Căderea părului - cauze și remedii

Căderea părului - cauze și remedii
Căderea părului este o un proces fiziologic, dar acesta poate reprezenta și un semn de deficiență metabolică. În total, o persoană are în medie între 100.000 și 150.000 de fire, așa că dacă găsești dimineața câteva fire în peria ta de păr nu ai motive să te îngrijorezi. În funcție de desimea podoabei capilare, pot cădea zilnic între 50 și 100 de fire de păr, însă este anormal să nu se regenereze la fel de repede. Specialiștii spun că un ciclu normal de reînnoire a părului poate dura și câteva săptămâni.

De multe ori, încercările de a menține sănătatea și bogăția acestuia eșuează, din cauza unor afecțiuni care îi deteriorează aspectul și care pot duce chiar la căderea firelor de păr. De fapt, pierderea părului este una dintre cele mai comune boli ale secolului, cauzată fiind de stres dar și de o mulțime de alți factori. Creșterea sănătoasă a părului e influențată de fluctuațiile minore ale metabolismului și este dependentă de un echilibru mineralo-hormonal foarte sensibil.
 

Probleme ce pot determina căderea părului


Căderea părului este, în cele mai multe dintre cazuri, o problemă de sănătate. Deficiențele de vitamina D, dezechilibrele hormonale, carențele nutriționale, menopauza și stresul pot fi vinovate pentru căderea părului. Toate se pot remedia, prin diverse metode.
  • Dacă vorbim despre deficiențele sau carențele de vitamine, ele se pot remedia prin administrarea suplimentelor nutriționale care să echilibreze nivelul acestora. Existența unei cantități prea mari de vitamina A în corp sau lipsa unui nivel optim de proteine pot genera, printre multe altele, și căderea părului.
  • În situația în care te confrunți cu o problemă endocrină care generează căderea părului este necesar consultul unui medic de specialitate. Căderea părului se poate manifesta și ca efect complementar al anumitor afecțiuni cum ar fi, de exemplu, diabetul sau hipertiroidismul.
  • În cazul în care căderea părului este generată de administrarea anumitor medicamente, încetarea administrării lor va reprezenta soluția optimă de tratament.
  • Părul poate suferi schimbări și în funcție de sezonul în care ne aflăm. Dacă iarna acesta are tendința de a deveni mai casant din cauza frigului, vara părul capătă tendințe de deshidratare. Astfel, pentru a combate aceste efecte negative care pot duce la căderea părului este important să folosești produse profesionale de îngrijire a părului și, mai ales, un tratament impotriva caderii părului, care să ofere protecție podoabei tale capilare.
  • Coafatul excesiv sau îngrijirea necorespunzătoare a părului este o cauză întâlnită frecvent, atât în cazul femeilor cât și al bărbaților, care duce la căderea firelor de păr. E important să nu exagerezi cu folosirea produselor de styling și să optezi doar pentru produse de calitate.


Remedii împotriva căderii părului

O dietă echilibrată, cu suficiente proteine și o mulțime de alimente vegetale variate, va oferi toate mineralele și vitaminele necesare creșterii părului sănătos. Dacă este necesar, aportul alimentar poate fi completat cu formule special dezvoltate cu acțiune directă asupra nevoilor părului și ale scalpului.

În afară de medicamentație și suplimente ar trebui să intervenim și cu o rutină de îngrijire corectă a scalpului și părului. 
  • Nu este indicată spălarea mai frecventă de 2-3 ori pe săptămână, deoarece astfel sunt îndepărtate uleiurile naturale care protejează firul de păr (este afectată bariera hidrolipidică a scalpului). Cele mai potrivite sunt șampoanele blânde și naturale, o cantitate de mărimea unei monede este suficientă pentru un păr de lungime medie, șamponul aplicându-se o singură dată. De asemenea, părul nu trebuie stors imediat după baie, ci înfășurat lejer într-un prosop din microfibră, care absoarbe apa fără a agresa firele de păr. Cele mai bune rezultate ca tratament impotriva caderii părului se obțin prin aplicarea combinată a unui șampon și balsam din aceeași gamă, dedicată anticăderii părului și pentru regenerarea acestuia. Folosește șampon Nioxin și balsam Nioxin System 1 Cleanser împotriva căderii părului, care oferă volum și ajută la îndepărtarea sebumului din jurul firului de păr și a reziduurilor de pe scalp și păr. Curață intens și oferă părului un aspect mai plin, asigurând în același timp protecție împotriva ruperii firului de păr.
  • Folosește măștile hrănitoare și hidratante pentru păr care pot fi cel mai bun tratament impotriva caderii părului. Masca Nioxin Deep Protect Masque este un tratament intensiv ce oferă protecție maximă prin fortificarea firului de păr și previne degradarea și ruperea firelor de păr. Părul devine ușor de manevrat, suplu și neted, aspectul de reparare fiind vizibil.
  • Nu folosi excesiv decolorantul sau îndreptarea părului cu placa sau alte instrumente care folosesc aer fierbinte. În paralel, folosește un tratament impotriva caderii părului cu efect de strălucire, îngrijire și protecție pentru părul deteriorat și fragil. Un tratament impotriva caderii părului este serumul Nioxin Scalp care conține ingrediente anti-iritare ce ajută la protejarea scalpului în timpul procesului de colorare oxidativă. Este un tratament pre-colorare, testat dermatologic, care are o valoare a PH-ului asemănătoare cu cea a scalpului și rămâne pe scalp ca o manușă care protejează mâna. Se aplică câte o picătură la fiecare 2-3 cm pe întreg scalpul și apoi masați ușor.


Un alt ttratament impotriva caderii părului foarte eficient pentru părul predispus la cădere din cauza ruperii este serumul termo-protector împotriva căderii părului Kerastase Genesis Defense Termique Fluide. Această formulă lăptoasă oferă protecție antirupere și hidratare optimă și nu încarcă părul. Îmbogățit cu combinația de celule autohtone Edelweiss și rădăcină de ghimbir hidratează, întărește și protejează părul de căldură până la 220°C. Se aplică 2 până la 4 pompe, în funcție de lungimea și grosimea părului. Se întinde pe întreaga lungime a firului de păr, se piaptănă pentru a distribui uniform produsul și se lasă să se usuce.

Loțiunea anticădere a părului Keune Care Derma Acțivate folosește tehnologia Rejuvenator care penetrează celulele scalpului prin agenții de transport numiți lipozomi ce transferă minerale esențiale, Biotina, și stimulatorii de creștere precum Takanalul și cofeina. Acest tratament intensiv de vindecare ajută la reducerea pierderii temporare a firelor de păr și la subțirea părului.

Concluzia ar fi că, pentru a-ți salva părul este important să stopezi căderea, dar la fel de importantă este și activarea regenerării părului, adică ai nevoie de o acțiune completă folosind un tratament impotriva caderii părului din aceeași gamă, pentru a obține rezultate optime.

 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!