Par ondulat natural - 10 sfaturi pentru bucle perfecte

Par ondulat natural - 10 sfaturi pentru bucle perfecte

În general femeile își iubesc părul, fie că este vorba de păr creț, par ondulat natural, păr drept, scurt sau lung, brunet, roșcat sau blond, dar în același timp sunt mereu nemulțumite de diverse aspecte. Vor să fie blonde când sunt brunete, sau din când în când roșcate și mereu nuanța anterioară a părului era mai reușită. Își doresc păr lung și nu au suficientă răbdare să îl lase să crească, ar vrea păr ondulat, dar dacă îl au folosesc placa de îndreptat părul și niciodată nu sunt împăcate. Fie este prea rebel, fie prea greu de aranjat, fie nu strălucește suficient sau este deshidratat.

Părul ondulat natural sau creat în saloanele de înfrumusețare este mai greu de îngrijit, mai ales când se dorește un stil perfect netezit, cu firele la locul lor, perfect aliniate. Deși dificil și imprevizibil, un par ondulat natural căruia i se respectă o rutină specială de îngrijire cu produse de îngrijire corect alese, se va transforma în bucle catifelate și bine definite, un păr de care vei mulțumită și pe care îl va admira toată lumea.

Problemele părului ondulat

Ondularea părului este dată de forma foliculilor din care crește părul. Cu cât foliculul este mai plat și oval, cu atât părul este mai creț. Un par ondulat natural e de la natură mai uscat, așa că va trebui să acorzi atenție suplimentară hidratării sale. Însă, dacă nu păstrezi măsura exactă și exagerezi, onduleurile pot ajunge să arate încărcate, îngreunându-se și pierzându-și forma. În privința volumului, acesta poate fi ori prea voluminos, conturându-se o podoabă capilară exagerată (la modă prin anii ‘70), ori să lipsească cu desăvârșire, rezultând niște buclele fără personalitate. Nu în ultimul rând, părul ondulat și creț se dovedește și destul de greu de descurcat, simpla idee de a-l descâlci poate provoca coșmaruri posesoarei sale.

Sfaturi pentru bucle perfecte

Spălatul părului creț și hidratarea acestuia sunt elementele cheie ale unei îngrijiri corecte și sănătoase. Atunci când părul se rupe, firele se scurtează şi, de cele mai multe ori, se şi despică la vârfuri. Odată rupt, un fir de păr nu mai poate fi recuperat. 

1. Folosește foarte puțin șampon

Părul ondulat și creț tinde să fie mai uscat și, prin urmare, baza de îngrijire pentru acesta este hidratarea adecvată. Părul hidratat nu se va rupe și nu va avea tendința să se electrizeze. Femeile cu par ondulat natural ar trebui să aleagă întotdeauna un șampon și un balsam hidratant. Nu exagera cu cantitatea de șampon, o cantitate șampon de mărimea uneia sau a două alune va fi suficient. 

2. Folosește balsamuri intens hidratante

Un balsam intens hidratant este ideal în cazul părului creț care are tendința de a forma noduri și astfel va fi mai ușor de descurcat. De asemenea, în ceea ce privește balsamul, poți apela la cel care rămâne în păr, fără clătire. Datorită balsamului leave-in, părul va rămâne hidratat și neted toată ziua. Înainte de duș, aplică balsam leave-in pentru par ondulat natural și înfășoară-ți părul într-un prosop, până te speli pe corp. În acest mod substanțele nutritive vor pătrunde în profunzimea firelor de păr. 

Dacă dorești ca părul tău creț să aibă întotdeauna o formă perfectă și un aspect sănătos trebuie să acorzi atenție ingredientelor și să eviți produsele de îngrijire care conțin sulfați. Verifică cu atenție și asigură-te că șamponul ales nu conține: sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate, alkyl benzene sulfonate, sodium cocoyl sarcosinate, etc. Pe de ală parte dacă ai ales un șampon fără sulfați trebuie să te asiguri că balsamurile alese nu conțin silicon. Dacă identifici ingrediente cu sufixul -cone, -conol, -zane sau -xane în lista de ingrediente a balsamului este mai bine să nu-l folosești. Aceste ingrediente se depun pe firul de păr și au ca efect îngreunarea buclelor, nepermițându-le hidratarea.

par-ondulat-natural

3. Rămâi fidelă unei singure game de produse pentru păr

Produsele care aparțin aceleași game, șamponul, balsamul, masca sau spray-ul de păr sunt special create ca să acționeze bine împreună. Dupa ce te-ai decis asupra unui brand, care este potrivit pentru tipul tău de păr, este benefic să cumperi întreaga gamă de produse.

