5 sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul rece

5 sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul rece

Este important să înțelegi că îngrijirea părului se face treptat și că de la curățare până la produsele de styling, fiecare pas îți poate influența părul. Pe timpul iernii, vântul rece, aerul uscat și lipsa de vitamine din alimentație afectează considerabil sănătatea firelor de păr. Acestea își pierd strălucirea și vitalitatea naturală, devenind uscate și fragile. Efectele schimbărilor de temperatură asupra părului tău se vor face simţite din ce în ce mai tare și ar fi bine, pentru a le întârzia apariţia sau pentru a le diminua impactul negativ, să aduci în ritualul de îngrijire câteva trucuri simple și mai ales să îți alegi ce produse profesionale par a fi cele mai potrivite pentru părul tău.

Efectele frigului asupra părului

Majoritatea femeilor se confruntă adesea cu efectele adverse ale soarelui și căldurii de vară asupra părului sau pielii. Ceea ce multe persoane nu realizează este faptul că vremea de iarnă poate fi la fel de dăunătoare. În timpul sezonului rece aerul, fiind mai uscat, se contractă prin răcire, ceea ce reduce cantitatea de umiditate pe care o conține. Cu cât este mai uscat aerul, cu atât keratina din fibra capilară se usucă mai tare și se electrizează mai ușor. În plus, lipsa umidității din spațiile închise încălzite în mod artificial agravează deteriorarea acestuia. Practic, odată cu apropierea toamnei și implicit a sezonului rece, părul devine uscat, fragil, cu vârfurile despicate, iar pielea capului se irită.

  • Aerul rece şi uscat poate dăuna cuticulelor firului de păr, astfel încât acestea nu îşi păstrează aspectul neted. Părul îşi pierde hidratarea, de aceea multor femei li se usucă excesiv părul iarna.

  • Uscarea excesivă a părului duce la despicarea firelor de păr.

  • Uscarea şi ruperea părului care apar odată cu vremea rece au și un dezavantaj major asupra culorii părului sporind deteriorarea acesteia.

  • Altă problemă importantă cu care ne confruntăm pe timpul iernii este electrizarea părului, întrucât acesta se freacă de geacă, fular, căciulă, lucru destul de greu de evitat.

  • Pe de altă parte, accesoriile purtate iarna (căciuli, pălării, șepci, berete), creează un efect de sufocare a pielii capului, accelerând activitatea glandelor sebacee. Practic, rădăcina firului de păr nu se mai oxigenează, așa că apare o îngrăşare precoce a firului, acesta se electrizează şi, în final, cade mult mai ușor. De aceea, deși este bine să porți o căciulă atunci când este rece afară pentru a menţine la nivelul scalpului o temperatură constantă, nu staţi prea mult timp cu capul acoperit.

Sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul rece

Dacă îți dorești ca părul tău să rămână strălucitor și plin de vitalitate și în sezonul rece, trebuie să ai grijă de modul în care îl tratezi și de produsele de îngrijire pe care le folosești. Pentru a prinde viață, volum, strălucire, părul are nevoie de hidratare și de elemente nutritive pe care i le poți oferi folosind produse profesionale par.

1. Folosește produse de îngrijire profesionale pentru curățarea părului

În funcție de tipul de păr, se vor efectua 2-3 șamponări pe săptămână (dacă părul este gras), iar în cazul celui uscat o spălare pe săptămână este îndeajuns. Printre produsele profesionale de bază pentru îngrijirea părului în sezonul rece se numără șamponul și balsamul. De alegerea lor corectă depinde cum va arăta părul tău. Folosește produse din aceeași gamă și fii atentă la ingrediente. 

Optează pentru produse profesionale par pe bază de uleiuri esențiale și ingrediente naturale, deoarece acestea îngrijesc scalpul și restabilesc eficient structura firelor deteriorate. Prin urmare, un șampon blând fără sulfați (SLS), precum Alfaparf Semi di Lino Moisture, va ajuta la restaurarea nivelului de hidratare al părului, acționând în interior prin aport de lipide și substanțe hrănitoare, lăsând părul luminos și cu aspect sănătos. Cu o formulă îmbogățită cu cheratină pentru disciplinare și fortifiere profundă și provitamina B5 pentru hrănire, șamponul Keune Care îți va proteja părul împotriva ruperii și va asigura pieptănarea facilă a părului chiar și atunci când este ud.

