Cum alegi cel mai bun sampon pentru par gras

Cum alegi cel mai bun sampon pentru par gras

Părul nostru produce uleiuri naturale (sebum) pentru a ne menține părul protejat, hidratat și hrănit în mod natural. Unele tipuri de păr tind să producă uleiuri mai mult și mai rapid decât celelalte. Acest ulei se amestecă cu murdărie, particule de praf, transpirație și alți poluanți externi de mediu provocând depuneri pe păr, în special la rădăcină. Acest lucru face ca părul tău să arate foarte gras și murdar oferind look-ului tău un aspect neîngrijit.

 

Părul gras este pentru oricine o problemă care creează o stare neplăcută. Trebuie să îți speli părul mai des pentru a scăpa de excesul de ulei, celulele moarte ale pielii și acumularea de produse, dar trebuie, de asemenea, să ai grijă să nu îl iriți. Spălarea excesivă, prea viguroasă sau cu produse prea dure, poate irita și mai mult scalpul ceea ce va determina glandele sebacee să producă și mai mult ulei.

 

Există șampoane pentru păr gras?

 

Dacă părul tău devine unsuros la scurt timp după ce îl speli, ar trebui să-ți actualizezi rutina de îngrijire a părului cu cel mai bun șampon pentru păr gras. Din fericire pentru tine, există nenumărate șampoane pe piață special concepute pentru părul gras. Acestea sunt create cu substanțe speciale care elimină uleiul și impuritățile care se acumulează pe părul tau. 

 

În mod normal, astfel de produse conțin cuvântul "curăță" în caracteristicile lor, dar pot conține substanțe chimice dure, cum ar fi sulfați, ftalați, gluteni, parabeni, DEA și TEA, care curăță părul de uleiurile sale naturale, dăunând fiului de păr și lăsându-l vulnerabil și predispus la daune. Acest lucru va determina corpul să producă și mai multe uleiuri pentru a lupta împotriva daunelor. În mod similar, dacă utilizezi un șampon care este formulat pentru părul uscat și conține ingrediente hidratante, acesta va face în cele din urmă părul din ce în ce mai gras.

 

Pentru a alege cel mai bun șampon pentru păr gras ar trebui să utilizezi o formulă mai puțin intensă. Etichetele șampoanelor care au în descriere cuvinte precum "ușoară", "blândă" sau "zilnică" sunt cele mai recomandate. E mai potrivit un șampon hidratant și blând cu scalpul tău deoarece acestea sunt ușoare, non-iritante pentru scalp și potrivite pentru utilizarea de zi cu zi.

 

Criterii pentru alegerea șamponului pentru păr gras

 

Șampoanele pentru păr gras susțin reținerea umidității și pot ajuta la uscarea scalpului. Dacă scalpul tău tinde să fie gras, ai putea căuta un șampon pentru păr gras care controlează excesul de ulei și producția de sebum.

 
  • Evită șampoanele care hidratează intens. Acestea tind să adauge prea multă umiditate scalpului deja gras. Părul drept este cu siguranță mai probabil să arate mai gras decât părul mai creț. Și asta pentru că, pe părul drept, uleiurile de pe scalp se deplasează mai repede și mai ușor dând părului un aspect mai gras.
  • Folosește un șampon gras pentru volum. Alege produse în care se specifică un nivel crescut al volumului, consolidarea sau echilibrarea. Aceste produse sunt non-hidratante și mai eficiente în îndepărtarea excesului de ulei.
  • Alege un șampon clarifiant poate fi un mare ajutor pentru afecțiunile scalpului super-gras, acesta fiind, în esență, o versiune mai puternică a șamponului obișnuit, datorită ingredientelor, cum ar fi oțetul sau exfoliantele. Dar ai grijă să nu suprasoliciți produsul și să îți usuci scalpul și părul. Șamponul tratament pentru curățare Olaplex Clarifying Nr. 4 este conceput pentru a elimina depunerile și impuritățile. O singură utilizare a acestuia îndepărtează mineralele apei dure, clorul și acumularea de produs, nu conține sulfați, are pH echilibrat și conține ingrediente de reparare a părului brevetate Olaplex. Poate fi folosit o dată pe săptămână în locul șamponului obișnuit.
  • Folosește două tipuri de șampon. Similar cu curățarea în mai multe etape a feței, șamponarea în etape constă în spălarea părului cu două șampoane diferite pentru nevoi diferite. Alege o formulă pentru a aborda scalpul gras, care curăță impuritățile și sebumul în profunzime, urmată de o formulă pentru a crea volum.
cel mai bun sampon pentru par gras

Ingrediente must-have la un șampon pentru păr gras

 

Dacă ai părul gras, există câteva ingrediente specifice de care trebuie să ai grijă atunci când faci următoarea achiziție de șampon. Unele uleiuri esențiale, cum ar fi lavanda, rozmarinul, arborele de ceai, menta, lemongrass și ylang-ylang, toate au proprietăți care îți pot curăța în mod natural scalpul de excesul de ulei, fiind unele dintre cele mai bune ingrediente pe care să le cauți într-un șampon. 

 

Pe lângă curățarea scalpului, aceste uleiuri ajută la echilibrarea producției naturale de ulei a scalpului, pot controla mătreața și promovează creșterea părului. Ele sunt, de asemenea, mai blând decât substanțele chimice sintetice dure care pot exacerba problemele scalpului.

