Mască pentru păr deteriorat: Cum repari părul deteriorat simplu și eficient

Mască pentru păr deteriorat: Cum repari părul deteriorat simplu și eficient

Dacă expresii precum "păr deteriorat", "capete despicate", "păr care se rupe" sau "frizzing hair" îți strică fiecare dimineață și îți ruinează momentele în care vrei să te admiri în oglindă, atunci înseamnă că a sosit momentul să iei măsuri. 

Dacă ai părul deteriorat și foarte uscat, atunci ar trebui să-i acorzi toată atenția ta. Deteriorarea părului se referă, de obicei, la daunele cauzate stratului exterior al părului sau cuticulei. Cuticula se deschide și face ca firul de păr să fie expus riscului de deterioare și rupere suplimentară. 

Cum ai putea să revii la părul tău strălucitor și mătăsos? În cea mai mare parte, deteriorarea părului este permanentă, deoarece părul devine de fapt o colecție de celule moarte și repararea pare imposibilă. 

Singurul remediu real este timpul, o foarfecă și luarea de măsuri pentru a preveni noi daune. Trebuie atenție și răbdare. Cu o îngrijire adecvată a părului și câteva tratamente țintite, inclusiv o mască pentru păr deteriorat, poți ajuta la restabilirea cuticulei exterioare, iar aspectul părului se va îmbunătăți.

Cauze și remedii pentru păr deteriorat

Primele simptome ale părului deteriorat includ pierderea elasticității și a strălucirii. Părul devine aspru la atingere, se rupe ușor și are vârfurile despicate. Adesea, părul este, tern ca și culoare, ușor încrețit și dificil de aranjat.În general deteriorarea părului nu este o surpriză și poate avea multe cauze, efectele lor acumulându-se în timp.

Dacă nu ai o rutină corectă de îngrijire a părului, dacă folosești necorespunzător colorant, înălbitor și instrumente de styling, atunci e clar cum ai ajuns cu părul deteriorat. Nici expunerea la soare și la vânt, lipsa umidității, dușurile fierbinți, frecarea agresivă a părului cu prosopul, masarea prea tare a părului în timpul șamponării nu ajută la menținerea aspectului sănătos al părului. Oricum dacă conștientizezi cauza este mai ușor să repari.

Deteriorare provocată de coloranți chimici

Prețul pentru folosirea produselor nepotrivite este deteriorarea părului tău! Pigmenții din vopselele de păr absorb umezeala din păr, făcându-l aspru la atingere, iar părul uscat este predispus la despicare și rupere. Iată ce e bine să știi despre vopsirea părului:

  • Alege vopsele de păr care se încadrează în cele trei nuanțe care sunt mai aproape de culoarea naturală a părului tău. Culorile nenaturale necesită retușări frecvente, ceea ce înseamnă că părul va fi expus la tot mai multă vopsea.
  • Cel mai simplu mod de a minimiza deteriorarea părului din cauza vopsirii este de a face acest lucru mai rar. Experții în îngrijirea părului sugerează utilizarea șampoanelor destinate părului vopsit și spălare mai puțin frecventă a părului.
  • Clătește șamponul și balsamul cu apă rece. Apa fierbinte poate determina deschiderea cuticulei, permițând colorantului să se clătească.
  • Mergi la un profesionist. Chiar dacă saloanele pot fi mai scumpe, un hair-stylist profesionist știe cum să folosească produsele corecte pentru a minimiza daunele.

Prevenire

  • Nu urma niciodată pentru prea multe tratamente cum ar fi îndreptare, păr permanent sau folosirea ondulatorului între sesiunile de vopsire. Dă câteva săptămâni de timp între diferite tratamente.

Remedii

  • Utilizează șampon și balsam pentru păr vopsit. Aceste produse sunt formulate cu pH-ul adecvat pentru a preveni umflarea firului de păr și pentru a permite colorantului să se scurgă. Culoarea ta va dura mai mult, iar părul tău va arăta și se va simți mai bine.

  • Folosește o mască pentru păr deteriorat. Aceasta este produsul ideal pentru părul deshidratat, degradat sau tratat chimic deoarece hrănește intens firul, asigură o hidratare eficientă și îl protejează de agresiunile zilnice. Masca pentru păr vopsit Fanola After Color este concepută pentru menținerea culorii părului vospsit, împiedică alunecarea pigmenților de culoare dupa spălare. Formula sa îmbogățita cu semințe de In și Beta-caroten, ajută la prevenirea mătreții, subțierea sau căderea părului.
    masca par deteriorat

Deteriorare provocată de folosirea decoloranților

Decolorarea este un proces de transformare a părului într-o nuanță sau două mai deschise decât culoarea naturală a părului. Tehnica constă în dizolvarea pigmentului melaninei care dă părului culoarea. Decolorarea poate face părul uscat, fragil și aspru. De asemenea, poate elimina elasticitatea părului.

