Cum și de ce se folosește ceara de păr?

Cum și de ce se folosește ceara de păr?
Ceara de par este un produs de îngrijire a părului, folosit atât de cei care lucrează în domeniu ca hair stylist, cât și de utilizatori normali dar atenți la lookul, chiar la ei acasă. Dacă îți place să fii la modă în ceea ce priveste styling-ul părului și ai nevoie de soluții cât mai eficiente și practice pentru ca o coafura să reziste, atunci poți opta fără ezitare pentru ceara de păr. Ceara de par se potrivește pe orice tip de păr, fie el aspru sau fin, lung sau scurt, drept sau ondulat, iar cu ajutorul acestui produs nu îți va fi greu să obții o coafură rebelă/casual/classy/fancy/elegantă...

De ce să alegi ceara pentru păr vs alte produse de styling

Îngrijirea părului este urmată mereu de stilizare, indiferent sub ce formă are loc. Fie că este prin aplicarea unui gel de fixare în cazul bărbațior, spuma de păr sau fixativul pentru bucle mai definite în cazul femeilor, utilizarea de diferite produse profesionale pentru păr vor ajuta la obținerea look-ului perfect.

Ceara de par este un produs de îngrijire pentru păr ideal pentru fixare, strălucire și un plus de textură. Este o ceară special concepută pentru a fi utilizată în styling, la remodelarea părului și fixarea coafurii sau frizurii, fără a lasa impresia de păr gras.
 • Păr frumos și sănătos - Ceara de par are o textură densă, iar odată ajunsă pe firul de păr, acesta se îmbracă într-o peliculă de ceară, protejându-ți podoaba capilară de posibilele schimbări climatice. Ceara pentru păr nu ajută doar la potolirea firelor rebele, ci și la sigilarea vârfurilor. Este un produs ce poate fi folosit indiferent de lungimea părului și este destinat îngrijirii și stilizării părului, nu a scalpului. De aceea, nu se aplică la rădăcina firului de păr, ci puțin pe vârfuri și, în unele cazuri, foarte puțin pe lungime.
 • Coafură îndelungată - Se recomandă utilizarea de ceara de par în special în sezonul umed, atunci când părul nu face față nici celui mai profesionist aparat de styling. Spre deosebire de fixativ, un produs de styling renumit și des întâlnit, ceara de păr are o putere de fixare cu mult mai mare și este ideală pentru detalii și sculpturi. Avantajul produselor de ceară pentru păr este că nu se cojesc precum gelul și oferă volum și structură frizurii pentru mai mult timp.
 • Durata de viață a produsului - Datorită formulei compacte și dense, ceara de par este mai spornică decât un fixativ sau o spumă de fixare. Se utilizează în cantități extrem de mici, uniformizând compoziția pe toată lungimea de păr dorită. Totodată, utilizând ceara de par spre deosebire de alte produse de styling nu mai este nevoie să folosești fixatori și/sau soluții complementare pentru definirea firelor de păr. 
 • Frecvența aranjării părului – Ceara este recomandată pentru cei ce doresc să-și rearanjeze părul pe parcursul zilei, fără a fi nevoie să îl spele sau să reaplice produsul. Totodată îți permite să-ți experimentezi creativitatea în materie de modă și styling. Poți fixa cu usurință un păr ușor undulat, drept sau cu bucle intense. 
 • Frumusețe pentru ambele sexe - Ceara de par este un produs cosmetic foarte versatil, putând fi folosită atât de bărbați cât și de femei


Cum aplici corect ceara de păr

Spre deosebire de alte produse de styling, aplicarea de ceara de par este puțin mai complicată, motiv pentru care se impun unele precizări în privința modului ei de folosire.
 • Aplica ceara de par pe părul uscat sau aproape uscat. Niciodată nu aplica acest produs pe părul ud.
 • Freacă ceara cu palmele ca să nu fie extrem de lipicioasă. Părul tău va părea nespălat dacă aplici ceara direct. Atunci când îți treci ceara în păr, asigură-te să fie aceeași cantitate peste tot.
 • Aplicarea acestui produs ține și de lungimea și volumul părului. Dacă ai firul de păr subțire și nu te bucuri de o podoabă bogată, e indicat să nu exagerezi cu cantitatea.
 • Nu aplica ceara înainte să te îmbraci. Îți poți strica frizura foarte ușor, iar pe urmă hainele tale pot deveni lipicioase. După ce te-ai dat cu ceară pe cap, pune uscătorul în funcțiune. Foehnul are rolul să fixeze ceara, iar părul nu va avea un aspect uleios.
 • Legat de cantitatea ideală de ceară pentru păr, principiul less is better „mai puțin e mai bine” se aplică și în acest caz. Dacă părul este lung (trece de umeri) ai nevoie de două picături, cam cât buricul degetului mare. Dacă este scurt, cantitatea nu trebuie să depășească mărimea buricului degetului mare.
 • Este nevoie să te speli a doua zi după ce ai folosit ceara de par. E singurul mod în care poți îndepărta produsul din păr și singura varianta prin care poți preveni distrugerea părului.

