Hidratarea părului: Ce înseamnă și ce soluții ai pentru acasă

Hidratarea părului: Ce înseamnă și ce soluții ai pentru acasă

Podoaba ta capilară este uscată la atingere, greu de aranjat și și-a pierdut strălucirea? Este momentul perfect să afli totul despre hidratarea părului acasă. Odată ce vei afla care sunt principalele cauze ale unui păr tern, lipsit de vitalitate, vei ști exact cum trebuie să procedezi pentru a redobândi frumusețea. 

Ce înseamnă hidratarea părului?


Hidratarea este unul dintre cei mai importanți pași din ritualul de îngrijire a podoabei capilare, dincolo de spălarea acesteia. Multe persoane tind să creadă că tratamentele de hidratare sunt recomandate doar persoanelor care au părul uscat, însă adevărul este altul. Și cele care au scalpul gras trebuie să le ia în considerare. Alt mit care circulă este că acestea trebuie aplicate doar în sezonul rece, ceea ce este complet greșit. Podoaba capilară are nevoie de îngrijire atentă pe tot parcursul anului dacă vrei să te bucuri de cosițe de invidiat. 

 

Pentru cele mai bune rezultate, hidratarea părului nu se face doar prin aplicarea periodică a măștilor, ci trebuie intervenit și de la interior. O alimentație echilibrată, bogată în proteine joacă un rol important în acest caz. Astfel este îmbunătățit nivelul de absorbție și retenție de apă. Este important de reținut că firele de păr se usucă atunci când nu primesc ori nu mențin suficientă hidratare. 

Care sunt cauzele părului uscat?

Există mai multe cauze pentru care părul poate fi uscat și lipsit de strălucire. În unele cazuri poate fi vorba despre o moștenire genetică, ceea ce înseamnă o mare provocare, dar nu un obstacol imposibil de învins.

Cele mai frecvente cauze care duc la uscarea părului sunt:

  • factorul genetic;
  • alimentația dezechilibrată;
  • stresul;
  • obiceiurile nocive de îngrijire (spălarea deasă, folosirea unor produse nepotrivite, coafarea cu placa, ondulatorul ori bigudiurile electrice, decolorarea excesivă);
  • hipotiroidismul (glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni);
  • factorii de mediu (vântul puternic, frigul, expunerea la soare fără protecție, clorul din piscină ori bazin, apa sărată). 

par uscat


Sfaturi pentru hidratarea părului: ce să eviți

Știi că părul tău necesită hidratare atunci când nu este fin la atingere, și-a pierdut strălucirea și se electrizează ușor, îngreunând coafarea. 

Primele măsuri pe care le poți lua pentru a îmbunătăți situația este să eviți anumite obiceiuri precum: 

  • spălarea frecventă cu apă fierbinte;

  • utilizarea deasă a instrumentelor de styling fără aplicarea unui produs cu protecție termică;

  • produsele de aranjare nepotrivite pentru părul tău (dacă observi că un anumit șampon îți usucă firele de păr, nu continua să îl folosești, cu atât mai puțin în sezonul rece);

  • folosirea unei perii ori pieptene care îți agresează firele de păr;  

  • expunerea podoabei capilare la temperaturi extreme. Protejează-o cu o pălărie ori o eșarfă vara, iar iarna cu o căciulă, beretă sau chiar cu fularul. 

Tratamente pentru hidratarea părului acasă

Iată câteva recomandări pentru hidratarea părului acasă, astfel încât să te bucuri de efecte de lungă durată. 

Îngrijirea corectă a părului începe de la alegerea unui șampon hidratant care curăță delicat și reface structura firului de păr. Acesta îți este de mare folos în ritual, mai ales dacă ai părul uscat. Șamponul pentru hidratare fără sulfați Alfaparf Semi di Lino Moisture Nutritive hidratează și hrănește părul, restaurează structura firelor și nivelul de ingrediente absolut necesare pentru a face podoaba capilară mai frumoasă ca oricând. Produsul restaurează nivelul de hidratare al părului, acționând în interior prin aport de lipide și substanțe hrănitoare, lasă părul luminos și cu aspect sănătos.

Nu ar trebui să îți lipsească din coșul de cumpărături un balsam hrănitor. Milk Shake Moisture Plus conferă finețe, menține echilibrul optim de umiditate al firelor de păr, contribuind și la o aranjare mai ușoară. Conține extract organic de papaya, Integrity 41 și acid hialuronic cu acțiune anti-îmbătrânire, precum și protejarea culorii părului. 

hidratarea parului

Între spălări este bine să aplici pe lungimea firelor de păr, spre vârfuri, câteva picături de ulei. Fanola Oro Therapy Argan Oil are formula îmbogățită cu aur micro-activ și ulei dulce de rogoz. Această combinație unică face părul ușor de coafat, mătăsos și strălucitor ca aurul. Mai mult de atât, oferă podoabei capilare textură și strălucire, fiind alegerea perfectă pentru eliminarea efectului de electrizare și acționează împotriva despicării vârfurilor. De asemenea, luptă împotriva formării radicalilor liberi și este eficient în acțiunea de restructurare. 

O dată pe săptămână folosește o mască de păr cu proprietăți hidratante. Masca hidratantă pentru păr uscat Keune So Pure Moisturizing este îmbogățită cu o serie de uleiuri organice precum uleiul de Palmarosa, de argan și de ylang ylang.  Produsul protejează intensitatea culorii și nu conține parabeni. Efectul hidratant al uleiului de Palmarosa ajută părul să-și restabilească balanța hidrică, îl repară și îl face ușor de descurcat. Uleiul de ylang ylang potențează efectul uleiului de Argan, fortificând fibra capilară. Totodată, masca pentru hidratarea părului mai conține și micro proteine extrase din uleiul de semințe de moringa.

Un truc la care poți apela pentru a menține hidratarea părului este folosirea fețelor de pernă din satin. Materialul fin menține părul hidratat fiindcă nu absoarbe uleiul natural, spre deosebire de bumbac.
 

Alimentația recomandată pentru un păr frumos

Hidratarea părului nu se rezumă doar la produsele de îngrijire pe care le folosești, ci are legătură și cu dieta alimentară. Apa, ceaiurile, supele și sucurile proaspăt stoarse nu ar trebui să îți lipsească din meniul zilnic dacă vrei să menții hidratarea externă adecvată.
 

Consumă alimente bogate în următoarele substanțe: 

  • Proteine – Întăresc rădăcina firului de păr și oferă strălucire. Surse: leguminoase (fasole, năut, mazăre, linte), nuci, semințe de in, semințe de floarea-soarelui, iaurt grecesc, ouă, pește, păsări de curte. 

  • Omega 3 – Împiedică pierderea părului.Surse: somon, hering, păstrăv, fasole, ulei de in, legume cu frunze verzi (spanac, rucola, varza kale)

  • Zinc – Previne căderea părului. Surse: fructe de mare, ciocolată neagră, semințe de dovleac, caju, migdale, avocado, iaurt

  • Fier – Ajută părul să fie mai gros și mai voluminos. Surse: ficat, ouă, urzici, păpădie, carne de vită, spirulină

  • Vitamina D – are grijă de sănătatea scalpului și stimulează creșterea părului. Surse: ciuperci, tofu, lapte de soia, ouă, pește gras

  • Biotina sau vitamina B7. Surse: cartofii dulci, ovăzul, brânza cheddar, broccoli, morcov, conopidă, migdale, banane

 

Ține cont de aceste recomandări pentru hidratarea părului și te vei bucura de rezultatele pe care le aștepți.
 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!