TOP 10 reguli ca să nu-ți distrugi părul cu placa

TOP 10 reguli ca să nu-ți distrugi părul cu placa

Femeile cu părul ondulat sau creț visează la păr drept și neted ca un atu pentru un păr strălucitor și elegant, în schimb, cele care au părul drept vor să aibă ceva din zburdălnicia unui păr ondulat. Ambele categorii își modifică părul în direcția respectivă, iar utilizarea căldurii este adesea soluția aleasă. 

Aceste ustensile de îndreptat părul pot fi dăunătoare foliculului de păr - uscătoare de păr, dispozitive placă sau ondulatoare, diferite tipuri de substanțe chimice. Toate acestea degradează părul, ducând la uscăciunea acestuia, ruperea și schimbarea pigmentului natural al părului.

Vestea bună dacă ești printre cei care iubesc să aibă părul drept și stilizat, este că există soluții de a obține ce dorești fără a deteriora și fără a face compromisuri cu sănătatea părului tău. Ar putea fi produse profesionale de îngrijire a părului creț sau ondulat, sau un produs de protecție termică precum un ulei pentru păr înainte de placă pentru a proteja părul împotriva daunelor de căldură, sau s-ar putea avea nevoie un dispozitiv reglabil termic pentru a evita utilizarea temperaturii greșite care poate cauza uscarea sau ruperea firelor de păr.
 

 

1. Spală-ți părul cu un șampon special și folosește un balsam de netezire

 

Pentru a-ți proteja părul de efectele nocive ale tratamentelor termice de netezire, începe îngrijirea părului înainte de a folosi placa, cu un șampon hrănitor și un balsam hidratant, eventual din aceeași gamă. Aceste două tratamente vor pune umezeala înapoi în păr și vor repara orice deteriorări apărute în urma tratamentului de îndreptare. 

 

Protejează-ți părul cu un Kit Alfaparf Lisse, tratament cu cheratină pentru întindere progresivă, pentru toate tipurile de păr, format din șampon și balsam. Amândouă au ca ingrediente active Cheratină Hidrolizată cu Colagen, care remodelează lanțurile de cheratină din firul de păr, le modifică structurile, îndreptându-le și conferindu-le forma perfect dreaptă și ulei prețios din Amazon cu extraordinare proprietăți emoliente. Agenții de condiționare refac umezeala pe care părul tău a pierdut-o în nenumărate bătălii cu placa de îndreptat, fiind capabili să restabilească vibrația și elasticitatea părului tratat cu culori.

Pentru mai multă eficiență, înainte de duș, aplică balsam pentru păr ondulat natural și înfășoară-ți părul într-un prosop, până te speli pe corp. În acest mod substanțele nutritive vor pătrunde în profunzimea firelor de păr.

 

2. Folosește măști de păr în mod regulat

 

Dacă aplici zilnic căldură părului tău, alintă-l cât mai des prin aplicarea unei măști de păr profund restaurative. Aceasta va diminua efectul îndreptării părului cu placa și va permite părului să întinerească, rămânând sănătos mai mult timp.

La fel ca și un ulei de păr pentru placă, maștile de păr pentru netezire sunt un tratament eficient care hidratează și descurcă părul rebel și dificil de aranjat, în timp ce, îndreaptă firele și elimină efectul de electrizare cauzat de umiditate sau de alti factori externi.

 

3. Aplică un protector termic înainte de îndreptare 

 

Protecțiile termice pot face diferență uriașă în menținerea părului sănătos, de aceea alege să utilizezi un protector termic puternic înainte de a aplica căldura tratamentului cu placa. Acesta va acționa ca o barieră împotriva deteriorării și va păstra culoarea părului intactă.

K18 Professional Mist este un tratament cu peptide bioactive care pregătește, protejează și repară părul înainte și după procedurile din salon și este conceput pentru a face părul suficient de puternic pentru a rezista daunelor care apar în timpul procedurilor termice sau chimice. Acest spray de protecție își face magia pătrunzând în cele mai interioare straturi ale părului pentru a ajunge la lanțurile polipeptidice de bază (lanțuri de cheratină), revoluționarul K18 având dimensiunea potrivită pentru a reconecta lanțurile de keratină rupte.

Protejează împotriva expunerii dăunătoare la temperaturi ridicate, netezește și adaugă strălucire pe măsură ce treci îndreptare și repară uscăciunea și ruperea existente. 
ulei pentru placa de par



4. Tratează părul cu uleiuri reparatoare o dată pe lună


Un ulei de păr pentru placă conține de obicei formule hrănitoare ce pătrund în firul de păr, sigilând hidratarea în interiorul acestuia, structura lui devine mai puțin poroasă şi mai puternică dinspre interior, dar şi mai rezistentă, împotriva deshidratării.

