Aplicarea corecta a mastii de par pentru rezultate optime

Aplicarea corecta a mastii de par pentru rezultate optime

Dacă ai un păr uscat, deteriorat sau vopsit și ești îngrijorată de sănătatea acestuia, îți recomandăm să folosești o masca de par în mod regulat. Vopseaua de păr, produsele și ustensilele folosite pentru coafarea părului pot deteriora firul de păr și din acest motiv folosirea unei măști de păr este esențială. Măștile de păr sunt concepute special pentru a oferi o cantitate concentrată de "hrană" părului tău, motiv pentru care este necesar să fie lăsate câteva zeci de minute pe păr pentru a asigura o absorbție completă.


 

Deși majoritatea persoanelor tind să creadă că o mască nu mai este necesară atâta timp cât se folosește un balsam de păr, trebuie să știi că acțiunea acestora este diferită. Pe lângă textura mai groasă, o mască de păr diferă prin modul în care hrănește părul. Balsamul doar condiționează părul și ajuta la protejarea acestuia de influențele mediului, precum murdăria și poluarea și îl face mai ușor de aranjat. Totuși, majoritatea beneficiile unui balsam de păr sunt limitate la stratul exterior al firului de păr, în timp ce o mască de păr oferă o hidratare intensă și o hrănire ce ajunge în profunzimea structurii părului. Aceasta face mai mult decât să înmoaie părul, ci îl hrănește și îl regenerează.

 

Totuși, pentru ca o mască de păr să ofere rezultate optime pentru părul tău, trebuie să știi cum să o aplici corespunzător.

 

Cum să aplici corect o mască de păr pentru a obține rezultate optime

 

  • Folosește masca de păr după șamponare. Un prim pas în rutina de aplicare a măștii este să te asiguri că părul tău este complet curat și pregătit să absoarbă substanțele nutritive ale măștii. Ideal ar fi să folosești un șampon cu PH echilibrat, care să nu conțină sulfați, parabeni sau silicon.

 

  • Aplică masca de păr pe părul umed. Proprietățile măștilor sunt mai bune dacă le aplici pe părul umed. Umed înseamnă că de pe păr nu curge apă. Așadar, înainte de a aplica masca de par, usucă puțin părul cu prosopul pentru a evita diluarea măștii de păr, deoarece asta îi poate slăbi proprietățile.

 

  • Aplică masca de păr de la mijloc până la vârfuri. După șamponare, aplică o masca de par în mod generos pe toată lungimea părului, până la vârfuri. În mod normal, singura parte a părului care va avea nevoie de atenție suplimentară este de la jumătatea părului în jos. În plus, neîncărcând părul de la rădăcini vei avea șansa să te bucuri de volum și a doua zi.

 

  • Piaptănă bine masca pe păr. Folosește un pieptene pentru a distribui uniform masca pe tot părul, iar dacă se adună reziduuri pe pieptene, pur și simplu aplică din nou pe păr. Adună apoi părul într-un coc în vârful capului folosind agrafe de păr.

 

  • Folosește un prosop încălzit pentru a deschide cuticula părului. Pentru a permite cuticulei de păr să se deschidă și să permită măștii de păr să acționeze în profunzime, înfășoară părul într-un prosop fierbinte sau aplică o cască de duș și un turban peste pentru a menține căldura.

 

  • Respectă timpul de aplicare. Majoritatea persoanelor au tendința să creadă că masca de păr este benefica doar dacă o țin peste noapte, însă nu este cazul. În funcție de textura părului tău și de nivelul de deteriorare trebuie să folosești un anumit tip de tratament pe care să îl ții un anume timp. Iată câteva exemple:

 

  • Masca de par cu proteina o poți lăsa pe păr între 20-30 minute, în funcție de tipul de păr. Dacă părul este fin sau puțin deteriorat 20 minute sunt suficiente. În schimb, facă firul de păr este gros sau destul de deteriorat e nevoie de cca 30 min pentru a acționa.

Masca de par hidratanta este benefică pentru primele 20 de minute, însă nu se întâmplă nimic rău dacă lași produsul să acționeze pentru perioade mai lungi de timp.



 

În afară de măștile de păr expres, care pot rămâne pe păr pentru scurt timp, orice altă masca de par are nevoie de timp pentru a acționa efectiv. Timpul minim pentru masca de păr este de 20-30 de minute. Uneori poți întâlni produse în care se spune că poți prelungi acest timp, dar este mai degrabă inutil să ții masca pe cap mai multe ore.

 

  • Clătește masca de păr cu apă cât de rece suporți. După ce ai stat cu masca pe păr un timp  potrivit, clătește-o cu apă cât mai rece. Spre deosebire de folosirea apei calde pentru șamponare, la clătirea măștii de păr este nevoie de apa cât de rece suporți pentru a ajuta la sigilarea cuticulelor părului. În plus, se minimizează efectul de electrizare și se menține părul hidratat.

 

În cazul în care îți dorești un plus de hidratare pentru părul tău, după aplicarea măștii poți aplica un balsam de păr și apoi să îl lași să se usuce la aer. Acest lucru va face că părul tău da fie mai ușor de aranjat și mai strălucitor. Sau dacă vrei să obții o coafură frumoasă, folosește un ser cu protecție termică și coafează-ți părul după preferințe. Pentru rezultate optime este recomandat să folosești produse de îngrijire a părului din aceeași gamă.

 

Tratamentul cu mască nu se urmează neapărat în fiecare zi, o dată pe săptămână este suficient pentru a-o oferi părului tău îngrijirea necesară.

 

Acum, că ai aflat cum să aplici corect masca de par pentru a obține rezultate optime, nu îți rămâne decât să faci din acest proces unul permanent în rutina de îngrijire a părului și să te bucuri de un păr sănătos.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!