De ce se electrizează părul? Cum previi efectul de păr electrizat?

De ce se electrizează părul? Cum previi efectul de păr electrizat?

Indiferent ce tip de păr ai avea, fin, gros, drept, ondulat, acesta nu este ferit de efectul de electrizare, în special dacă este lung sau ondulat. Totuși, s-a observat că părul se electrizează mai ușor dacă este deshidratat și deteriorat. Astfel, părul are nevoie de o îngrijire specială pentru a nu căpăta în timp un aspect neîngrijit și rebel. 

 

Îngrijirea părului se face treptat, de la curățare până la produsele de styling, fiecare pas îți poate influența părul. Dacă părul tău are tendința spre uscare și preia instantaneu umiditatea din aer, înseamnă că trebuie să schimbi ceva în rutina ta de îngrijire a părului. 

Ai nevoie de produse de îngrijire pentru păr electrizat, game de șampon - balsam dedicate, care hidratează și hrănesc firul de păr și folosește regulat măști cu efect anti-static și tratamente anti-frizz pentru păr. Un tratament antistatic poate impacta pozitiv felul în care părul tău răspunde la umezeală și la electrizare.


De ce se electrizează părul?


Cu siguranță, orice persoană care trece prin această situație se întreabă prima dată: De ce se electrizează părul? Electrizarea părului este cauzată de electricitatea statică. În principiu, energia statică nu este cel mai rău lucru pentru firul de păr, însă poate sabota în permanență orice coafură.

 

Electrizarea părului se produce când părul este foarte uscat și îi lipsește hidratarea necesară. Drept consecință cuticula părului devine aspră, iar părul își va lua hidratarea de care are nevoie din aer. 

 

Prin urmare, umiditatea este principala cauză datorită căreia părul se electrizează. Iarna, aerul uscat din interior, lipsa de vitamine și schimbările frecvente ale vremii sunt responsabile pentru păr electrizat, iar vara părul se electrizează în zilele uscate și călduroase, când corpului îi lipsește umezeala.

 

În afara aerului uscat și hainele din materiale sintetice precum nailonul și poliesterul pot determina electrizarea părului. De asemenea și în cazul periilor sau pieptănului, cu cât perii sunt mai apropiați unul de celălalt, cu atât se va produce mai multă energie statică din cauza frecării firelor de păr între ele.


Cum poți preveni efectul de păr electrizat?


Tratamentele pentru păr electrizat funcționează de obicei prin menținerea umidității firului de păr, având grijă de cuticula părului și menținând părul hidratat, mătăsos, ușor de aranjat și de descurcat și cu o textură fină. 

 
  • Păstrează-ți părul hidratat cu șampoane și balsamuri corespunzătoare

 

Părul uscat atrage mai multă sarcină electrică pozitivă, făcându-l susceptibil la electricitatea statică. Așa că, pentru a evita să ai părul electrizat, păstrează-l hidratat. Începe prin a analiza produsele cosmetice pentru îngrijirea părului pe care le folosești de obicei, șamponul și balsamul. Acestea nu ar trebui să conțină detergenți duri, sulfați, pentru a curăța părul de uleiurile sale naturale și de umiditate. Pentru a menține nivelurile optime de hidratare, încearcă să utilizezi o alternativă de șampon fără detergent, care curăță părul fără a îndepărta bariera naturală de protecție și un balsam pentru un plus de hidratare. 

de ce se electrizeaza parul


Încearcă kitul Alfaparf Semi di Lino de îngrijire completă cu efecte anti-frizz, format din șampon, balsam și mască de păr. Semi di Lino Curls este o linie de tratament concepută pentru a îmbunătăți textura buclelor și a cârlionților, pentru a hidrata părul și pentru a preveni transformarea lui în păr rebel, consecință a umidității și a agenților atmosferici. 

 

Formula miraculoasă a acestei game de produse conține: Urban Defence Pro - scut anti-poluare pentru protecție totală; Shine Fix Complex - 24 de ore de strălucire de la rădăcină până la vârfuri; Climate Proof - bariera protectoare ce menține părul hidratat în fața schimbărilor de temperatură și a umidității; Ulei Manketti - hidratează și hrănește fibra capilară; Color Fix Complex - filtru UV și antioxidant pentru a prelungi frumusețea culorii. Șamponul și balsamul îți vor hidrata părul, vor întări structura firului de păr și vor elimina efectul de păr electrizat.

 
  • Folosește regulat o mască de păr

 

Pentru un plus de umiditate, mai ales în lunile uscate de iarnă, un tratament de hidratare profund este cheia. O dată sau de două ori pe săptămână, poți aplica o mască de păr care să-ți hrănească firele de păr furnizându-le uleiuri hrănitoare, unturi și ingrediente bogate în proteine. 

