De ce să folosești ulei de păr?

De ce să folosești ulei de păr?
Uleiurile de păr există de secole sub diverse forme și și-au dovedit rolul în îngrijirea părului de nenumărate ori. Formulele actuale ale acestora și proprietățile lor îmbunătățite au readus uleiul de păr în atenția celor care vor să aibă grijă de părul lor. În ultima vreme, tot mai multă lume a aflat de proprietățile hidratante și de protecție ale uleiului de păr, incluzându-l în rutina de îngrijire a părului. 


Beneficiile tratamentului cu ulei de păr 

Încrederea în sine este de multe ori influențată de felul cum arăți, iar părul este unul din elementele definitorii pentru imaginea ta. De multe ori, din lipsă de timp, aspectul părului este neglijat, iar atunci când efectele lipsei de îngrijire încep să se vadă, apelezi la produse și tratamente cosmetice minune. Nu toate se dovedesc a fi potrivite. Probabil că începi să îți speli părul prea des, să folosești un șampon prea puternic sau să îl coafezi în exces, iar acest ritual epuizează uleiurile nutritive ale părului, ceea ce duce la deshidratare și degradare. Haideți să trecem în revistă câteva dintre cele mai cunoscute uleiuri de păr, care și-au demonstrat efectele benefice de-a lungul timpului:
  • Uleiul de jojoba cu o compoziție apropiată de cea a sebumului uman este foarte ușor absorbit datorită acestei compatibilități. Are o textură ușoară, care nu încarcă firul de păr, deși îl hidratează în profunzime.
  • Uleiul de argan este bogat în vitamina E, antioxidanți și în acizi grași. Pe bază de ulei de argan, poți încerca Moroccanoil ulei, produs ce este foarte eficient pentru hidratare și contribuie la aspectul  strălucitor și sănătos al părului tău.
  • Uleiul de migdale dulci se remarcă prin conținutul ridicat de vitamine, care ajută la păstrarea vitalității părului și la creșterea mai rapidă a acesteia. 
  • Uleiul de cocos este unul dintre cele mai hidratante uleiuri naturale și este foarte bogat în nutrienți. Are un miros discret și plăcut și penetrează rapid keratina care protejează firul de păr, rezolvând totodată și problema mătreții,, mulțumită proprietăților antibacteriene și antifungice.
  • Uleiul de semințe de struguri elimină fragilitatea și are proprietăți hidratante și antiacneice precum uleiul de jojoba, la care se adaugă proprietatea de a restabili colagenul din țesuturi, prevenind îmbătrânirea prematură a firului de păr.
  • Uleiul de avocado este un ulei lejer pentru toate tipurile de păr. Acest ulei de păr are în compoziție biotină, o proteină care hidratează și regenerează firul de păr. De aceea, uleiurile de păr cu avocado, precum un ulei de par Wella sunt printre cele mai căutate tratamente pentru păr. Poate fi folosit ca tratament fără clătire, seara după spălare.

    Uleiul de macadamia este similar uleiului de măsline, fiind bogat în vitamina E, complexul de vitamine B, vitamina A, fier, fosfor, Omega 7 și acid oleic. De aceea, ajută la protejarea și întărirea firului de păr. Amestecul de ulei de macadamia și ulei de avocado din ulei de par Wella, va face ca părul să devină mai strălucitor și mai ușor de coafat. 