 

Pe de altă parte dacă șamponul tău preferat se bazează pe agenți tensioactivi, aceasta poate fi și cauza șuvițelor tale grase. Aceștia se găsesc în mod obișnuit în formulele de șampon (sulfații, cum ar fi lauril sulfatul de sodiu) fiind detergenți chimici care creează senzația de spumă. Este un câmp minat încărcat cu parabeni, alcool, coloranți toxici, substanțe chimice sintetice, siliconi și parfumuri. 

 

Șamponul pentru par gras Milk Shake Scalp Care este soluția profesională pentru îndepărtarea reziduurilor grase cu o acțiune de normalizare profundă. Formula sa cu extracte organice de coriandru și elichrysum, uleiuri esențiale de cedru și coriandru și un amestec echilibrat de produse de curățare delicate, acționează în profunzime, dar delicat, îndepărtând sebumul și reziduurile uleioase. Este lipsit de tot felul de substanțe chimice dure, inclusiv sulfați, parabeni, gluteni, ftalați, DEA și TEA, ceea ce îl face cel mai bun șampon pentru păr gras.

sampon par gras

Sfaturi pentru o nouă rutină de îngrijire a părului gras

 

În timp ce alegerea celui mai bun șampon pentru părul gras este un pas important în rutina de îngrijire a părului, există lucruri suplimentare pe care le puteți face pentru a vă împiedica părul să arate și să se simtă prea gras.

 
  • Prea des sau prea rar - Chiar și cel mai bun șampon pentru păr gras nu va rezolva toate problemele dacă nu ai stabilit cât de des ar trebui să îți speli părul. Când vine vorba de gestionarea producției de ulei, șamponul pe care îl utilizezi este cu siguranță important, dar frecvența spălării este și mai importantă. Supra-spălarea părului poate avea drept consecință producerea de către scalp de mai mult ulei. Dacă simți că părul tău are acumulare de ulei din cauza spălării excesive, încearcă să-ți speli părul mai rar. Acest lucru va dura un pic de experimentare și de timp pentru a-ți da seama dacă funcționează pentru pletele tale. Dacă ești obișnuită să-ți speli părul în fiecare zi, încearcă să-l speli părul după 2-3 zile. Dacă în câteva săptămâni, pare să funcționeze, conținuă decalând și mai departe. La fel, dacă simți că părul tău produce mai mult sebum pentru că îl speli mai rar, încearcă să-ți speli părul mai regulat și vezi dacă funcționează pentru tine.

  • Balsam hidratant – Este recomandat întotdeauna să folosești după șamponare un balsam hidratant pentru a menține un echilibru al umidității și să te concentrezi în mod special asupra vârfurilor atunci când îl aplici.
  • Masaj și produse suplimentare - Împreună cu utilizarea celui mai bun șampon pentru păr gras, este util să folosești un exfoliant pentru scalp o dată pe lună sau să adăugi un masaj al scalpului în rutina zilnică pentru o apărare suplimentară împotriva excesului de uleiuri. Dar, din nou, echilibrul este cheia. Suprasolicitarea parului poate stimula productia de ulei in exces.

  • Păstrează-ți mâinile departe de părul tău - Transpirația și uleiurile din mâinile tale se pot transfera pe păr și îi pot da un aspect uleios și neglijent. Totuși, dacă ești tentată să folosești pieptănul prea des, îți poți aranja mai bine părul cu degetele.

  • Fără căldură - Căldura este nesănătoasă pentru părul tău din motive întemeiate, dacă se usucă umiditatea naturală a părului, părul rămâne uscat și fragil. Mai mult stylingul termic prin suflare sau orice alt gadget care funcționează cu căldură stimulează glandele sudoripare, determinând părul să producă mai multă transpirație și sebum, de unde și acumularea excesivă. Rămâi la coafuri mai naturale, iar noua ta rutină cu șampon pentru păr gras pentru echilibrare, te va ajuta să te ocupi mai ușor de coafarea părului fără căldură.

  • Înlocuiește-ți fața de pernă – Schimbă-ți fața de pernă obișnuită cu una din satin sau mătase. Acest lucru va reduce frecarea și va promova starea generală de sănătate a părului. Mai mult, nu uita să-ți schimbi fețele de pernă o dată pe săptămână. O husă de pernă curată, care nu are ulei absorbit sau murdărie, ajută foarte mult la îmbunătățirea stării părului tău.

  • Șampon uscat - O soluție rapidă pentru părul gras între spălări este un șampon pentru păr gras uscat, adică un șampon care îți împrospătează părul fără a folosi apă. De obicei, vine sub formă de spray și este la fel de ușor de utilizat ca un deodorant, cu excepția faptului că este pentru firele de păr. Dar există un dezavantaj dacă șamponul conține și substanțe chimice dure care îți pot usca părul și îl pot deteriora pe termen mai lung. Încearcă șamponul uscat pentru curățare și absorbție instantă a sebumului Keune Style Dry Shampoo. Îmbogățit cu extract de bambus, pentru fortificarea firului de păr, acest șampon absoarbe excesul de ulei, oferă vâscozitate și adaugă volum părului fără a-i usca umiditatea naturală. Mai mult acest șampon nu conține tot felul de substanțe chimice dure, inclusiv sulfați și parabeni

Pentru a recapitula, alternând între șampoane clarificatoare și șampoane ușoare și blânde îți vei putea atenua producția excesivă de ulei de la nivelul scalpului. De asemenea, poate fi util să îți dai seama cât de des ar trebui să îți speli părul. BoldBeauty te va ajuta întotdeauna să-ți modernizezi rutina de îngrijire a părului și să alegi cel mai bun șampon pentru păr gras.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!