Alege să folosești kituri de îngrijire completă pentru par ondulat natural, care au în componență șampon, balsam și mască pentru păr, precum: 

  • Kitul Alfaparf Semi di Lino Curls Enhancing – Semi di Lino Curls este linia de tratament concepută pentru a îmbunătăți textura buclelor și a cârlionților, pentru a hidrata părul și pentru a preveni deteriorarea și transformarea lui în păr rebel, consecință a umidității și a agenților atmosferici.
  • Kitul Keune Care Curl Control - Complexul Curl Bounce System conține derivate de origine lemnoasă ce reactivează forma inelară naturală a buclelor. Provitamina B5 asigură nivelul optim de hidratare al firului de păr, cheratina fortifică buclele și le redă forma, iar untul de shea hrănește și oferă strălucire buclelor.
4. Folosește un prosop din microfibră pentru a usca părul

Prosopul obișnuit și rigid nu este cea mai bună opțiune în cazul unui par ondulat natural. Pentru a-ți proteja cât mai bine buclele, folosește un prosop din microfibră. De asemenea, este bine să îți înfășori părul în prosop și să lași să absoarbă singur apa din păr, fără să încerci tu să îl usuci prin mișcări mecanice.

5. Folosește măști hidratante

Introdu în rutina ta săptămânală pentru par ondulat natural (sau chiar de două ori pe săptămână în cazul părului mai uscat) și folosirea unei măști hidratante. Dacă simți într-adevăr că părul tău este uscat, alege o mască care să conțină anumite substanțe speciale cu ar fi uleiuri naturale, glicol sau glicerină. Pentru firele de păr subțiri, folosește produse pe bază de keratină.

Este esențială folosirea unei măști special create pentru tipul tău de păr întrucât aceasta va înțelege nevoile părului tău și îi va oferi exact tratamentul pe care îl dorește. Aceasta se aplică uniform pe părul umed pentru a acționa asupra structurii firului de păr. 

  • Masca Alfaparf Precious Nature Curly - Masca tratament pe bază de extracte de strugure care controlează încrețirea, înmoaie și ajută la descurcarea facilă și delicată a părului și lavandă care conferă buclelor mai multă definire, control și volum, pentru părul ondulat. 
  • Masca Kerastase Curl Manifesto este îngrijirea profesională supremă pentru par ondulat natural și creț. Rutina completă Manifest Curl și formula îmbogățită cu miere de Manuka și ceramidă restabilește puterea și elasticitatea pentru bucle ultra-moi și strălucitoare, prevenind în mod constant ruperea acestora.
6. Uscarea părului

Aerul fierbinte al uscătorului distruge buclele, separându-le fir cu fir. Rezultatul este un păr umflat, cu fire rebele și bucle haotice. Dacă timpul îți permite, lasă părul să se usuce de la sine, întrucât așa îi vei oferi mai multă protecție. În cazul în care acest lucru nu este posibil, apelează la un uscător de păr, utilizându-l la o temperatură cât mai mică. Este indicat să folosești un difuzor pentru a păstra aspectul plăcut și uniform al buclelor.

7. Cum se piaptănă părul ondulat

Încearcă să eviți folosirea pieptenelui pe părul uscat întrucât acesta poate provoca ruperea firelor de păr sau desfacerea buclelor. Pentru a păstra forma buclelor unui par ondulat natural nu folosi o perie ci un pieptene cu dinți rari sau trece-ți degetele prin locurile dorite atunci când părul este încă ud. 

par-ondulat-natural

8. Uleiuri de păr

Nu degeaba se spune că uleiurile sunt un miracol pentru păr. Posesoarele părului creț vor beneficia cel mai mult de pe urma lor. Există o cantitate mare de ulei de păr disponibil pe piață, ulei de jojoba, nucă de cocos sau cel de argan, numit și aur lichid. Acestea formează un "scut de protecție" în jurul buclelor şi le oferă mai multă putere. 

9. Spume și produse de styling speciale pentru părul ondulat

Spuma de păr poate să facă minuni dacă o adaugi în ritualul tău de îngrijire a părului. Pe lângă faptul că părul va arăta mult mai aranjat, spuma de păr reduce și efectul antistatic, modelează foarte frumos firele de păr și păstrează forma lor naturală.

10. Folosește o față de pernă din mătase

Schimbă-ți fața de pernă cu una din satin sau mătase. Acest material este mai fin la atingere, mai alunecos și nu va atrage umiditatea din părul tău. Dacă nu ai acasă o față de pernă din mătase poți să-ți învelești părul într-o eșarfa de mătase pe durată somnului. 

Un par ondulat natural și mai ales părul creț are nevoie de îngrijire specială. Răsfață-ți părul doar cu produse profesionale, creează-ți o rutină pentru păr și folosește uleiuri și balsamuri care să te ajute să îți menții podoaba capilară bine definită. Acordă-i atenție și aceasta te va răsplăti cu bucle spectaculoase, de invidiat.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!