Ce este vopseaua semipermanentă? Care este diferența dintre nuanțarea părului și vopsire?

Ce este vopseaua semipermanentă? Care este diferența dintre nuanțarea părului și vopsire?

Colorarea podoabei capilare este prima variantă la care se gândesc femeile atunci când vor să facă o schimbare de look. Vopseaua semipermanentă și nuanțatorul sunt două dintre principalele produse folosite pentru schimbarea nuanței naturale a părului. Nu știi pe care dintre acestea să le alegi și cum să le aplici pentru a obține cele mai bune rezultate? Te invităm să descoperi în continuare care sunt beneficiile lor, dar și care este diferența dintre nuanțarea părului și vopsire. 

 

Ce este vopseaua semipermanentă? 

 

Vopseaua semipermanentă este un tip de vopsea care permite o schimbare de look temporară. Acesta este produsul care te încurajează să îți schimbi ușor culoarea podoabei capilare, dar fără să stai cu teamă că va trebui să accepți pe termen lung un rezultat care să nu te încânte. De aceea este preferata multor femei care vor să experimenteze o nouă culoare înainte de concediu, pentru un eveniment ]n familie ori la un party. 

 

Vopseaua semipermanentă nu conține amoniac, nu necesită oxidant, este ușor de aplicat și nu pătrunde în stratul interior al firului de păr. Are rol mai mult de revitalizare a culorii părului natural ori deja vopsit. 

 

Acest tip de vopsea se decolorează mai ușor, după câteva spălări, în comparație cu vopseaua permanentă. Bineînțeles, dacă îți dorești să te bucuri mai mult timp de nuanța obținută, îi poți prelungi cu usurință durata de viață cu ajutorul produselor concepute pentru părul colorat. Spre exemplu, șamponul intens protector pentru păr vopsit Keune Care Color Brillianz are la bază complexul Color Sealing ce asigură culoare vibrantă, de lungă durată. Produsul conține extract din semințe de floarea-soarelui cu rolul de a neutraliza acțiunea radicalilor liberi, fapt ce protejează intensitatea culorii părului.
 

Este important de reținut și faptul că aceasta are un grad mai mic de acoperire a firelor de păr albe. Așadar, dacă ai mai multe apărute și nu vrei să își facă simțită prezența deloc, cel mai bine este să folosești în continuare o vopsea de păr permanentă. 

nuantarea parului

Altfel vopseaua semipermanentă este alegerea perfectă dacă vrei să oferi mai multă strălucirea podoabei tale capilare ori dacă vrei să încerci o nuanță mai îndrăzneață timp de câteva săptămâni. De asemenea, este un aliat util și dacă vrei să afli cum ți-ar sta cu o anumită culoare înainte de a lua decizia unei schimbări majore. Unele femei folosesc acest tip de vopsea doar ca pe o tranziție, în timp ce altele se îndrăgostesc de efectele și avantajele ei și o introduc pe termen lung în ritualul de colorare a cosițelor. 

Diferența dintre nuanțarea părului și vopsire
 

Dacă te preocupă schimbarea look-ului în ultima perioadă, cu siguranță te-ai întrebat pentru ce ar fi mai bine să optezi: vopsirea sau nuanțarea părului? Ca să iei o decizie bună pentru tine, trebuie să cunoști mai întâi care sunt caracteristicile celor două proceduri și prin ce anume se diferențiază. Doar după ce cunoști în detaliu aceste informații vei putea să realizezi care este alegerea potrivită pentru tine – fie o vopsea de păr permanentă sau semipermanentă, fie un produs nuanțator. 

 

Nuanțarea părului este o metodă rapidă de a împrospăta aspectul culorii, chiar în câteva minute. Este o metodă de colorare perfectă pentru femeile care vor să testeze mai multe nuanțe ori să facă schimbări frecvente, fiindcă rezultatul va rezista doar câteva spălări. Așadar, principala diferență dintre nuanțarea părului și vopsire constă în durata rezultatului cromatic. Vopseaua, fie că este semipermanentă ori permanentă, rezistă mai mult timp pe păr și are o acoperire mai bună. Este varianta potrivită pentru tine dacă vrei un rezultat de durată. 

 

Chiar dacă nu toate produsele cu efect nuanțator au aceeași formulă, acestea acționează în mod similar. Spre exemplu, un nuanțator poate fi găsit în comerț sub formă de spray, cremă, gel, șampon ori spumă. Drept exemplu oferim spuma hidratantă nuanțatoare fără clătire Milk Shake Colour Whipped Cream. Produsul acționează ca un balsam, care în același timp împrospătează și menține culorile intense. Acesta conține proteine din lapte care restructurează podoaba capilară și emolienți speciali ce asigură o hidratare îndelungată.

Secretul constă în complexul Integrity 41 (extract de semințe de floarea-soarelui hidroglicolică, bogat în polifenoli antioxidanți) care contribuie la menținerea culorilor. Rezultatul este un păr mătăsos, intens hidratat, strălucitor și o culoare împrospătată (pentru părul vopsit) sau reflexii vii (pentru părul nevopsit). 

vopsea semipermanenta

Cum alegi vopseaua semipermanentă?

 

Un rezultat final de excepție depinde de vopseaua pe care ai ales-o. Pentru a găsi nuanța potrivită pentru tine este indicat să ții cont de câteva criterii de selecție. Culoarea ochilor este un ghid bun în acest sens. Dacă ai ochii albaștri, ți se potrivesc mai mult tonurile reci, dar nu te dezavantajează nici cele calde. Pentru ochii verzi, cele mai potrivite culori sunt maro, ciocolatiu, cărămiziu, cupru și caramel. Ochii căprui ori negri sunt complimentați de vopsea șaten auriu sau șaten cu tente de cupru sau ambră.

 

Nuanța tenului este alt criteriu util în alegerea vopselei semipermanente potrivite. Așadar, dacă ai tenul deschis la culoare, mizează pe nuanțe de vopsea calde, precum cele din familia blondului. Pentru pielea rozalie sunt recomandate tonurile cenușii, dar și culori precum blond platinat sau castaniu deschis. Cele mai bune variante pentru tenul închis sunt culorile precum brun-auriu, maro-miere, mahon sau alună. 

Acum îți va fi mult mai ușor să iei o decizie legată de schimbarea look-ului. Indiferent că optezi pentru vopsea semipermanentă ori nuanțator, alege întotdeauna produse de calitate care să nu îți afecteze părul și să îți ofere o îngrijire completă.



 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!