Părul blond: Cum afli ce nuanțe de blond ți se potrivesc

Părul blond: Cum afli ce nuanțe de blond ți se potrivesc

Se poate spune că părul blond este mai mult decât simpla alegere a unei culori de păr, este o atitudine, o stare de spirit, iar pentru cei care își iubesc cu adevărat pletele blonde, este un stil de viață. Deși este greu de întreținut, blondul a fost întotdeauna în topul preferințelor și mai mult s-a constatat că părul blond funcționează pentru toată lumea, totul este să găsești ce nuanțe de blond ți se potrivesc. 

Nu că ar fi o alegere ușoară, este greu să optezi pentru o nuanță preferată printre atâtea nuanțe, blond platinat, blond caramel sau cenusiu, auriu sau nisipiu, ombre argintiu sau blond deschis cu șuvite ciocolatii, bej sau rose.

Cel mai important factor de luat în considerare atunci când alegi orice culoare a părului este tonul pielii, subtonul, urmate îndeaproape de culoarea ochilor, apoi de perioada anului și de stilul de viață și de culoarea naturală a părului înainte de a alege nuanța potrivită.

Tonurile și subtonurile pielii

Cheia pentru alegerea culorii potrivite a părului blond este potrivirea acesteia cu tonul pielii tale. În general, specialiștii spun că majoritatea oamenilor se încadrează în una dintre aceste trei categorii: 

  • Ton cald – subtonuri galbene și aurii,
  • Ton rece – subtonuri roz și măslinii,
  • Ton neutru – combinații între aceste subtonuri.
 

Pentru a-ți identifica mai ușor tonul pielii, uită-te la încheieturile mâinii, dacă venele sunt albastre sau mov, te încadrezi la tonuri reci, dacă sunt verzi, te încadrezi la cele calde. Alt criteriu important pentru identificarea tonului pielii este testul expunerii la soare, dacă pielea capată un bronz auriu, atunci tonul tău este cald, iar dacă se înroșește, tonul tău este rece. Oricum tonurile pielii se pot schimba după anotimpuri, fiind mai închise și mai bronzate vara și mai palide iarna.

Nuanțe blonde pentru diferite tonuri ale pielii

Poate fi o provocare să alegi culoarea blondă ideală pentru tonul pielii tale, deoarece există atât de multe. De aceea, este esențial să ții cont de tonusul pielii, de subton, de stilul personal și de culoarea naturală a părului înainte de a alege nuanța potrivită.

 

În general, pentru tonul rece trebuie să ne uităm după nuanțe de blond reci precum blond gri, blond platinat, blond strălucitor care se potrivește oricărui subton blond roz, blond argintiu, blond cenușiu, iar pentru tonul cald trebuie să ne uităm după nuanțe de blond cald precum blond caramel, blond miere, blond închis, blond auriu, blond arămiu, blond alună.

 
  • Tonuri de piele wheatish - Culoarea părului blond pe pielea de nuanța grâului poate estompa liniile dintre față și linia părului, oferind un aspect șters. Pentru a evita acest lucru, optează pentru o pată de umbră, care se estompează în nuanțe blonde, cum ar fi malibu sau blond cenușiu. Poți adăuga câteva șuvițe platinate pentru a lumina mai mult aspectul.

  • Tonuri de piele rece - Femeile cu tonuri de piele rece pot opta pentru nuanțe de blond cenușiu. Nu opta pentru nuanțe de maro auriu sau galben. Ia în considerare culori precum blond scandinav și blond platinat.

  • Tonuri de piele medii - Femeile cu pielea frumoasă pot pune în evidență cele mai multe nuanțe de blond și mai ales pe cea de blond platinat. Cu toate acestea, de reținut este că această lumină va necesita decolorarea părului, și va trebui să ai grijă în plus pentru ca pletele tale să rămână sănătoase. Nu uita să utilizezi un toner violet pentru a elimina tonurile galbene / portocalii rămase în păr. Șamponul pentru păr blond sau decolorat Fanola No Yellow reduce nuanțele nedorite de galben din părul vopsit blond sau șuvițat chiar de la prima spălare, fără să depui efort.

    nuante de blond

  • Tonuri neutre ale pielii - Femeile cu tonuri medii ale pielii au o mare varietate de nuanțe de blond din care să aleagă, putând alege între nuanțe calde și reci. Dacă aparții acestui grup optează pentru nuanțe medii de blond, cum ar fi un blond cenușiu. Nu alege pentru nuanțe prea luminoase, deoarece acestea te-ar putea face să arăți puțin artificial. De asemenea, părul blond-cenușiu poate fi excelent dacă dorești să echilibrezi tonul cald al pielii cu o nuanță rece de culoare a părului.

