Cum poți avea un păr strălucitor și de ce anume să te ferești

Cum poți avea un păr strălucitor și de ce anume să te ferești

Visezi să ai păr strălucitor și sănătos fără să petreci ore în șir prin saloanele de înfrumusețare? Atunci a venit momentul să analizezi obiceiurile tale zilnice și să afli care dintre acestea îți afectează sănătatea podoabei capilare. Inamicii firelor de păr nu sunt doar produsele de îngrijire nepotrivite, ci și stresul și alimentația dezechilibrată. 

 

Din dorința de a avea cosițe perfecte, multe femei cad în capcana de a se vopsi și coafa în exces, ceea ce duce la pierderea elasticității și strălucirii. Rezultatul este un păr uscat, cu vârfuri despicate, lipsit de volum și cu rădăcină slabă. Elimină din rutina ta tot ceea ce ai făcut greșit până acum și răsfață-ți părul cu tratamentele potrivite. 

 

Citește în continuare care sunt cauzele unui păr uscat, lipsit de strălucire și vitalitate, de ce ar trebui să te ferești și ce produse de îngrijire sunt potrivite pentru tine. 

 

Păr uscat, fără strălucire: care sunt cauzele? 

 

Pentru a te bucura din nou de un păr sănătos, află mai întâi posibilele cauze pentru care cosițele tale și-au pierdut strălucirea. 

 
  • Folosirea unui șampon nepotrivit. Dermatologii recomandă alegerea șamponului în funcție de tipul de scalp pe care îl ai. Ai nevoie de un produs care să răspundă nevoilor pielii tale, care să curețe delicat și să hidrateze scalpul. Evită șamponarea excesivă și produsele cu acțiune dură, altfel te poți confrunta cu timpul cu mătreață și iritații.
  • Expunerea prelungită la raze UV. Dacă ai observat că părul tău își pierde strălucirea în sezonul estival, atunci este posibil ca vinovatul principal să fie soarele. Evită să stai la plajă în intervalul orar 11:00 – 16:00 și protejează-ți părul cu o pălărie de soare, o bască, o șapcă ori o eșarfă fancy. De asemenea, este indicat să aplici un spray cu SPF special conceput pentru protejarea părului de efectele nocive ale razelor UV.
  • Înaintarea în vârstă. Odată cu trecerea timpului, glandele sebacee produc mai puțin sebum, uleiul natural al corpului care hidratează și protejează părul și pielea. De aceea este recomandat să pui accent atât pe hidratarea de la interior (consum adecvat de lichide), cât și pe cea de la exterior (șampon și tratamente hidratante).
  • Coafarea frecventă. Folosirea în exces a instrumentelor de styling (ondulator, placă, perie) poate duce la uscarea și degradarea firelor de păr. Specialiștii recomandă să aplici înainte de coafare un spray cu protecție termică care are rolul de a proteja firele de păr de căldura instrumentelor de styling încinse. 
  • Alimentație săracă în minerale și vitamine. Dieta zilnică este importantă pentru menținerea unui păr sănătos, astfel că este recomandat să ai meniuri echilibrate ca să îi asiguri corpului toate substanțele necesare. Spre exemplu, un scalp uscat și iritat poate avea drept cauză carența de Omega-3. În acest caz este indicat să introduci în alimentația zilnică avocado, ouă, unt, nuci, migdale și pește gras precum somonul. Și consumul scăzut de proteine poate duce la un păr fragil și cu rădăcină slabă.
ingrijire par sanatos


Cum poți avea un păr strălucitor: sfaturi de îngrijire

 

Dacă ai depistat cauza care îți răpește din frumusețea părului, încearcă să faci schimbările necesare în stilul tău de viață. Încă un pas important este să îți revizuiești ritualul de îngrijire a podoabei capilare. S-ar putea să descoperi că până acum ai folosit produsele nepotrivite tipului tău de păr, care nu numai că îl uscau, dar îți provocau și alte neplăceri precum mătreață, cădere și iritații la nivelul pielii capului. 

 

Este important să folosești produse de calitate care să îți hrănească părul în profunzime, să îi asigure doza de hidratare necesară, să îl curețe blând și să îi ofere strălucire și rezistență. Toate aceste beneficii îți sunt asigurate de produse profesionale de calitate de la branduri de încredere. Bold Beauty îți pune la dispoziție o gamă diversificată de produse profesionale de îngrijire a părului: șampoane hidratante, balsamuri reparatoare, măști hrănitoare, tratamente pentru strălucire și întărire a rădăcinii. 

 
  • Folosește un șampon clarifiant o dată pe săptămână. Este un produs special conceput pentru a curăța în profunzime firele de păr și a elimina toate reziduurile și impuritățile.
     

  • Clătește-ți podoaba capilară cu apă rece (pe lungime, nu direct la rădăcină). Aceasta închide cutila părului și nu afectează uleiurile naturale ale scalpului. Părul tău va fi mai strălucitor și mai neted.
     

  • Utilizează vopsea profesională. O vopsea de păr de calitate nu își va pierde strălucirea după câteva spălări, ci va rezista eroic chiar și în sezonul cald când are parte de provocări. Soarele puternic și clorul din piscină decolorează și usucă firele de păr, astfel că este esențial să folosești produse de încredere. Obține culoarea dorită cu o vopsea de păr profesională din magazinul nostru și bucură-te săptămâni întregi de strălucire și vitalitate.
    par stralucitor

  • Dormi pe o față de pernă din satin ori mătase. Răsfăț garantat! Acest material nu are tendința să absoarbă uleiurile și să deshidrateze astfel firele de păr. Mai mult, prin acest truc eviți și ruperea părului care poate avea loc la frecare, când te întorci de pe o parte pe alta, așa cum se întâmplă cu pernele din materiale sintetice și chiar din bumbac.
     

  • Aplică o mască pentru strălucire. Alfaparf Semi di Lino Diamond Illuminating Mask netezește cuticula, revitalizează părul, făcându-l moale, flexibil și cu o strălucire intensă. Este un tratament intensiv care îi asigură podoabei capilare un amestec de ingrediente necesare pentru un plus de strălucire si luminozitate.
     

  • Ai grijă de sănătatea scalpului. De cele mai multe ori ne concentrăm pe îngrijirea firelor de păr și neglijăm cu desăvârșire nevoile pielii capului. Te poți bucura de un păr sănătos prin efectuarea regulată a unui tratament gratuit: masajul capilar. Cu ajutorul buricelor degetelor, realizând mișcări circulare, masează pielea capului de câteva ori pe săptămână, timp de 10 minute. Acest masaj stimulează circulația sângelui, susține creșterea părului, previne căderea firelor și oferă strălucire naturală. 


O rutină de îngrijire corectă, bazată pe o alimentație echilibrată și folosirea unor produse de calitate, îți va fi de ajutor pentru obținerea unui păr sănătos și strălucitor
 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!