Sfaturi

  • Decolorarea părului va aduce întotdeauna daune părului tău, de aceea e bine să o faci cât mai rar.
  • Înainte de decolorare, acordă o atenție suplimentară hidratării părului și evită alte activități dăunătoare, cum ar fi coafarea termică, timp de câteva săptămâni.

Prevenire

  • Razele UV ale soarelui pot dăuna părului tău. Pentru a reduce la minimum daunele cauzate de decolorare, folosește echipament de protecție solară sau un spray de păr cu protecție UV pentru a-ți proteja părul.
  • De asemenea, protejează-ți părul de apa clorurată din piscine. Clorul poate face părul să devină verde, poate îndepărta umezeala din păr și îl poate lăsa să se simtă mai fragil și mai aspru. De asemenea, ar trebui să îți speli bine părul imediat ce ieși din piscină.

Remedii

  • Folosește ulei de migdale. Acest ulei dulce-mirositor poate ajuta la înmuierea și întărirea părului. Aplică o cantitate de mărimea unui ban la capetele părului înainte de uscare pentru a rehidrata firele și a reduce încrețirea.
  • Alege să folosești săptămânal mască pentru păr deteriorat specială pentru păr decolorat. Masca profund reparatoare Keune Care Blonde Savior cu acid glycolic și creatină, este special formulată pentru părul sensibilizat, degradat, decolorat. Repară firul de păr de la nivelul cortexului și reduce cu 96% ruperea părului. Oferă imediat strălucirea și hidratarea, specifice părului sănătos.

Deteriorare provocată de utilizarea dispozitivelor termice de coafat

Folosirea căldurii în timpul coafării părului, placa de îndreptat, ondulatorul de păr, sau uscătorul de păr, pot provoca deschiderea cuticulei și pot face părul poros. Temperaturile ridicate sunt o cauză sigură a părului deteriorat. 

Sfaturi

  • Dacă trebuie neapărat să te aranjezi pentru un eveniment important și neașteptat, aranjează-ți părul ținând uscătorul la distanță la cca 15 cm și mută-l continuu. Cu cât temperatura este mai fierbinte, cu atât mai multe daune va produce. Folosește cea mai mică setare de căldură pe orice produs și limitează timpul în care aerul cald, placa sau bigudiul îți ating părul.
  • Nu folosi instrumentele termice mult de o dată pe săptămână.

Prevenire

  • Usucă-ți părul parțial cu un tricou moale din bumbac după duș, înainte de a începe să-ți încălzești părul. Nu îți freca inutil părul cu prosopul, deoarece acest lucru poate deteriora părul.
  • Stilul natural rămâne la modă, permite texturii și stilului natural al părului să fie în centrul atenției.

Remedii

  • Folosește un ser cu protecție termică, pentru că îți va proteja părul dar ajută și la la prevenirea vârfurilor despicate.
  • Uleiul de nucă de cocos penetrează cuticula exterioară și hidratează din interior spre exterior, poate ajuta la refacerea uleiurilor protectoare de pe exteriorul părului și ajută la protecția părului împotriva deteriorării și căldurii.
  • Folosește o mască pentru păr deteriorat hidratantă. Măștile de păr nu pot face minuni, dar pot ajuta la ascunderea și protejarea împotriva vârfurilor despicate. Masca pentru hidratare fara sulfati, Alfaparf Semi di Lino Moisture Nutritive Mask, restaurează nivelul de hidratare al părului de la rădăcină până la vârfuri, acționând in interior prin aport de lipide și substanțe hrănitoare, lăsând părul luminos și cu aspect sănătos. În plus gama de hidratare protejează culoarea cosmetică și conferă extra strălucire părului.

Refacerea părului deteriorat necesită timp, dar schimbarea obiceiurilor care îi pot dăuna părului tău și o rutină blândă de îngrijire a părului îl pot ajuta. Arată-i mai multă dragoste folosind produsele de îngrijire ale părului de pe Boldbeauty.ro, produse fără sulfați, parabeni, alcooli, coloranți și parfumuri artificiale. 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!