  • Tonuri de piele măslinie - Dacă ai un ton cald al pielii, optează pentru nuanțele tipice de blond pământesc. Culori precum bej auriu, aur și șampanie bogată vor face minuni pentru tine. Dacă tonul pielii tale este măsliniu, nuanțe de blond precum auriu deschis, bej cald, blond moale, blond de miere vor arăta foarte bine pe tine. Orientează-te clar spre nuanțe care contrastează cu tonul pielii tale.

  • Tonuri de piele bronzată - Pielea bronzată tinde să fie undeva între mediu și maro închis. Un amestec de nuanțe de blond deschise și întunecate este perfect pentru această categorie. Această combinație va adăuga adâncime și dimensiune pletelor tale. De asemenea, îți va face părul să pară mai plin și mai voluminos. Dacă îți păstrezi rădăcinile întunecate, capetele mai deschise îți vor încadra frumos fața.

  • Tonuri de piele închisă la culoare - De cele mai multe ori, o femeie cu pielea închisă la culoare care alege blondul, chiar dacă pare o mișcare îndrăzneață, va arăta ca o divă! Este un mod genial de a-ți etala pletele. 

Nuanțe de blond precum blond perlat, blond de floarea soarelui, șampania medie și blond auriu deschis se asortează bine cu un ton de piele brunet și pot face ca trăsăturile faciale să se evidențieze frumos. Poți alege orice nuanțe de blond dorești, dar cheia este să o asortezi cu subtonul pielii tale. O modalitate de a face trecerea la blond mai lină este să-ți păstrezi rădăcinile întunecate. În acest fel, culoarea părului tău va arăta plină de prospețime chiar și atunci când părul va crește.

 

Tips & Tricks pentru alegerea nuanței de blond potrivite

 
  • Stilul de viață este ultimul considerent atunci când alegi nuanțe de blond pentru părul tău. Ar trebui totuși să te gândești, mai ales dacă ești o persoană ocupată și eventual cu copii, de câtă întreținere ești dispusă să acorzi? Dacă nu ai prea mult timp nu te abate prea mult de la culoarea ta naturală, începe cu câteva accente blonde care să încadreze fața, iar dacă întreținerea pare realizabilă, crește cantitatea de culoare. 

  • Persoanele cu pielea cu tonuri medii și ochii de culoare deschisă vor arăta mai natural, cu nuanțe de blond mai deschise, în timp ce doamnele cu pielea și ochii de culoare închisă lucrează mai bine cu nuanțe blonde mai închise.

  • Nuanțele de blond pământesc se potrivesc cu tonurile calde ale pielii, în timp ce nuanțele de blond cenușiu arată bine cu tonuri reci ale pielii.

  • Părul blond nu ar trebui niciodată să aibă aceeași culoare cu pielea ta. Contrastul dintre culoarea părului și culoarea pielii este cheia pentru a nu avea o imagine spălăcită și pentru un plus de expresivitate. De aceea, stiliștii aleg tonuri reci pentru tenurile calde sau tonuri calde pentru tenurile reci.

Poate fi o provocare să alegi culoarea blondă ideală pentru tonul pielii tale, deoarece există atât de multe. În oferta boldbeauty.ro găsești o varietate de produse pentru îngrijirea părului blond așa că vei găsi cu siguranță tratamentul care să-ți pună în evidență nuanța aleasă.

Șamponul revitalizant pentru păr blond Milk Shake Sweet Camomile delicat, pentru păr blond, este creat special pentru a revigora și pentru a spori strălucirea și vitalitatea părului blond. Extractul de mușetel și mierea organică din formula sa acționează pentru a înmuia părul și a revigora nuanțele blonde.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!