Cum alegi cel mai bun sampon pentru scalp sensibil

Cum alegi cel mai bun sampon pentru scalp sensibil

Deși scalpul și sănătatea acestuia este foarte importantă pentru creșterea sănătoasă a părului, de cele mai multe ori acesta este neglijat. Similar cu pielea sensibilă, un scalp sensibil poate aduce disconfort și în plus, poate crea un aspect neplăcut fiind caracterizat prin mâncărime, iritație, roșeață, fulgi de matreață, durere la atingere, și, uneori, o infecție sau o afecțiune medicală.

Sensibilitățile scalpului pot veni și pleca, dar pentru că părul este atât de unic și îngrijirea părului este atât de personală, este important să cunoști motivele specifice în urma căruia scalpul a devenit sensibil și chiar dureros. Sensibilitatea scalpului este o problemă frecventă legată de mai multe afecțiuni medicale pe care le au o mulțime de oameni, dar pe de altă parte pielea ta poate fi calmată și hrănită de produse potrivite pentru îngrijirea părului și mai ales dacă introduci în rutina ta de îngrijire un șampon pentru scalp sensibil cu ingrediente potrivite.

Care sunt semnele scalpului sensibil?

Sensibilitatea scalpului este definită ca durere, inflamație, furnicături, amorțeală, iritație, mâncărime, trepidație sau sensibilitate a scalpului. Alte simptome pot fi umflăturile pe scalp, scuame de culoare albă si uscate (a nu se confunda cu mătreața), scalpul uleios și în cele din urmă pierderea părului. Adesea, multe dintre aceste simptome apar împreună, fiind legate de procesele imune ca răspuns la o varietate de afecțiuni. Migrenele, durerile de cap de tensiune și tulburările autoimune, cum ar fi psoriazisul, pot provoca inflamarea, iritarea și durerea scalpului. Arsurile solare, erupțiile cutanate, rănile și mușcăturile de insecte provoacă, de asemenea, frecvent sensibilitatea scalpului.

În general, un scalp sensibil este rezultatul unor condiții care afectează vasele de sânge, nervii și țesuturile de sub sau din jurul scalpului. De multe ori, nu există simptome vizibile, dar alteori, sensibilitatea scalpului este dureros de evidentă, implicând peeling, exfoliere și detartraj al pielii.

Cum tratezi scalpul sensibil?

 

În multe cazuri, condițiile care cauzează sensibilitatea scalpului dispar de la sine. Mulți necesită, de asemenea, curățare și îngrijire de bază pentru a se asigura că zona se vindecă cu succes. Diverse produse sunt disponibile pentru cumpărare online, inclusiv unguente, antiseptice și materiale de pansament. Spălările cu șampon pentru scalp sensibil și balsamurile sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit pentru a ajuta la tratarea sensibilității scalpului.

Ameliorare corectă a unui scalp sensibil ar trebui să includă: masarea scalpului cu vârful degetelor cu mișcări circulare; aplicarea de gheață la intervale de 10 minute; folosirea unor perii moi și flexibile de silicon pentru o exfoliere blândă pentru a stimula scalpul; lăsarea încet în jos a părului care a fost ținut într-o poziție strânsă pentru o perioadă lungă de timp. Stretching-ul și tehnicile de relaxare pot fi, de asemenea, de ajutor pentru sensibilitatea scalpului provocată de dureri de cap, dureri musculare și tensiune.

sampon scalp sensibil


Ce ingrediente ar trebui să caut în șampoanele pentru scalp sensibil?

Anumite substanțe chimice de curățare pot face mai rău unui scalp sensibil, exacerbând iritarea. Pielea sensibilă necesită ingrediente speciale, simple, împerecheate corect, care să calmeze și să repare deteriorarea pielii.