Uleiul de macadamia este similar uleiului de măsline, fiind bogat în vitamina E, complexul de vitamine B, vitamina A, fier, fosfor, Omega 7 și acid oleic. De aceea, ajută la protejarea și întărirea firului de păr. Amestecul de ulei de macadamia și ulei de avocado dintr-un ulei de păr Wella, va face ca părul să devină mai strălucitor, mai ușor de coafat, dar și mai protejat.


5. Termină rutina de îngrijire a părului cu produsele potrivite pentru a sigila firele de păr


Alege un ser cu o formulă ușoară fără grăsimi care să penetreze părul pentru a-l lăsa să se simtă mătăsos-neted și fără frizz și care să poată fi folosit pe tot parcursul zilei pentru a menține luciul. 

Un ser multibeneficii Keune Care Keratin Smooth, a cărui formulă conține cheratină activă, ulei de Argan și minerale esențiale, fortifică părul rebel, îl netezește și îl protejează împotriva agresiunilor termice.


6. Folosește agrafe pentru a-ti organiza părul


Cred că ai observat tendința de repetare și de a reveni cu placa de mai multe ori pe o singură secțiune de păr. Folosind câteva agrafe de păr speciale îți poți organiza părul, împiedicând trecerea repetată peste aceleași șuvițe. Împarte-ți părul pornind din creștet cu aceste agrafe care vor ține și cele mai groase șuvițe și pornește cu placa de la stratele inferioare.

Prin secționarea părului rezultatele vor fi mai bune și vei evita deteriorarea părului. Aceste agrafe îți vor fi de folos și când aplici tratamentele leave-in pentru păr sau când folosești un ulei pentru păr înainte de placă.

7. Începe îndreptarea când părul s-a uscat complet

Părul trebuie întins dintr-o singură aplicare, altfel rişti să-l arzi destul de rău. Este recomandată o singură întindere cu placa pe o durată un pic mai mare, decât să dai cu placa de întins de mai multe ori, până la obţinerea rezultatului dorit. Dacă încerci să-ți îndrepți părul înainte de a fi complet uscat, sunt șanse ca părul tău să nu se încălzească la fel de ușor.

Ca urmare, vei fi forțat să insiști pe aceleași șuvițe de păr de mai multe ori, ceea ce va duce la daune sporite. Pentru o uscare mai rapidă a părului folosește prosoape din microfibră sau eventual un tricou.

ulei placa de par

8. Folosește cea mai scăzută setare de temperatură care funcționează pentru părul tău

Deși poate fi tentant să setezi căldura pentru placă cât mai sus posibil, aceasta este o modalitate sigură de a-ți deteriora părul. Dacă folosești un aparat nou, dar și în general, testează dispozitivul la diverse trepte începând cu cea mai mică pentru a vedea cum funcționează pe părul tău. Dacă părul tău este subțire sau fin, ar trebui să alegi o temperatură mai scăzută.

9. Cumpără o placă de păr ceramică

Dacă ești fan al părului drept merită să faci o investiție bună și să achiziționezi o placă ceramică, care tinde să fie mai puțin dăunătoare. Plăcile ceramice protejează părul cu ioni încărcați negativ, iar dacă placa are eventual turmalină aceasta este o piatră prețioasă care lucrează și pentru a-ți mentine firele netede.

Această placă protejează chiar și părul tratat în culori și poate include un afișaj LCD reglabil la temperatură, astfel încât să poți păstra controlul asupra căldurii dorite. A avea un dispozitiv de îndreptare cu plăci ceramice de turmalină este vital pentru menținerea părului sănătos atunci când este expus în mod constant la căldură.

10. Utilizează role din plastic

Aceasta este o modalitate foarte bună de a îndrepta părul fără a utiliza nici un fel de căldură. Utilizează bigudiuri largi și rotește-le strâns, apoi utilizează un spray de îndreptare a părului pentru a obține rezultatul dorit. Lasă rolele pentru o perioadă bună de timp - cel puțin 4 ore - și apoi scoatele-le și periază-ți părul.

Îndreptarea vă face părul să arate elegant și fără încrețiri nedorite. Cu toate acestea, nu ar trebui să insiști frecvent. Îndreptarea termică a părului poate duce la deteriorarea și ruperea acestuia și nu este cel mai sănătos lucru pentru el. Dar cu măsuri de precauție, asta nu trebui să oprească pe nimeni de la a face acest lucru, pentru că există unii oameni care iubesc să poarte părul drept.
 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!