Produse pentru păr creț: Rutina și îngrijirea corectă

Produse pentru păr creț: Rutina și îngrijirea corectă

Femeile te invidiază deseori pentru că ai părul creț de la Mama Natură, însă numai tu știi prin câte provocări trebuie să treci ca să arate frumos în fiecare zi. Nu este ușor să alegi tunsoarea ori coafura potrivită și nici produsele pentru îngrijirea părului creț. Onduleurile tale sunt pretențioase, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită ritualului de întreținere. 

Ca să ai o relație armonioasă cu podoaba ta capilară, trebuie să îi cunoști, mai întâi, caracteristicile și nevoile, informații după care te poți ghida cu încredere pentru a avea rutina ideală. Îți venim în ajutor și îți prezentăm în continuare tot ce trebuie să știi despre îngrijirea părului creț.
 

Caracteristicile și nevoile părului creț

Părul creț tinde să fie mai uscat și mai aspru la atingere, astfel că hidratarea intensă este regula de aur a rutinei de îngrijire. Dacă nu intervii la timp cu tratamentele potrivite, firele vor începe să se degradeze și să se rupă treptat. 

Menținerea echilibrului este altă provocare cu care posesoarele buclelor se confruntă. Două dintre probleme este că părul fie are prea mult volum și încarcă chipul, fie este prea greu, iar onduleurile își pierd forma frumoasă. 

Nu în ultimul rând, părul creț se dovedește destul de rebel atunci când trebuie să îl descurci și să îl aranjezi. Numai simplul gând că trebuie să îl descâlcești îți poate da bătăi de cap.
ingrijire par cret

Rutina de îngrijire a părului creț: sfaturi pentru fiecare etapă

Pe lângă produsele pe care le aplici pentru a-i oferi hrănirea necesară, trebuie să acorzi atenție și anumitor obiceiuri care încep de la etapa de spălare până la cea de uscare. De altfel, alegerile greșite pe care le faci te pot împiedica să te bucuri de onduleuri de vis, așa că este indicat să le descoperi din timp și să le eviți pe viitor.

  • Spălarea părului creț – este suficient să îl cureți de două ori pe săptămână, altfel îi poți îndepărta uleiurile naturale care ajută la hidratare. Folosește un șampon special creat pentru nevoile acestui tip de păr pentru că îi oferă hidratare și strălucire, evidențiază onduleurile și ajută la o aranjare mai facilă. 

  • Clătirea părului creț – Nu sări niciodată peste etapa aplicării balsamului ori a măștii pentru hidratare. Ai grijă și la temperatura apei pentru clătire. Apa fierbinte afectează uleiurile naturale ale scalpului și duce la deshidratare. În plus, dacă ești vopsită, vei constata că strălucirea și intensitatea culorii își pierde mai repede din intensitate.

  • Uscarea părului creț – După spălare, acoperă podoaba capilară cu un prosop moale și lasă-l să absoarbă excesul de apă. Folosește un produs din microfibre fiindcă absoarbe delicat și rapid apa, reducând astfel timpul de uscare. Evită să freci cosițele fiindcă le poți rupe și, în plus, poate apărea și efectul de electrizare. Este indicat să lași părul să se usuce natural, însă dacă te grăbești, folosește foehnul la cea mai mică treaptă. Dacă ai exagerat cu folosirea uscătorului, iar părul tău se resimte, concentrează-te timp de o săptămână ori două pe tratamente de hidratare și strălucire. Astfel ajuți podoaba capilară să își recapete elasticitatea și luciul.

  • Pieptănarea părului creț – Acest tip de păr nu necesită o pieptănarea deasă fiindcă se pot strica onduleurile, ceea ce îl va face să pară ciufulit. Se recomandă să îl piepteni atunci când este ud, nu uscat, după aplicarea unui balsam ori a unei măști, de la rădăcini până la vârfuri. Te poți folosi de un pieptene cu dinții rari ori chiar de degetele de la mâini pentru a descurca onduleurile. 

  • Coafarea părului creț – Mizează pe coafuri naturale care îți evidențiază onduleurile naturale. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care te poți considera o femeie norocoasă. La evenimente speciale, alege accesorii care adaugă un plus de strălucire în cosițele tale. Nu ai nevoie să îți faci tot felul de modele de coafuri complexe pentru a arăta splendid fiindcă vei ieși oricum în evidență. 
    sampon par cret

Ce produse sunt bune pentru îngrijirea părului creț

Primul produs pe care să îl introduci în rutina ta de îngrijire este șamponul pentru păr creț. Ai nevoie de un produs care să curețe părul și scalpul eficient, dar în același timp să fie delicat și să asigure hidratarea necesară. Un șampon de calitate este unul care hrănește în profunzime, dar care nu încarcă părul, ci definește onduleurile.

Câteva dintre ingredientele benefice sunt proteinele, ceramidele, untul de shea și uleiurile naturale precum cel de argan, măsline, cocos ori avocado. Pentru rezultate perfecte de la prima utilizare, încearcă șamponul pentru păr creț sau ondulat Fanola Curly Shine special conceput pentru menținerea buclelor în stare naturală. Formula îmbogățită cu proteine de mătase hidratează firele de păr, restabilește elasticitatea și are efect anti-frizz. Produsul oferă rezistență la umiditate, are acțiune antistatică și lasă cosițele moi și pline de strălucire. 

Balsamul sau masca nu trebuie să lipsească din ritualul pentru îngrijirea părului creț. Un balsam leave-in se aplică rapid și nu necesită clătire, astfel că este un bun aliat atunci când te grăbești și vrei să te pregătești rapid. Îți recomandăm spray-ul balsam pentru păr creț/ondulat Milk Shake Curl Passion pentru onduleuri flexibile și rezistență de lungă durată. Produsul conține uleiuri organice de pracaxi și babassu, proteine din lapte, extracte de fructe, Integrity 41 (extract de semințe de floarea-soarelui hidroglicolică, bogat în polifenoli antioxidanți) și proteine de quinoa.

Ca să obții o strălucire de invidiat, aplică o dată ori de două ori pe săptămână un ulei care să îți răsfețe părul. Uleiul tratament pentru păr creț Alfaparf Semi di Lino Curls Multi-Benefit lasă părul moale, strălucitor și ușor de pieptănat, cu aspect mătăsos. Produsul protejează fibra capilară și reduce timpul de uscare și de coafare. Conține extracte de strugure și lavandă oferind podoabei capilare o aromă minunată. La fel ca restul produselor pentru păr creț din gama Semi di Lino Curls a fost conceput pentru a hidrata părul și pentru a preveni deteriorarea frumuseții lui naturale. Astfel previne transformarea lui în păr rebel, greu de aranjat, o consecință a umidității și a agenților atmosferici. 

Urmează aceste sfaturi pentru îngrijirea părului creț și te vei bucura de onduleuri perfecte în fiecare zi. 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!