Îngrijirea parului subtire, lipsit de volum

Îngrijirea parului subtire, lipsit de volum

Dacă nu te-ai născut genetic cu un păr foarte des, cu fir gros, vei fi destul de conștientă de faptul că a avea un fir subțire are atât avantaje, cât și dezavantaje. Pe de o parte, ai mai puțin păr de coafat, timpii de uscare sunt mai scurți și părul are o textură natural mătăsoasă, dar, pe de altă parte, este posibil ca părul tău să se chinuie să țină o buclă și să nu aibă volum. Din fericire, există câteva strategii pe care le poți adopta pentru a masca faptul că ai un fir subțire fără volum, dar, în cele din urmă, îngrijirea părului tău și schimbarea dietei și a stilului de viață reprezintă cea mai buna alegere pentru a învăța să te îndrăgostești de părul tău subțire.





 

Înainte de a învăța cum să ai grijă de un par subtire si moale, trebuie să știi că obiceiurile legate de stilul de viață, genetica sau chiar ambele pot contribui la subțierea părului. Anumite afecțiuni medicale pot duce, de asemenea, la subțierea părului. Este normal să pierdem între 50-100 de fire de păr pe zi, însă mai mult reprezintă o problemă care trebuie investigată. 

 

Totuși, subțierea părului apare treptat, ceea ce înseamnă că ai timp să identifici cauzele și să îți dai seama care sunt cele mai bune măsuri de tratament. Printre obiceiurile legate de stilul de viață care contribuie la subțierea părului amintim:

 

- Tratarea excesivă a părului și anume tratamente de colorare sau decolorare, permanentele și altele.

- Utilizarea produselor prea dure, precum gelurile de păr sau fixativul cu fixare extremă.

- Purtarea părului prea strâns, fie că e vorba de o coafură sau o simplă coadă de cal. Acest lucru trage părul și îl rupe din foliculi, cauzând subțierea în timp.

- Nu îi oferi organismului suficient fier, acid folic sau alte minerale ce ajuta foliculii să producă păr în mod natural.

- Experimentarea unui stres necontrolat. Stresul este legat de o creștere a hormonilor precum cortizol. Prea mulți hormoni de stres pot opri firele noi de păr ce încearcă să crească din foliculii de păr.


 

Îngrijirea unui fir subțire fără volum

 

Atunci când cunoști cauzele pentru care firele de păr se subțiază este mai ușor să tratezi problema mergând direct la sursă. Totuși, dacă ai un fir subțire fără volum dintotdeauna, singurul lucru pe care îl poți face este să îti îngrijești părul corect. Iată ce poți face:

 

1. Folosește un șampon potrivit

 

Un păr cu fir subțire fără volum are tendința de a acumula mult mai ușor produsele de styling. Tocmai din acest motiv cele mai potrivite produse pentru păr cu fir subțire fără volum sunt  cele cu formulă ușoară, special creată pentru acest tip de păr. Atunci când te străduiești constant să oferi volum părului după spălare, cel mai probabil produsele folosite nu sunt potrivite. Ai nevoie de un șampon de curățare cu o formulă ușoară, precum Șampon pentru păr cu fir subțire, fără volum Moroccanoil Extra Volume, care îndepărtează depunerile și nu conține sulfați, fosfați și parabeni care îți pot face părul să se lipească de scalp dacă nu ai volum în mod natural.

După spălare, recomandarea noastră ar fi să îți înfășori părul într-un prosop din microfibre care să absoarbă umezeala și finalizează uscarea cu un uscător de păr, la o temperatură rece pentru a evita deteriorarea prin căldură. Pentru un plus de volum recomandăm uscarea cu capul în jos.

 

2. Folosește balsam, dar cu moderație

 

Balsamul nu pare o opțiune foarte la îndemână atunci când ai un păr subțire fără volum, însă, stiliștii spun că poate ajuta, mai ales dacă folosești un șampon pentru volum. Șampoanele pentru volum tind să fie destul de uscate, ceea ce poate face scalpul să producă prea multe uleiuri. Astfel că un balsam hidratant va ajuta la menținerea echilibrului, în așa fel încât scalpul să nu producă uleiuri suplimentare care să lase parul fără volum.

 

Nu uita să nu aplici niciodată balsam pe scalp, ci doar de la mijloc până la vârfuri. De asemenea, evită formulele care încarcă părul suplimentar, căci un fir subțire nu le poate face față. 

 

3. Încearcă o spumă pentru volum

 

Din păcate, un fir subțire și fin face ca alegerea produselor de styling pentru păr să fie ca un joc de ruletă. Nu este suficient să alegi un produs cu o etichetă pe care să scrie "pentru volum", întrucât unele produse pot usca părul și îl pot face casant. Trebuie să eviți produsele grele, precum pomadele, uleiurile, ceara sau alte produse menite să îngreuneze firul de păr. 

În schimb, caută produse care să adauge volum și hidratare. Încearcă Spuma pentru volum Moroccanoil, îmbogățită cu ulei de argan. Aplic-o de la rădăcină spre vârfuri pentru a-i oferi părului tău susținerea necesară fără a-l îngreuna.

 

4. Folosește uleiuri pentru scalp

 

Deși poate părea un produs prea greu pentru un par subtire fara volum, uleiurile pentru scalp pot ajuta la asigurarea unui mediu hrănitor pentru ca părul să crească. Acestea sunt folosite în general pentru a ajuta la hidratarea scalpului și la întărirea barierei pielii cu uleiuri hidratante precum argan, shea, migdale, floarea-soarelui și șofran. În plus, acțiunea de a masa uleiurile pe scalp poate crește circulația și stimula creșterea părului.

 

5. Tunde părul regulat

 

Pentru ca părul tău să fie cât mai puternic și mai lung, cheia este să îl tunzi cu regularitate. Părul cu fir subțire fără volum are nevoie de tunsori mai frecvente decât alte tipuri de păr, deoarece este mai susceptibil la vârfuri despicate. Acestea își croiesc drum în susul firului de păr și vor face ca firul să fie și mai subțire. Nu există o perioada standard la care să te tunzi, deoarece fiecare tip de păr este diferit, însă stiliștii recomandă o perioada undeva între 6 până la 8 săptămâni.

 

6. Folosește o față de pernă din mătase

 

Există o mulțime de beneficii pentru folosirea unei fețe de pernă din mătase, iar beneficiile sunt de două ori mai mari dacă ai un păr subțire și fin. Mătasea lasă părul să alunece, comparativ cu bumbacul care are tendința să supună firele de păr la frecare și rupere.

 

Acum că știi cum să ai grijă de părul cu fir subțire fără volum nu mai trebuie să pară totul ca fiind o luptă pentru a-l face să se așeze. Alege produsele de păr potrivite, care conferă volum și nu incarca firul de păr, iar el îți va fi recunoscător.

 

 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!