Tratament cu keratina pentru par: TOT ce trebuie sa stii

Tratament cu keratina pentru par: TOT ce trebuie sa stii

De ajutor în rezolvarea problemelor părului tău poate fi un tratament cu keratină. Keratina este elementul esențial care stă la baza unei podoabe capilare strălucitoare și sănătoase, fiind un ingredient-cheie ce se regăsește în mod natural în firul de păr și, ca suport, în numeroase produse pentru îngrijirea părului. 

Cele mai multe femei au o relație de dragoste-ură cu părul lor, pentru că nu sunt niciodată suficient de mulțumite. Din când în când e de vină culoarea, apoi părul e prea scurt sau prea lung și crește prea încet sau prea repede, iar dacă este cumva este ondulat sau chiar creț, criza e permanentă și trebuie luate măsuri urgente.

Sigur ți s-a întâmplat și ție să tânjești după un păr neted, strălucitor, inspirat de celebrități și care nu are nevoie de o sută de accesorii pentru a arăta ușor de gestionat.

Dar este bun un tratament cu keratină pentru părul tău și la ce e bună keratina pentru păr?

Ce este keratina și beneficiile ei

Keratina este o proteină fibroasă care face parte din structura părului, unghiilor și stratului extern al pielii. Iar dacă te-ai întrebat la ce e bună keratina pentru păr răspunsul e legat de calitatea și structura părului. 

Keratina se găseşte în compoziţia părului în mod natural în proporţie de 85% și acționează ca o protecție internă și externă pentru a menține părul sănătos și strălucitor. Este extrem de rezistentă la temperaturi ridicate sau scăzute, este insolubilă în apă și de aceea părul reușește să facă față razelor de soare puternice, frigului sau aparatelor de styling. 

Keratina îți protejează părul de umiditate și menține sănătatea părului tău. Este posibil ca părul tău să piardă proteina din cauza expunerii la lumina soarelui și a poluării, a schimbării stilului de viață sau a utilizării excesive a produselor pentru păr.

  • Multiplele beneficii ale keratinei sunt legate de proprietățile ei de a reface structura firului și de a netezi celulele care se suprapun pentru a forma firele de păr, de aceea după un tratament cu keratină părul devine moale si strălucitor. Tratamentele cu keratină completează, în esență, golurile în care keratina a fost epuizată, astfel încât părul să arate și să se simtă mai sănătos.
  • Datorită capacității ei de a se lega de structura firelor despicate, acoperind cuticula și îndreptând-o, Keratina ajută la prevenirea ruperii firelor de păr.

  • Tratamentul cu keratină ajută la netezirea părului. Este o modalitate foarte bună de a îmblânzi părul creț, pentru o perioadă lungă de timp. Este un proces chimic care adaugă keratină în mod artificial părului deteriorat. Tratamentul implică substanțe chimice care își croiesc drum spre firele de păr și le fac mai drepte. Procesul necesită timp, dar stiliștii cred că rezultatul merită efortul. Părul va arăta mai lucios, mai drept, și mai neted după un tratament cu keratină.

tratament cu keratina

 

Tratament cu keratină pentru păr

Dacă te deranjează că părul tău nu mai vrea să-și recapete forma, este tern și lipsit de strălucire, iar firele capilare se rup și se electrizează ușor, asta înseamnă că trebuie să cauți urgent un tratament cu keratină pentru regenerare. După un tratament cu keratină părul va fi mai disciplinat, se va usca mai repede și va fi mai puternic, pentru că aceasta deschide foliculii de păr, îi impregnează cu proteine, apoi recreează legătura dintre aceștia și rădăcini. În plus, keratina acționează asemenea unui înveliș asupra părului, protejându-l împotriva expunerii directe la soare și la efectele dăunătoare ale poluării aerului.

Pe de altă parte datorită efectelor sale netezire și strălucire un tratament cu keratină este un vis devenit realitate pentru oricine dorește să gestioneze sau să netezească părul creț sau ondulat. 

Etapele unui tratament cu keratină:

  • Curățarea părului pentru a elimina în mod adecvat reziduurile care ar putea inhiba formula de la saturarea părului. 
  • Tratamentul cu keratină se aplică pe părul umed, unde va sta apoi aproximativ 30 de minute. Unii stiliști îl aplică după uscarea părului.
  • La sfârșit tratamentul este activat termic, stilistul aplicând placa pe păr în secțiuni mici pentru a-l sigila.

Cheia pentru menținerea tratamentului cât mai mult timp posibil este de a sta departe de apă și fără să-ți agresezi părul, cel puțin trei zile. Pentru a profita la maximum de un tratament cu keratină ar trebui să eviți șampoanele dure care pot epuiza uleiurile naturale ale părului și pot usca părul.

Evită, de asemenea utilizarea balsamului în cele două zile anterioare tratamentului, deoarece creează un strat de acoperire care poate servi drept blocant al tratamentului cu keratină. 

Șamponul și balsamul Farmavita K. Liss Restructuring cu o formulă exclusivă fără sulfat, cu keratină, curăță delicat, hrănește și calmează încrețirea lăsând părul moale și strălucitor. De asemenea, ajută la îmbunătățirea rezultatelor oricărui tratament de îndreptare.

Ar mai trebui după acest tratament cu keratină să eviți coafarea sau utilizarea accesoriilor pentru păr care pot servi la deshidratarea și dizolvarea keratinei din firele tale.

După tratamentul cu keratină, îngrijirea adecvată și folosirea produselor potrivite pe părul tău este esențială pentru ca rezultatele să dureze mai mult. Folosește produse bogate în keratină, fără sulfat și clorură de sodiu, care îți vor hrăni părul post-tratament și îi vor menține aspectul neted și strălucitor:

Se utilizează o dată pe lună după curățarea părului cu șamponul adecvat. Se combină 1 doză (2 ml) de Miracle Elixir cu 15 g masca preferată din gama Care. Se aplică uniform pe lungimi și vârfuri. Se lasă să acționeze 20 min. Se clătește și se coafează.


Tratamentul cu keratină poate fi făcut și la domiciliu, dar rezultatele nu sunt la nivelul celor făcute la salon de un hair-stylist, care are pregătire și experiență specifică în efectuarea acestuia pentru a asigura rezultate optime, în special atunci când vine vorba de părul prelucrat sau deteriorat. Rezultatele unui tratament cu keratină făcut la salon garantează un păr neted, strălucitor și ușor de gestionat, care durează în jur de trei până la patru luni.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!