Multe persoane sunt predispuse la mătreață și alte probleme ale scalpului, care se pot accentua în sezonul rece. Tocmai de aceea, dacă observi că schimbările stilului de viață nu sunt eficiente, optează pentru schimbarea șamponului. Cu rezultate excelente, șamponul Alfaparf Semi di Lino Scalp Rebalansing va ajuta scalpul să își recapete echilibrul natural, eliberat de excesul de sebum. Tehnologia specifică Microbiotic System este un complex inovativ de probiotice și prebiotice, creat în laborator pentru a menține în echilibru bariera de protecție a pielii, scalpul și părul revenind ușor la armonia lor naturală.
produse profesionale par

2. Hidratează părul în profunzime

Odată spălat, părul trebuie hrănit și hidratat în profunzime, mai ales dacă este vopsit sau fragil. Aerul rece favorizează uscarea firului de păr. El devine astfel lipsit de apărare în faţa schimbărilor climatice. În această situaţie este nevoie de o hidratare suplimentară a părului prin folosirea sistematică a balsamului, în special dacă a fost supus vopsirii. 

Balsamul din gama Keune Care îmbogățit cu cheratină, provitamina B5 și unt de Shea îți va hidrata părul, lăsându-l ușor de descurcat și îl va proteja împotriva ruperii. Pentru hidratare maximă puteți folosi balsamul Moroccanoil de hidratare care va infuza șuvitele uscate cu ulei de argan antioxidant și vitamina E, pentru a reda părului strălucirea, catifelarea și ușurința pentru coafare. Este o formulă fără sulfați, fosfați și parabeni, fiind suficient de delicată pentru utilizarea zilnică și pentru părul vopsit, oferind și un plus de luminozitate.

3. Folosește măști pentru păr

Măștile de păr sunt cu adevărat solutia salvatoare atunci când crezi că părul tău este deteriorat în mod iremediabil. În sezonul rece, o mască pentru păr este produsul ideal deoarece hrănește intens firul, asigură o hidratare eficientă și îl protejează de agresiunile zilnice. Cel puțin o dată pe săptămână folosește o mască pentru păr deteriorat hrănitoare ce ajută la restructurarea firului de păr.

Masca restructurantă pentru păr deteriorat Alfaparf Semi di Lino Reconstruction este tratament intensiv care fortifică și restructurează cortexul părului, crescându-i rezistența. Repară degradarea din interior, reconstruind cuticula firului de păr. Crește rezistența la rupere. În plus, gama de reconstrucție protejează culoarea și conferă extra strălucire părului, care își recapătă frumusețea naturală.

Încearcă masca regenerantă cu ulei de argan și ulei de cyperus dulce Fanola Oro. Formula îmbogățită cu aur micro-activ și ulei dulce de rogoz descurcă, înmoaie și îngrijește părul făcându-l mătăsos, strălucitor și plin de vitalitate. În plus are efect anti-electrizare, fiind de un real folos în sezonul rece.

4. Protejează-ți vârfurile cu uleiuri naturale

Dacă dorești să „ordonezi” firele de păr rebele sau electrizate și să eviți despicarea vârfurilor, fă-ți un obicei din a folosi ulei de păr cu efect de hidratare și hrănire a firului de păr. Optează pentru produse profesionale par pe bază de ulei de argan, de măsline, de cocos sau de migdale.

Uleiul tratament fără clătire pentru definirea buclelor, Alaparf Semi di Lino Curls, are excepționale proprietăți de îngrijire, lăsând părul moale, strălucitor și ușor de pieptănat, cu aspect mătăsos. Protejează fibra capilară și reduce timpul de uscare și de coafare. Conține extracte de strugure și lavandă lăsând părului o aromă minunată. Semi di Lino Curls este linia de tratament concepută pentru a îmbunătăți textura buclelor, pentru a hidrata părul și pentru a preveni deteriorarea frumuseții sale naturale.

produse profesionale par

5. Evită pe cât posibil uscarea părului cu ajutorul aerului cald în sezonul rece 

Îngrijirea părului în sezonul rece este importantă, dacă vrei un păr sănătos și strălucitor. Încearcă, pe cât posibil, să folosești cât mai rar uscătorul de păr, deoarece aerul cald va duce la o accentuare a uscării părului. Obișnuiește-te să-ți speli părul seara, pentru a avea timp să-l lași să se usuce liber. În timp, vei vedea că firul de păr va fi mai sănătos, mai puternic și nu va mai avea tendința să se rupă sau să se despice la vârf. Dacă decizi să folosești ustensile menite să facă bucle sau să îndrepte părul, este indicat să aplici înainte produse profesionale par speciale, mai precis tratamente leave-in înainte de uscarea părului cu feonul. Acest tratament hrănește, protejează părul și previne firele despicate. 

Dacă îți dorești să ai un păr strălucitor și plin de vitalitate trebuie să ai grijă de modul în care îl tratezi și de ce fel de produse folosești, mai ales ce sampon profesional. Pentru a prinde viață, volum, strălucire, părul trebuie să fie îngrijit în permanență. Trebuie să-l hidratezi, să ai grijă de dietă şi să folosești cât mai rar aparatele de coafat pe bază de căldură. În schimb, ar trebui să ai un ritual zilnic de îngrijire cu produse profesionale par potrivite care hidratează și hrănesc firul de păr.

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!