Tips & Tricks pentru parul blond sanatos

Tips & Tricks pentru parul blond sanatos

Nuanțele deschise de păr luminează faţa și dau senzația de întinerire plus o strălucire aparte. Dacă îți dorești o imagine de Hollywood și păr blond ar trebui să știi că nu este suficient să-l vopsești într-o culoare deschisă. Poți obține mulțumită hairstylistului sau moștenirii genetice, blondul perfect la care visai, dar acum trebuie să-l îngrijești cu mare atenție. Parul blond este cel mai dorit, aduce o schimbare de look cuceritoare, dar este şi cel mai greu de întreţinut. 

Rutina de îngrijire corectă pentru parul blond

Vopsirea părului blond presupune, de cele mai multe ori, și decolorarea sa. Acest lucru poate însemna că părul va fi agresat și va reacționa ca atare: va deveni aspru și fragil, vârfurile se vor despica și își va pierde strălucirea după prima spălare. Explicația constă în faptul că firul de păr blond are un conținut mai mic de melanină, ceea ce îl face casant și predispus la rupere. O parte din probleme derivă și din faptul că trebuie vopsit mai des. Totuși urmând o rutină de îngrijire pentru parul blond și respectând câteva reguli simple, totul se poate remedia. 


 

  • Foloseşte produse speciale de îngrijire pentru parul blond 

Este primul pas și se rezumă la folosirea unor produse, șampon și mască pentru parul blond. Acestea sunt bogate în antioxidanţi care hrănesc firul de păr în profunzime și îi conferă strălucire. 

Foarte potrivit pentru părul blond este samponul Kerastase Blond Absolu, un șampon hidratant care curăță ușor fibra lăsând părul ușor și luminos. Îmbogățit cu o combinație puternică de acid hialuronic și floare de colț, formula are concentrțtii ridicate de antioxidanți pentru a preveni deteriorarea și a proteja fibrele. După folosire părul devine moale, catifelat, puternic, elastic și strălucitor, fiind protejat de deteriorare și de rupere.

Masca tratament nu trebuie să lipsească din rutina ta săptămânală de îngrijire pentru că părul blond se usucă foarte repede, de aceea are nevoie de o hidratare intensă. Este bine dacă poţi să stai cu masca pe păr cel puțin 30 de minute. Pentru rezultate magice folosește o mască de păr pentru părul blond precum masca Kerastase Blond Absolu pentru neutralizarea tonurilor de galben. Pe baza aceleiași formule cu acid hialuronic și floare de colț, masca penetrează fibra pentru a elimina tonurile galbene nedorite, în timp de hidratează profund și restabilește firele de păr.

Tips & Tricks - Folosește uscat pentru păr blond, șamponul uscat amână spălarea părului, ceea ce este minunat pentru că, la fiecare spălare, vopseaua se duce și, odată cu ea, se duce și strălucirea părului tău. 

  • Hidratează-ți părul cu regularitate 

Daca te-ai vopsit blondă sau chiar dacă ai culoarea în mod natural, nu ai voie să sari peste etapa hidratării acestuia. Părul blond este predispus la pierderea strălucirii. Mai ales dacă stai într-un mediu poluat, părul blond poate deveni tern foarte repede.

Îngrijirea completă a părului include, pe lângă folosirea șamponului potrivit tipului tău de păr, și utilizarea balsamului. Completează acțiunea șamponului pentru parul blond cu un tratament balsam Kerastase Blond Absolu, ideal pentru toate tonurile de blond. Acest gel lăptos oferă performanțele restauratoare ale unei măști împreună cu finisajul ușor al unui balsam.

Tips & Tricks - Folosește balsam de păr la fiecare spălare, de preferat unul care nu necesită clătire. Spray balsam Keune Care este un balsam protector, fără clătire pentru părul vopsit. Datorită unei compoziții complexe de ingrediente hrănitoare (pantenol, vitamina E, complexul Keravis, Solamer, LP 300, proteine de mătase, extract de semințe de floarea soarelui...) asigură protecția maximă a culorii părului vopsit și împotriva razelor UVA și UVB și adaugă strălucire și moliciune părului.

