TOP 8 cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr

TOP 8 cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr

Tratamentele cu uleiuri esențiale pentru păr pot deveni și secretul tău de înfrumusețare dacă le aplici cu regularitate. În funcție de plantele din care sunt obținute, aceste ingrediente naturiste au diferite proprietăți benefice pentru îngrijirea și întreținerea părului. Spre exemplu, oferă strălucire firelor de păr, întăresc rădăcina, stopând astfel căderea lor, asigură hidratare și volum, dar și alte avantaje importante. 


Citește în continuare care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr, ce beneficii oferă și pentru ce produs să optezi în funcție de tipul tău de păr. 

 

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr

Puterea uleiurilor esențiale este cunoscută încă din vremuri străvechi, fiind utilizate de mulți ani în medicina alternativă, orientală și homeopată, grație eficienței lor și riscului scăzut de efecte secundare. 

 

1. Uleiul esențial de lavandă

Unul dintre principalele beneficii pe care le are uleiul esențial de lavandă este că stimulează creșterea firelor de păr. În urma unui studiu realizat pe animale, cercetătorii au descoperit că acest ulei esențial a grăbit creșterea părului la șoareci. 

În plus, uleiul esențial de lavandă are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, fiind un aliat de încredere în menținerea unui scalp sănătos. 

Potrivit pentru: părul gras, părul normal
 

2. Uleiul esențial de mentă

Încă un ulei esențial cu efecte încredibile asupra podoabei capilare este cel de mentă. Cercetările au demonstrat că acest ingredient naturist poate crește numărul de foliculi și adâncimea lor, contribuind astfel la obținerea unui păr bogat și sănătos. 

Pentru a te bucura de cele mai bune efecte, folosește-l pe perioada fazei anagen a părului, adică în perioada de creștere sau activă, care durează în medie 3 ani. 

Potrivit pentru: părul gras

tratamente uleiuri esentiale pentru par

3. Uleiul esențial de rozmarin

Printre cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr se află și cel de rozmarin. Acesta reprezintă o alegere inspirată pentru tratamentele de întreținere fiindcă îmbunătățește atât grosimea firelor de păr, cât și ritmul lor de creștere, prevenind astfel încărunțirea prematură. 

De asemenea, uleiul esențial de rozmarin este eficient în lupta dusă împotriva mătreții și chiar a dermatitei seboreice, afecțiune caracterizată prin mâncărimi, inflamații și scuame. 

Potrivit pentru: părul uscat
 

4. Uleiul esențial din lemn de cedru

Principalele efecte ale acestui ulei esențial sunt susținerea regenerării firelor de păr și reducerea pierderii lor. Este important de menționat că, folosit frecvent, echilibrează producția de sebum de la nivelul scalpului. 

Grație proprietăților antifungice și antibacteriene, uleiul esențial din lemn de cedru poate fi folosit cu succes pentru a trata mătreața, dar și alte afecțiuni care apar la nivelul pielii capului. 

Potrivit pentru: părul normal
 

5. Uleiul esențial de lămâie

Mătreața poate fi combătută cu succes cu ajutorul uleiului esențial de lămâie, rezultatele putând fi vizibile chiar după o săptămână de la începerea tratamentului. 

De asemenea, este un remediu potrivit pentru părul cu exces de sebum. 

Potrivit pentru: părul gras
 

6. Ulei esențial de cuișoare

Dacă ești curioasă să afli care sunt efectele uleiului de cuișoare pentru păr, află că este unul dintre cele mai eficiente remedii din acest top. Accelerează intens circulația sângelui atunci când este aplicat la rădăcina firelor de păr, astfel că podoaba capilară va crește mai bogată și mai strălucitoare într-un timp scurt.

Potrivit pentru: părul normal, părul gras și părul uscat

 

7. Uleiul esențial de ylang-ylang

Pentru persoanele cu scalpul uscat, uleiul esențial de ylang-ylang este remediul de care au nevoie fiindcă stimulează producția de sebum, facilitând astfel hidratarea pielii. Atunci când scalpul nu secretă suficient sebum, și părul are de suferit, devenind uscat, fragil și predispus la rupere. 

Potrivit pentru: părul uscat

 

8. Uleiul esențial din arbore de ceai

Din topul celor mai bune uleiuri esențiale pentru păr nu lipsește nici uleiul din arbore de ceai. Acesta s-a dovedit a fi benefic atât pentru sănătatea pielii capului, cât și a podoabei capilare. Este un remediu care are capacitatea de a trata scalpul cu probleme (iritații, mâncărimi, mătreață). Totodată, oferă strălucire naturală podoabei capilare și catifelare. 

 

Potrivit pentru: părul gras, părul uscat cu scalp sensibil
 

IMPORTANT! 

Nu aplica uleiurile esențiale direct pe scalp ori păr, ci diluează-le în ulei vegetal de măsline ori de cocos. Însă dacă nu cunoști regulile de diluare a uleiurilor esențiale, îți recomandăm să folosești produse special concepute pentru îngrijirea părului

uleiuri esentiale pentru par

Ce produse cu uleiuri esențiale să folosești pentru păr 

Dacă ai probleme cu căderea podoabei capilare, excesul de sebum, mătreață, lipsă de volum și strălucire, poți încerca diferite tratamente cu cele mai bune uleiuri esențiale. Având în vedere că uleiurile esențiale sunt concentrate, pot avea efecte neplăcute dacă nu sunt aplicate corespunzător. Dacă nu ai experiență în aplicarea lor și ai pielea sensibilă, află că este mai ușor și mai simplu să optezi pentru produse care au în compoziție uleiuri esențiale pentru păr. 

Șamponul cu ovăz și lavandă Farmavita Back Bar N°03 este dedicat tuturor tipurilor de păr. Acesta are la bază ingrediente naturale bogate în proteine și grăsimi cu efect calmant și hidratant. Formula cu PH 5,5 este delicată pentru păr și scalp. Te vei îndrăgosti iremediabil de senzația de strălucire și catifelare cu care îți învăluie cosițele, dar și de efectul de aromaterapie. 

Uleiul esential pentru hidratare Alfaparf Semi di Lino Moisture Nutritive este un tratament intensiv de hidratare, furnizează nutrienții necesari fibrei capilare, combate deshidratarea și face părul moale, mătăsos și revitalizat. În plus, gama de hidratare protejează culoarea cosmetică și conferă extra strălucire podoabei capilare.

Dacă ești în căutarea unui produs cu efect calmant, încearcă uleiul esențial Keune So Pure Calming care conține un amestec bogat de uleiuri esențiale de mușetel, lavandă și ulei de argan. Nu aplica produsul direct pe pielea scalpului, ci adaugă câteva picături (maxim 5) pentru a spori efectul celorlalte produse din gamă.


Folosirea cu regularitate a tratamentelor cu uleiuri esențiale pentru păr te va ajuta să te bucuri de rezultatele la care ai visat: cosițe bogate, strălucitoare și fine la atingere. 


 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!