Cea mai bună ceară de păr profesională

Pentru a alege o ceara de par care să ți se potrivească nu este suficient să alegi produsul cu cea mai puternică fixare, criteriile de alegere sunt legate de gradul de fixare, gradul de strălucire, lungimea părului, aspectul pe care îl dorești pentru părul tău: natural, mat, texturat.
 • Nivelul fixarii și volumul - Ceara de par te va ajuta să obții mai mult volum, chiar și pentru un păr moale și subtire, iar fixarea va fi una mai flexibilă, de nivel mediu-mediu ridicat. Un factor important de care să ții seama la alegerea unei cutii de ceară de păr îl reprezintă nivelul de fixare al podoabei capilare, care poate fi: strong (puternic), mediu și light (ușor).

Produsele cu fixare strong oferă o textură deosebită și o fixare puternică. Aplicarea este uniformă, ușor de realizat și de curățat. Nu conține reziduuri și se poate aplica pe părul uscat sau ud. Produsele de ceara de par cu fixare medie sunt specifice pentru realizarea unei texturi mate a părului scurt și mediu. Conțin ingrediente naturale și protejează părul. Coafura se poate reface ori de câte ori ai nevoie. Ceara cu fixare ușoară îți va permite să îți modelezi coafura oricum și oricând în timpul zilei.
 • Funcții - Ceara de par se găsește în două categorii diferite de produse de styling și anume, în gama de formule modelatoare și în cea de nuanțatoare. Opțiunile din prima categorie lucrează asupra texturii și volumului, acoperirea firelor capilare cu un strat subțire de ceară, ajutând la obținerea și menținerea formei dorite. Vorbim aici de ceara de păr cu aspect mat, care păstrează culoarea și structura fizică intactă, cât și de ceara frecvent întâlnită, care oferă un plus de strălucire părului. În gama nuanțatoare vei găsi variante concepute pentru a schimba culoarea părului, disponibile într-o varietate de nuanțe. Ambele categorii de ceară de păr mai pot oferi funcții suplimentare de detoxifiere și hidratare a firelor de păr, de protecție UV și împotriva radicalilor liberi. Se numără de asemenea printre opțiunile de styling care ajută la prevenirea deteriorărilor provocate de uscarea părului la cald.
 • Tip de păr și scalp - Ceara de par este utilizată preponderent de către bărbații care au un fir de păr cu grosime medie spre ridicată, cu lungime cuprinsă între 2-10 cm. Nu e bine să folosești produsele pe bază de ulei sau cu potențial de iritare a dermului, dacă ai ten acneic sau probleme cu scalpul. Cea mai bună ceară de păr pentru bărbați este cea care dispune de o compoziție naturală cu un număr redus de ingrediente, delicată și flexibilă, datorită căreia se protejează părul și scalpul fără a-l încărca, garantează o finisare mată, accentuarea texturii și susținere și menținere fermă indiferent de stilul ales.
 • Produse profesionale - Chiar dacă există o serie de produse de styling, se recomandă întotdeauna folosirea celor mai bune produse pentru styling din rândul categoriei profesionale, pentru protejarea părului de efectele nedorite, care pot să apară în timp. Ceara de par profesională este asemănătoare cu pasta de păr, cu diferența că este mai fluidă și mai ușor de aplicat. Datorită conținutului mai ridicat de uleiuri sau mai ridicat de apă, ceara are o textură mai moale, un nivel mai mic de fixare și un grad mai mare de modelare. 

Pentru că ceara de par profesională are o formulă mai light, nu încarcă foarte mult firul de păr și nici nu-l încurcă. Ceara de par profesională oferă părului nu numai strălucire și fixare ci și protecție împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător, acționând ca o barieră de protecție împotriva factorilor externi.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!