Tehnica de vopsit balayage – Tot ce trebuie să știi despre întreținerea părului cu șuvițe

Tehnica de vopsit balayage –  Tot ce trebuie să știi despre întreținerea părului cu șuvițe

Orice iubitoare a părului vopsit a auzit până acum de tehnica de colorare balayage, unul dintre cele mai hot trenduri din domeniu. Nu este invenția anului 2022, însă a revenit puternic în tendințe și este tot mai solicitată în saloanele de hairstyling grație efectului minunat pe care i-l oferă părului. 

 

De la modele de pe catwalk și staruri de la Hollywood până la femei din jurul nostru, tehnica de vopsit balayage are tot mai multe adepte. Această metodă de vopsire poate fi realizată pe orice culoare de păr, cu condiția să fie alese nuanțele care se îmbină perfect cu tenul și ochii tăi. De aceea este necesar să apelezi la mâinile pricepute ale unui specialist în arta colorării podoabei capilare fiindcă el va personaliza fiecare pas ghidându-se după trăsăturile tale. 

 

Povestea unui balayage blond ori balayage șaten de succes cuprinde rădăcini mai închise la culoare, luminozitate în jurul feței și vârfuri deschise la culoare, într-un echilibru perfect, fără treceri bruște de la o nuanță la alta. 

 

Tehnica de vopsit balayage – ce înseamnă și de unde provine? 

 

Termenul provine din cuvântul francez „balayer”, care înseamnă „a mătura”, însă nu face referire la obiectul pentru curățat, ci la vopsirea cu mâna liberă, fără utilizarea foliei de aluminiu. Vopseaua este aplicată manual pe păr ori cu ajutorul unei perii profesionale, iar mișcările sunt asemănătoare cu cele de pictare, astfel încât rezultatul să fie unul natural, ca și cum cosițele sunt sărutate de soare. 

 

Balayage-ul nu este o apariție nouă în topul tendințelor, procedura luând naștere la Paris, în anul 1970. Însă rata de popularitate a crescut semnificativ în anii ‘90 în Statele Unite, sub denumirea de „balliage”.

tehnica de vopsit balayage

Ce trebuie să știi înainte de a opta pentru balayage


Dacă îți dorești o schimbare de look și iei în considerare tehnica balayage, cu siguranță te întrebi dacă este potrivită sau nu pentru tine. Nu trebuie să îți faci griji în această privință fiindcă acest trend avantajează aproape orice lungime și nuanță de păr. Poți să soliciți la salon balayage blond, balayage șaten ori pentru păr mai închis la culoare, fie că îl ai drept, ondulat ori creț. Totuși, coloriștii nu recomandă această metodă de vopsire pe părul foarte scurt. 

 

Această tehnică este versatilă, așa că ai nenumărate variante de nuanțe la alegere, cea mai la îndemână fiind combinația de culori cât mai apropiate de părul tău natural. Mai exact, acestea nu ar trebui să fie mai deschise cu mai mult de trei tonuri. Dacă preferi o variantă de colorare mai îndrăzneață, așa cum este balayage cenușiu sau în tonuri vibrante, trebuie să fii dispusă să investești mai mult timp și mai mulți bani în întreținere. 

 

La fel ca în cazul altor metode de deschidere a părului, și balayage-ul necesită decolorare, mai ales dacă nuanța este una închisă. Îți poți pregăti părul cu câteva săptămâni înainte de programare prin aplicarea unui tratament hidratant. Poți aplica balsamul intens hidratant Moroccanoil Hydrating Conditioner conceput pentru toate tipurile de păr. Grație uleiului de argan și vitaminei E, produsul redă firelor de păr strălucirea, catifelarea și ușurința pentru coafare. 

 

Beneficiile tehnicii balayage

 
  • Avantajează aproape orice tip de păr și fizionomie. Un hairstylist cu experiență, care are ochiul format, poate combina armonios nuanțele astfel încât rezultatul să fie perfect.

  • Are efect natural. În comparație cu ombre și suvițele clasice, balayage este conceput astfel încât să ofere un aspect natural, fără linii evidențiate.

  • Este ușor de întreținut. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnici este că nu trebuie să depui un efort mare pentru întreținere periodică. Așadar, rădăcinile crescute nu vor mai necesita o programare urgentă la salon, ci vei putea să lași mai mult timp între vizite.

  • Te bucuri de un rezultat unic. Dacă îți doreai să obții o nuanță pe care nu o mai are nicio femeie la păr, balayage-ul este aliatul tău. Fiecare rezultat este original și doar tu te poți bucura de el.

  • Reduce timpul petrecut în oglindă. Balayage-ul adaugă o strălucire aparte chipului și oferă impresia de volum natural, așa că nu vei mai simți nevoia să faci niciun retuș fiindcă arăți perfect.

  • Este un trend care nu se va demoda curând. Investește cu încredere în această tehnică de colorare a podoabei capilare fiindcă nu va apune curând. Poate că vor mai apărea noi variante, însă nu l e vor exclude pe cele mai vechi.

  • Are efect de întinerire. Balayage-ul este perfect pentru orice vârstă, avantajându-le și pe doamnele care doresc să arate mai tinere cu câțiva ani.

  • Poate dura până într-o oră. Dacă optezi pentru o tehnică minimalistă, cu doar câteva șuvițe deschise cât mai aproape de pielea capului (babylights), procedura nu îți va răpi mult timp. Dacă preferi o combinație formată din mai multe tonuri, programarea se poate întinde pe durata a mai multe ore, în funcție de lungimea și volumul părului. 

balayage saten

Tehnica balayage – cum se întreține acasă? 

Deși balayage-ul se află printre tehnicile de colorare care nu necesită un ritual complex de întreținere, totuși este indicat să folosești câteva produse de îngrijire pentru a te bucura de un păr frumos, sănătos și puternic. 

 

Pentru o îngrijire completă, mizează pe un kit ce asigură hidratare de la rădăcină până la vârfuri, compus din șampon, balsam și mască. Kitul complet pentru hidratare Alfaparf Semi di Lino Moisture Nutritive protejează culoarea cosmetică și conferă extra strălucire părului. Produsele din gama MOISTURE restaurează nivelul de hidratare al părului, acționând în interior prin aport de lipide și substanțe hrănitoare, lăsând cosițele luminoase și mătăsoase. 

 

Dacă folosești cu regularitate instrumente de styling cu căldură, este indicat să aplici înainte spray pentru protecție termică. Mizează pe o formulă uscată care îți permite să eviți udarea podoabei capilare înainte de stilizarea cu placa sau ondulatorul. 

 

De asemenea, din când în când poți să te speli cu șampon mov pentru păr blond. Pigmentul violet are rolul de a reduce nuanțele nedorite de galben din părul vopsit blond sau șuvițat. 

 

În funcție de procedura aleasă și de ritmul în care crește podoaba ta capilară, stabilește cu specialistul tău când este necesar un refresh ori o intesificare a șuvițelor deschise. 

 

Pe site-ul BoldBeauty.ro găsești toate produsele profesionale de care ai nevoie pentru ca părul tău să arate fabulos în fiecare zi. 

Suport clienti LUNI-VINERI 9:00 - 17:30

0378 11 99 07 contact@boldbeauty.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!