Din fericire, există o mulțime de șampoane concepute pentru a calma scalpul cu ingrediente alese de experți, care sunt de dorit într-un șampon pentru scalp sensibil. Ceea ce dorești să regăsești pe lista cu ingrediente sunt o mulțime de uleiuri ușoare, hidranți și ingrediente botanice concepute pentru a restabili scalpul înapoi la o stare echilibrată:

  • extract de aloe vera - ajută la atenuarea arsurilor solare sau a iritației scalpului;
  • ingrediente derivate din nucă de cocos - ajută la curățarea părului fără a irita scalpul;
  • apa de trandafiri - calmeaza scalpul;
  • muşeţel;
  • ovăz - calmează pielea și repară părul uscat;
  • glicerină;
  • ulei din semințe de struguri;
  • ulei de argan - are proprietăți antiinflamatorii;
  • ulei de arbore de ceai;
  • ulei de lavandă - ajută la restabilirea naturală a echilibrului;
  • hialuronat de sodiu - un umectant care atrage umezeala înapoi în scalp;
  • aminoacizi - pot ajuta la stimularea colagenului și la reținerea umidității.


Ce ingrediente de șampon ar trebui să evit dacă am un scalp sensibil?

Lista ideală de ingrediente pentru cel mai bun șampon pentru scalp sensibil nu trebuie să includă sulfați. Sulfații pot fi potențial uscați, iritanți și nerecomandați pentru scalpurile sensibile. Practic, ar trebui evitați așa-numiții agenți tensioactivi duri, care sunt ingrediente care epuizează scalpul de sebumul său natural.

Aceștia ar fi lauril sulfat de sodiu, parabeni (de exemplu, metilparaben), silicon, alcool și parfumuri sintetice. Siliconul (cum ar fi dimeticona) promovează acumularea de produse pe scalp, rezultând o piele grasă și deshidratată. Alcoolul și parfumurile sintetice, la rândul lor, folosite în cantități mari pot usca scalpul, pot provoca fulgi și pot irita în continuare pielea delicată. 
 

Cel mai bun șampon pentru scalp sensibil

Ingredientele din produsele de îngrijire ale părului pot cauza probleme unui scalp sensibil. Alegerea de produse naturale de îngrijire poate fi cel mai bun traseu atunci când cauți ceva mai bțând pentru părul tău. Verifică etichetele ingredientelor șampoanelor și balsamurilor pentru a vedea dacă acestea sunt certificate ecologic sau formulate fără parfumuri și sulfați care cauzează alergii, siliconi sau alcooli de uscare. Cu cât ingredientele sunt mai simple, cu atât mai bine pentru scalp.

Alege produse care sunt formulate special pentru părul sensibil și scalp, acestea fiind mai ales foarte hidratante. Produsele care calmează și hidratează părul vor scăpa de durerea de la nivelul scalpului asociată cu roșeață, iritație sau uscăciune. 

  • Un șampon pentru scalp sensibil hidratant fara sulfati este Keune Care Derma Sensitive. Acesta va fi un tratament excelent pentru scalp și poate, de asemenea, să reechilibreze nivelul pH-ului scalpului. Conține un complex unic pentru calmarea scalpului format din glicerină (hidratează intens) , alantoină (calmeaza și îngrijește scalpul iritat) și Symolient un ingredient ce are puterea de a reduce imediat senzațiile de mânăarime și în același timp previne apariția acestor senzații, în viitor.

  • Keune So Pure Calming este un alt șampon pentru scalp sensibil blând, îmbogățit cu un amestec de uleiuri esențiale și extracte din plante, dar fără sulfați și parabeni. Principalele ingrediente sunt uleiul de cocos, uleiul din miez de palmier și uleiul din semințe de guar. Uleiul de argan aduce un plus de Vitamina A și E care întăresc structura fibrei capilare și funcțiile scalpului, iar extractele de lavandă și mușetel împreună cu amestecul de uleiuri acționează ca un tratament asupra scalpului sensibil. Efectul odihnitor și relaxarea sunt cuvintele cheie ce definesc experiența aromată pe care ți-o crează aceast produs.

Pe de altă parte dacă scalpul este sensibil, ar trebui să eviți spălarea excesivă a acestuia. Spălarea părului în fiecare zi poate duce la epuizarea uleiurilor esențiale și a sebumului care protejează suprafața pielii. Este mai bine ca părul să fie spălat la trei până la patru zile, astfel încât scalpul să aibă suficient timp pentru a-și regenera bariera. Cel mai important este să îți schimbi rutina de îngrijire a părului și să alegi în cunoștință de cauză, cel mai bun șampon pentru scalp sensibil care te va ajuta să-ți regenerezi și să-ți repari scalpul.
 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!