 

Astfel firele de păr vor deveni puternice și pline de viață, pentru a putea face față tuturor provocărilor la care ești expusă. Măstile pentru păr electrizat sunt un adevărat tratament de frumusețe pentru părul subțire, dezordonat și uscat. 

 

Masca Milk Shake Integrity conferă hidratare intensivă, recomandată pentru toate tipurile de păr. Formula ei se bazează pe unt organic din arborele Muru Muru care sigilează cuticula și un complex de aminoacizi care înlocuiesc proteinele din interiorul firului de păr, ingrediente, care împreună repară firul de păr degradat, hidratează în profunzime, ajută la menținerea culorii în interiorul firului de păr și elimină efectul de păr electrizat. 

 
  • Răsfață-ți părul cu tratamente și serumuri 

 

Un tratament păr anti-electrizare va avea grijă de cuticula părului și menținând părul hidratat, ușor de aranjat și cu o textură fină. Poți folosi creme reparatoare leave-in sau uleiuri pentru păr electrizat cu efect frizz și flyaway. 

produse electrizarea parului


Textura lor ușoară nu încarcă părul și aplatizează cuticula, deci diminuează efectul de electrizare. În plus, ajută la menținerea și formarea buclelor, lăsând părul mătăsos și strălucitor. Se distribuie produsul pe toată lungimea părului înainte de a folosi uscătorul. Serul va forma o peliculă delicată de protecție în jurul acestuia, ce previne încărcarea electrostatică. 

 

Pentru a menține naturalețea părului, dar fără firicele care o iau razna, nu îl pieptănați și nu îl stergeți energic cu prosopul. Efectul acestor tratamente de păr va fi de hidratare, strălucire, anti-electrizare.

 
  • Folosește produse de styling cu efect anti-frizz

 

Un ajutor în plus pentru păr electrizat poți obține folosind produse de styling cu efect anti-frizz. Din gama HD LIFE STYLE de la Farmavita, de produse profesionale pentru întreținere și coafare pentru toate tipurile de păr, alege crema leave-in de netezire pentru un păr elegant, de lungă durată. 

Complexul exclusiv de Keratină vegetală aduce moliciune, luminozitate și ajută la repararea părului deteriorat, iar polimerii termorezistenți reduc ruperea în timpul periajului, protejând în același timp părul de căldură.

 

Pentru că niciodata nu ești multumită cu imaginea ta și vrei mai mult, folosește pentru o coafură desăvârșită un spray de finisare, strălucire și anti-static Milk Shake No Frizz. Este soluția perfectă pentru părul rebel, care tinde să se încrețească rapid și să zboare. Uleiurile, împreună cu extractul din palmier de curmale sunt o combinație care ajută la coafarea părului de zi cu zi. Aceste componente permit părului să-și recapete echilibrul adecvat, părul devine catifelat și plăcut la atingere. Poartă-l în geantă și folosește acest spray antistatic ori de câte ori ai nevoie.

 
  • Alege o perie de păr cu peri naturali

 

Periile de păr din plastic sunt cele mai comune însă, sunt și cele care favorizează electrizarea părului. Este bine ca peria ta de păr să aibă peri naturali (periile cu peri de capră sau peri de mistreț sunt cele mai utilizate) sau din materiale antielectrizare. La fel, periile și pieptănul cu perii mai distantați sunt recomandate dacă ai probleme de păr electrizat. 

 

Pentru a te asigura că părul tău este hidratat, pune uleiul tău preferat de păr și care se aplică fără clătire, într-un recipient cu pulverizator și stropește peria înainte de pieptănare. Astfel, uleiul se va întinde uniform și părul, oricât de rebel, se va electriza mult mai greu.

 
  • Ferește-te de ustensilele de uscare și coafare

 

Efectul termic al ondulatorului, al plăcii sau al unui uscător de păr poate afecta negativ starea părului și poate usca pielea. Pentru a evita astfel de probleme, folosește uscătorul la o temperatură cât mai scăzută sau alege dispozitive cu funcție de ionizare a aerului. După uscare cu ionizare, firele devin netede și ușor de manevrat.

 
  • Evită folosirea prosopului după spălarea părului

 

Este recomandat să lasi ca părul să se usuce natural, însă iarna e mai greu și atunci pentru a stoarce surplusul de apă, înlocuiește prosopul cu un tricou din bumbac sau cu un prosop din microfibre. Fricțiunea dintre material și păr va fi mai mică, așa că acesta nu se va mai rupe așa de ușor.

În concluzie, pentru a nu mai avea probleme cu păr electrizat, schimbă-ți rutina de îngrijire a părului pentru a acorda prioritate hidratării și asigură-te că adaugi un spray antistatic pentru păr în gama ta de îngrijire. Urmând aceste sfaturi, vei reduce drastic electricitatea statică din părul tău.

 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!