Varfuri despicate? Descopera 7 modalitati pentru un par sanatos

Varfuri despicate? Descopera 7 modalitati pentru un par sanatos

Un păr puternic și sănătos este mai puțin predispus la deteriorare. Însă, deși este puternic, părul poate fi vulnerabil la deteriorarea cauzată de uzura zilnică. Vârfurile care sunt cea mai veche parte a firului de păr, se pot subția și pot pierde stratul protector. Potrivit studiilor acest lucru poate duce la vârfuri despicate, expunând cortexul interior.

Vârfurile despicate apar atunci când capetele firelor de păr devin uscate, fragile și casante. Există o serie de factori ce contribuie la apariția vârfurilor despicate. Unii dintre cei mai comuni includ:

- prelucrarea chimică, precum permanentul și vopsitul

- tratamentele termice, precum uscarea cu foehnul cu aer fierbinte, îndreptarea sau ondularea 

- pieptănarea sau periajul forțat al părului

- expunerea la condiții meteorologice extreme

Având în vedere că cele mai multe persoane își expun zilnic părul la astfel de tratamente, problema vârfurilor despicate este frecventă. Aproape toată lumea se va confrunta la un moment dat cu vârfuri despicate. Partea bună este că există diferite modalități prin care îți poți menține părul sănătos și să previi apariția vârfurilor despicate. 

 

Poți preveni apariția vârfurilor despicate?

Din păcate, nu poți trata sau repara vârfurile despicate. Odată ce vârfurile părului tău devin deteriorare sau casante, singura modalitate de a scăpa de ele este să le tai.

Din acest motiv, preventia este esențială pentru a-ți păstra parul sănătos și fără vârfuri despicate. Deși există posibilitatea să nu poți evita complet apariția vârfurilor despicate, poți limita frecvența cu care acestea apar.

 

Iată prin ce modalități poți obține un păr sănătos și poți preveni apariția de vârfuri despicate:

1. Tratează cu delicatețe părul umed

Părul umed este vulnerabil la deteriorarea așadar este important să îl îngrijești cu delicatețe după ce l-ai șamponat și ai aplicat tratamentele necesare (mască hidratantă, balsam hrănitor). Unele persoane au tendința de a freca părul cu un prosop, dar acest lucru îl poate deteriora. Frecarea frecventă poate duce la ruperea părului. De asemenea, poate deteriora cuticulele firelor de păr, ducând astfel la apariția de vârfuri despicate.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru părul tău este să-l tamponezi ușor cu un prosop din microfibră pentru a absorbi excesul de apă și să-l lași să se usuce la aer. Astfel eviți ruperea și deteriorarea lui.

2. Descurcă-ți părul 

Un păr încâlcit, fie că este ud sau uscat, este dificil de pieptănat sau periat. Cea mai bună metodă pe care o poți aplica este să îl descurci întotdeauna înainte de a-l usca sau coafa. Folosește întotdeauna o mască hidratantă și balsam, iar dacă timpul nu îți permite măcar balsam de păr. Astfel vei reuși să descurci mult mai ușor părul, fiind hidratat în profunzime.

Experții recomandă folosirea unui pieptene cu dinții largi. Dintele mai lat permite pieptenului sa alunece prin păr fără să deterioreze vârfurile sau să provoace rupturi. Nu uita să începi pieptănatul părului întotdeauna dinspre vârfuri spre rădăcină și nu invers.

 

3. Hidratează-ți părul

Hidratarea părului este, de asemenea, esențială pentru prevenirea vârfurilor despicate. Părul uscat, în special la vârfuri devine mult mai fragil fapt ce provoacă deteriorarea și despicarea vârfurilor. Pentru a-ți hidrata părul adaugă în rutina săptămânală o mască de păr hidratantă. Acest produs reprezintă un tratament esențial de condiționare pe care i-l poți oferi părului în profunzimea sa pentru a reduce uscăciunea. De asemenea,o mască de păr poate reduce riscul de deteriorare al părului, rezultatul fiind un par moale și strălucitor.

Măștile de păr sunt de obicei mai concentrate decât balsamurile. De asemenea, o mască are nevoie să rămână pe păr circa 30 de minute sau chiar câteva ore pentru a obține rezultatul dorit. 

 

4. Redu tratamentele termice

Folosirea aparatelor încălzite pentru păr, în special de câteva ori pe săptămână pot duce la uscarea și schimbarea structurii proteinelor din părul tău. De aceea, recomandarea noastră ar fi ca atunci când este posibil să îți lași părul să se usuce la aer și să îl coafezi ulterior fără a folosi un ondulator sau o placă pentru păr.

Dacă trebuie să folosești aceste aparate încălzite, încearcă să reduci setarea de căldură. De asemenea, nu uita să aplici un produs cu protecție termică înainte de uscarea cu feonul sau de coafare pentru a evita deteriorarea prin folosirea căldurii.

 

5. Evită periajul excesiv

Părul tău nu are nevoie de prea multe periaje pe zi. De fapt, periajul în exces poate fi dăunător pentru părul tău, cauzând ruperea și despicarea vârfurilor.

Este suficient să îți periezi părul înainte de a-l coafa sau pentru a-l face să arate mai îngrijit. Totuși, evită să tragi de el atunci când îl perii sau îl pieptăni și nu uita să folosești un produs de descurcare pentru a scăpa de noduri.

 

6. Folosește o față de pernă din mătase

Atunci când îți protejezi părul pe timp de noapte poți preveni, de asemenea, apariția vârfurilor despicate. O față de pernă din mătase sau satin poate reduce frecarea părului, permițându-i acestuia să alunece pe pernă. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării și ruperii părului.

O altă variantă ar fi să porți o eșarfă de mătase pe timp de noapte pentru a-ți proteja părul.

 

7. Aplică tratamentele chimice la distanță între ele

Tratamentele chimice, precum permanentul, vopsitul sau decoloratul își pot pune amprenta asupra firului de păr, în special atunci când sunt făcute succesiv. Pentru a reduce șansele de deteriorare, ruperea sau apariția de vârfuri despicate ideal ar fi să lași să treacă mai mult timp între tratamente. Dacă este posibil lasă să treacă între 8 și 10 săptămâni între tratamentele de retușate. 

Nu uita să aplici o mască de păr o dată pe săptămână și sa folosești balsam de fiecare dată când îți speli părul.

Nu există niciun remediu pentru vârfuri despicate odată ce le ai - singura variantă pe care o ai este să le tai. Din acest motiv, prevenția este cheia pentru menținerea unui păr fără vârfuri despicate.

Un păr hidratat și evitarea anumitor obiceiuri care sunt dăunătoare pot contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății și aspectului general al părului tău.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!