Păr albastru? 9 lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte

Păr albastru? 9 lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte

Schimbările de look îndrăznețe au ocupat podiumul în ultimii ani, iar părul albastru este una dintre cele mai apreciate tendințe. Dacă te numeri printre femeile care adoră schimbările și le place să fie în pas cu moda, cu siguranță te-ai întrebat dacă tonurile albastre ți-ar avantaja trăsăturile faciale. 

Înainte de a adopta noul stil de al cărui farmec s-au bucurat staruri de la Hollywood precum Kylie Jenner și Lady Gaga, trebuie să cunoști câteva informații prețioase. Dacă te grăbești în aplicarea unei vopsele pentru păr albastru, s-ar putea să fii dezamăgită la final fiindcă rezultatul nu va fi cel la care visai.
 

Așadar, iată 9 lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte să optezi pentru păr albastru.
 

Ce trebui să știi dacă vrei să îți faci părul albastru

Dacă te-au cucerit și pe tine nuanțe de păr albastru precum denim hair, albastru electric, albastru ombre, turcoaz ori gri-albastru, citește în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru a obține cele mai bune rezultate. 

 

1. Pentru a obține nuanța dorită, trebuie mai întâi să-ți decolorezi părul, fie că ești brunetă, blondă, ori roșcată. Se recomandă aplicarea vopselei pe nuanțe de păr blond deschis sau decolorat, altfel, există riscul ca podoaba capilară să arate verde la sfârșitul procedeului de vopsire ori să nu prindă deloc.
vopsea par albastru

2. Ține cont de nuanța de bază a părului. Ia în calcul faptul că culoarea finală poate depinde de nuanța ta de bază, tipul de păr și porozitatea lui. Așadar, se poate întâmpla să folosești același produs pe care l-a aplicat una dintre colegele ori prietenele tale, dar rezultatele să fie diferite.
 

3. Folosește o vopsea de păr albastru semipermanentă, dacă îți dorești o schimbare de look cu efect de scurtă durată. Acest produs se utilizează fără oxidant și poate rezista pe firele de păr până la 6-8 spălări, după cum scrie pe etichetă. Totuși, ia în considerare că albastrul nu se curăță complet din păr, de aceea este indicat să te gândești de la început dacă vrei doar o schimbare pentru un festival ori o petrecere sau pentru mai multe luni la rând.

Vopseaua de păr semi-permanentă Wella Professionals pentru obținerea unui albastru intens asigură o strălucire intensaă cu rezultate de culoare multi-dimensionale, firele având reflexii diferite în funcție de lumină. Culoarea părului se menține până la 20-24 de spălări.

4. Alege produsele potrivite pentru îngrijirea părului albastru. În situația în care te-ai hotărât să te bucuri de farmecul unui păr albastru mai mult timp, va trebui să faci o schimbare și în trusa de produse de îngrijre. Ai nevoie de produse speciale pentru menținerea nuanței ca la început, dar și de produse care să hidrateze intens și să ofere strălucire. Balsamul și măștile de păr nu ar trebui să îți lipsească de pe raftul cu produse de întreținere din baie. 

5. Menține o rutină de întreținere. Părul albastru se poate decolora și căpăta o nuanță neplanificată de verde, însă vestea bună este că poți scăpa rapid de acest efect cromatic. Tot ce trebuie să faci este să te speli pe cap cu un șampon mov. Însă nu îl lăsa să acționeze prea mult timp și nici nu îl folosi de mai multe ori pe săptămână, ci doar atunci când este nevoie.

6. Aruncă o privire prin garderoba ta înainte să folosești o vopsea de păr albastru fiindcă trebuie să te asiguri că vei face outfituri inspirate. Părul albastru nu poate fi asortat cu orice fel de piese vestimentare colorate. Roșul, portocaliul și movul nu vor face pereche prea bună cu noua ta nuanță de păr. Pentru un look armonios, concepe ținute vestimentare bazate pe nuanțe neutre și nonculori. Astfel te asiguri că părul albastru este vedeta fiecărei apariții.

7. Alege o nuanță de păr albastru care să îți complimenteze culoarea pielii. Persoanele care au pielea foarte deschisă la culoare se pot juca cu extremele, pot opta atât pentru nuanțe mai subtile, cât și pentru unele mai intense, fiindcă vor arăta la fel de bine. Pielea de culoare medie este mai avantajată de albastru cobalt. Totodată, un efect deosebit se poate obține cu ajutorul trendului ombre hair. În schimb, femeile care au pielea închisă la culoare pot obține o schimbare de succes dacă mizează pe albastru denim sau midnight blue. 

par albastru

8. Fă un test înainte de vopsit. Rezultatele unei vopsele de păr albastru nu pot fi garantate mereu, de aceea este indicat să faci un test pe o șuviță de păr de dedesubt.

9. Ai grijă când mergi la pisicină sau mare. Umezește-ți părul înainte de a intra în piscină, altfel firele de păr vor fi deteriorate de clor. Acest dezinfectant face ca părul să devină uscat, fragil și să își piardă strălucirea și intensitatea nuanței. De asemenea, atunci când ajungi acasă, aplică un ulei protector ori o mască hidratantă. Dacă obișnuiești să mergi la bazin, atunci este recomandat să porți cască de înot.
 

Cum să îngrijești părul vopsit albastru

La fel ca orice păr vopsit, și noua ta nuanță necesită o îngrijire specială. Îți prezentăm în continuare trei trucuri de întreținere când ai păr albastru de care să ții cont. 

 
  • Folosește produse special concepute pentru părul vopsit. Kitul de îngrijire completă pentru păr vopsit Keune Care Color Brillianz este format din șampon, balsam și mască. Rezultatele sunt o culoare vibrantă și strălucitoare, pentru mai mult timp, un păr mătăsos, mai multă strălucire și păr ușor de pieptănat. 

  • Nu folosi în exces instrumentele de coafare cu căldură. Ia câteva măsuri de precauție pentru ca podoaba ta capilară să nu aibă de suferit. Nu te spăla pe cap cu apă fierbinte, pulverizează întotdeauna protecție termică și utilizează un instrument cu o temperatură reglabilă.

  •  Pulverizează spray cu protecție solară atunci când petreci mai multe ore la soare, fie că stai la plajă, ești într-o excursie ori la o plimbare în oraș. Este cunoscut faptul că soarele decolorează culoarea părului.
     

Alege nuanța de păr albastru care ți se potrivește și bucură-te de efectele noului tău look. 


 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!