O dată pe săptămână fă-ți o mască de păr, fie ea DIY, fie din comerț. Un foarte bun ajutor poţi să primeşti din partea uleiului de măsline. Îl poţi aplica seara, înainte de culcare, pe lungimea părului (fără rădăcină) şi să-l laşi să acţioneze până dimineaţa.

  • Tratamente speciale pentru păr 

Pentru a-ți păstra parul blond frumos și sănătos, e recomandat să folosești cel puțin săptămânal și un tratament pentru păr. 

  • Folosește un produs cu protecție UV – Părul este agresat de radiațiile solare, asa cum este și pielea, iar cel mai mare inamic al părului blond este soarele. Pentru a-ți proteja parul blond de care ești atât de mândră, protejează-te cu o pălărie când te expui la soare sau folosește un produs cu protecție UV de fiecare dată când te expui razelor de soare. Spray-urile leave-in îmbracă firul de păr și îl protejează. Te vei îndrăgosti de efectele unui fluid Alfaparf Semi di Lino Diamond pentru strălucire fără clătire. Are o formulă eficientă, pe baza de complexele Shine Fix și Color Fix, care se absoarbe pe loc în interiorul firului de păr, pentru un plus instantaneu de frumusețe. Asigură protecție UV, fortifică și hidratează firul de păr și aduce un plus de strălucire și luminozitate nuanței tale de blond. 
  • Folosește produse pentru protecție termică – Parul blond vopsit este mult mai sensibil decât părul vopsit în orice altă culoare. Așadar, folosește întotdeauna produse pentru protecție termică înainte de a îți usca părul cu uscătorul de păr sau înainte de a-l întinde cu placa de îndreptat. Astfel, vei crea un strat protector care îl va proteja de căldura puternică. Încălzirea termică în exces nu face altceva decât să-l usuce. Un tratament leave-in cu protectie termica Kerastase va oferi instant părului tău strălucire, nutriție și protecție termică până la 180 grade.

Tips & Tricks - Pentru a evita folosirea unui ondulator, împletește părul după spălare și în felul acesta vei obține onduleuri naturale fără a agresa firul de păr.

  • Folosește ulei pentru păr – Fie că folosești ulei de argan, fie că îl preferi pe cel din sâmburi de strugure ori pe cel de jojoba, aplică întotdeauna ulei de păr de la jumatatea podoabei capilare în jos, după ce îl coafezi. Stratul de ulei îl protejează, dar îl și hidratează. De un răsfăț special poți să beneficiezi folosind un ser cu ulei de argan Artego, un produs premium bogat în acizi grași nesaturați și în vitaminele A, E și F, cu rezultate excepționale. Uleiul de argan sigilează cuticula și netezește părul. Este absorbit de către par, îl hidratează și îi redă elasticitatea. Oferă o îngrijire de durată și o strălucire intensă.
  • Tunde-te cu regularitate

Specialiștii recomandă, mai ales dacă ne decolorăm sau vopsim părul. tunderea din trei în trei luni, sau pentru siguranță tunderea vârfurilor o dată pe lună, chiar dacă tu ai vrea să-l laşi să crească. Optează pentru parul blond cu fir sănătos, decât pentru unul lung şi degradat.

  • Folosește un spray sau șampon nuanțator 

Aceste produse pot fi folosite între vopsiri, pentru a da un look proaspăt părului tău. Conțin pigmenți colorați care elimină tonurile nedorite de galben sau gri tern, în timp ce revigorează podoaba capilară, redă strălucirea și întărește structura poroasă a firului de păr. Conțin protecție UV și se recomandă atât pentru păr blond, cât și pentru păr cărunt.

Poate unul din cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea părului blond este să apelezi la un specialist pentru colorarea părului. Mai ales dacă te hotărăști să te vopsești blondă, nu o face de una singură, ci apelează la un specialist. Astfel, beneficiezi de consultață și de know-how-ul experților și minimizezi riscul de a îți afecta firul de păr. În completare folosește produse de îngrijire profesionale pentru parul blond precum cele de la BoldBeauty.ro, produse care te vor inspira să îți îngrijești părul cu stil.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!