  • Uleiurile pentru păr conțin formule hranitoare ce pătrund în firul de păr, hidratarea fiind efectuată și în interiorul acestuia. Astfel, structura părului devine mai puțin poroasă şi mai puternică dinspre interior, dar şi mai rezistentă împotriva deshidratării. Un ulei de par Wella care conține acizi grași și vitamina E creează o barieră care împiedică pierderea umezelii de către firele de păr. În același timp, această barieră are rolul de a bloca pătrunderea umezelii în firul de păr, evitând astfel încrețirea părului.
  • Uleiul de păr pătrunde foarte ușor dacă este aplicat în timpul unui masaj. Un șampon-balsam, oricât de bune ar fi ingredientele sale, nu este la fel de eficient ca un ulei de păr privind pătrunderea în piele și revitalizarea scalpului. 
  • Este versatil, având calitatea unui produs de finisare: defineşte forma finală, pe părul uscat, oferă luciu, mai ales la vârfuri unde părul este mai uscat și mai fragil.
  • Uleiul îmbunătățește elasticitatea părului, făcându-l mai puțin predispus la rupere.
  • Culoarea devine mai durabilă și mai strălucitoare, datorită netezirii suprafeței firului de păr, şi astfel se menţine mai mult timp prospeţimea ei, dar şi datorită protecţiei împotriva razelor UV ce pot afecta pigmenţii dacă uleiul respectiv conține filtre UV. Produsele pentru păr Moroccanoil ulei previn deteriorarea părului cauzată de soare sau de aparatele de styling pentru că uleiul de argan formează o barieră protectoare împotriva razelor UV și a căldurii.



Cum alegi uleiul de păr potrivit pentru tine

Alegerea uleiului de păr trebuie făcută în functie de tipul de păr și de nevoile lui. Există posibilitatea să încerci mai multe feluri de ulei de păr sau să folosești un anumit produs care se potrivește nevoilor și tipului tău de păr. Există un ulei de păr mai bun pentru bucle, în timp ce un alt ulei de păr este mai potrivit pentru părul uscat.

De aceea, este mai simplu să folosești uleiuri de păr recomandate pentru toate tipurile de păr precum un ulei de par Wella. Gama de produse de la Wella Professionals, Oil Reflections, este creată pentru a oferi clientelor o experiență superioară pentru părul lor, cu rezultate splendide de fiecare dată: un păr foarte neted, hidradat și luminos. Noua colecție de îngrijire este inspirată de unul dintre cele mai apreciate produse, ulei pentru păr Wella Professionals Oil Reflection. Oil Reflections include o gamă completă de produse: șampon, tratament expres, tratament intens, două variante de ulei de păr Wella și un elixir pentru extra-strălucire și netezire. Deși poate fi folosit în mod regulat pentru îngrijirea zilnică, și pentru toate tipurile de păr, acest ulei de par Wella este în mod deosebit recomandat  pentru persoanele cu diverse probleme precum apariția mătreții , căderea părului, decolorarea excesivă, precum și aspectul firului de păr subțire, tern, lipsit de strălucire.

Produsele care conțin ulei de argan sunt ideale pentru a hidrata intensiv și a descurca părul și dacă te-ai convins de beneficiile miraculoase ale acestuia îți recomandăm Moroccanoil ulei. Este un produs ideal pentru pentru hidratare, coafare și finisare. Acest produs ajută la dobândirea elasticității părului, reduce electrizarea, repară și adaugă strălucire părului tern. Este perfect pentru părul uscat, fragil sau încrețit, care este frecvent coafat și expus la căldură.

În general, uleiurile sunt utilizate nu numai pentru un păr puternic și strălucitor, ci și pentru a stimula circulația sangvină la nivelul scalpului. Pe termen lung, utilizarea uleiului de păr poate stimula creșterea acestuia, hidratarea scalpului, poate preveni apariția mătreții și chiar albirea prematură. Cheia aplicării uleiului de păr este cantitatea pe care o folosești, „less is more”. Un ulei de păr se aplică doar pe jumătatea de la vârfuri spre rădăcină, astfel încât substanțele hrănitoare să nu se dilueze. Pentru un păr creț, uscat sau aspru se recomandă să aplici uleiul de păr de la 3 centimetri de rădăcină în jos, până la vârfuri. Poți folosi ulei de păr și dacă ai părul fin sau gras, dar să îl aplici cu grijă doar la vârfuri.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!