feței, culoarea ochilor, expresivitatea, tunsoarea sau pigmentația pielii sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere, mai ales dacă optezi pentru o vopsea de păr permanentă, ci inclusiv culorile pe care obișnuiești să le abordezi în vestimentația de zi cu zi, domeniul profesional în care activezi și chiar propria personalitate.

 

Așadar, dacă ai decis să optezi pentru o vopsea de par permanenta, ți-am pregătit 5 trucuri care să te ajute să obții culoarea ideală pentru părul tău:

 

1. Pregătește-ți părul înainte

Deși, uneori, dorința unei schimbări de look vine spontan și vrem să ne reinventăm peste noapte într-o nouă versiune a noastră, trebuie să avem în vedere că, dacă alegem o vopsea de par permanenta, această decizie trebuie cântărită mai mult. În primul rând, așa cum spuneam anterior, este recomandat să alegem foarte bine culoarea care ni se potrivește. 

Dincolo de acest lucru, să uităm că podoaba capilară ne este supusă zilnic la tratamente care pot deteriora firul de păr, cum ar fi uscarea la temperaturi înalte, coafarea, expunerea la soare, poluarea, perierea necorespunzătoare sau folosirea unor produse ce conțin ingrediente chimice. Așadar, atunci când decizi să aplici o vopsea de păr permanentă, este important să îngrijești anticipat părul, hidratându-l cu uleiuri naturale sau măști de păr, aplicându-i un tratament intens de îngrijire cu cel puțin câteva zile înainte de a-l vopsi.

 

2. Alege o vopsea permanentă fără amoniac

Deși este un ingredient cu un rol foarte important în procesul de colorare, regăsit în majoritatea vopselurilor de păr de pe piață, acest compus chimic poate avea efecte secundare mai dure asupra scalpului și asupra sănătății firului de păr. 

Printre aceste efecte secundare se numără deshidratarea părului, eliminarea proteinelor din firele de păr, ceea ce duce la deteriorarea acestora și iritarea scalpului, după mai multe utilizări repetate. 

Deși nu sunt consecințe cu caracter general, care se aplică în cazul tuturor persoanelor ce folosesc vopsea de par permanenta cu amoniac, este recomandat de către specialiști să folosim cât mai puțin substanțe chimice care, în timp, pot afecta sănătatea părului, alegând alternative sănătoase, bazate pe ingrediente cât mai naturale.

vopsea de par semipermanenta

3. Ține cont de baza pe care se aplică vopseaua de păr

Pare un detaliu nesemnificativ și cunoscut de oricine, însă, de multe ori, rezultatele așteptate în urma vopsirii părului nu sunt cele dorite, deoarece nu ai avut în vedere nuanța de bază a culorii părului tău. 

În mod evident, dacă ai ales o vopsea de păr permanentă de culoare castanie, iar baza părului tău este una deschisă, atunci și vopseaua va avea un ton mai diluat ca intensitate. Pe de altă parte, dacă baza culorii părului tău este una închisă, vopseaua castanie va avea o nuanță mai închisă.

De aceea, este recomandat să consulți un specialist în momentul în care alegi o vopsea de păr permanentă, pentru a identifica exact nuanța de care ai nevoie, pentru a obține rezultatul dorit, după aplicare.

 

4. Respectă instrucțiunile de pe ambalaj

 

De multe ori, cea mai des întâlnită problemă cu care se confruntă cei care aleg să își vopsească singuri părul acasă este aceea că nu respectă cu exactitate instrucțiunile detaliate pe ambalajul vopselei de păr.

Din dorința de a obține o culoare mai intensă, dacă vei păstra vopseaua de păr mai mult timp până la clătire, riști să îți deteriorezi firul de păr iremediabil, ceea ce în niciun caz nu îți va aduce rezultatul la care te așteptai, de fapt.

Așadar, ține cont cu cât mai multă rigurozitate de timpii specificați pe ambalaj, în ceea ce privește modul de utilizare pentru o vopsea de par permanenta.

 

5. Îngrijirea de după vopsire

Asemenea primului sfat oferit, extrem de importantă este și îngrijirea părului de după procesul de colorare a acestuia cu o vopsea de par permanenta. Pentru a păstra strălucirea și sănătatea podoabei capilare pentru cât mai mult timp, oferă-i atenția și îngrijirea de care are nevoie, mai ales vârfurilor firelor de păr, care sunt cele mai sensibile. Alege o mască potrivită tipului tău de păr, un balsam corespunzător și utilizează-le cu regularitate, fără a exagera, totodată, cu supunerea părului la temperaturi înalte, în timp ce îl coafezi. 

Un alt detaliu important este să ții cont de ingredientele produselor pe care obișnuiești să le folosești. Întotdeauna, atât o vopsea de par permanenta de calitate, cât și produsele de îngrijire ulterioare vor fi mai prietenoase cu părul tău, dacă sunt rezultate din ingrediente cât mai naturale, bazate pe uleiuri vegetale sau plante.

 

Descoperă întreaga gamă de vopseluri permanente BoldBeauty și bucură-te de diversitatea de nuanțe din care poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine, pentru a te simți perfect în propria piele!

 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!